Windows 8 and 8.1 Forums


Windows 8.1 eval ISO problems / activation problems

  1. #1

    Windows 8.1 eval ISO problems / activation problems


    I first downloaded the Windows 8.1 Eval ISO last week when it was introduced. I have since downloaded it several times, both with and without the downloader, on more than one computer.

    The ISO won't mount. The error just says "sorry, the file won't mount".
    A couple of times the filename retained the ".part" filename extension.
    I was able to burn the ISO to DVD and install it, but it says it's expired.

    Surely I'm not the only one, but I can't seem to find a solution. Anybody ???

    Joe

      My System SpecsSystem Spec

  2. #2


    If it has .part then the download did not complete.
      My System SpecsSystem Spec

  3. #3


    Sydney, Nova Scotia, Canada
    Posts : 6,490
    Windows 10 Education 64 Bit


    As far as the activation problem goes, its a trial, your not supposed to keep reinstalling it. Once the 90 days is up your required to buy a legal version of move on.
      My System SpecsSystem Spec

  4. #4


    Quote Originally Posted by alphanumeric View Post
    As far as the activation problem goes, its a trial, your not supposed to keep reinstalling it. Once the 90 days is up your required to buy a legal version of move on.
    But I just got it. It hasn't even been out for 90 days.
      My System SpecsSystem Spec

  5. #5


    Quote Originally Posted by Ztruker View Post
    If it has .part then the download did not complete.
    Right, but the browser shows the download to be complete.
      My System SpecsSystem Spec

  6. #6


    Sydney, Nova Scotia, Canada
    Posts : 6,490
    Windows 10 Education 64 Bit


    Quote Originally Posted by pricetech View Post
    Quote Originally Posted by alphanumeric View Post
    As far as the activation problem goes, its a trial, your not supposed to keep reinstalling it. Once the 90 days is up your required to buy a legal version of move on.
    But I just got it. It hasn't even been out for 90 days.
    OK, I misread your original post, the multiple downloads had me thinking you had already downloaded and installed it one or more times. Check your BIOS's date and time setting.
      My System SpecsSystem Spec

  7. #7


    Quote Originally Posted by alphanumeric View Post

    OK, I misread your original post, the multiple downloads had me thinking you had already downloaded and installed it one or more times. Check your BIOS's date and time setting.
    Date and time are correct. I've been watching that extra close lately since I recently fat fingered the date in BIOS and couldn't activate because of it.
      My System SpecsSystem Spec

  8. #8


    UPDATE;
    I booted to Puppy Linux on live USB and downloaded again. This time I appear to have gotten a clean download because I was able to copy it to a USB drive and install from it, two computers in fact. Sadly, I still get the "expired" message on both.

    As far a licencing goes, we're licensed. I just don't want to waste activations playing "Mad Scientist". That's what demos are for.

    Maybe I'll just use the Server 2012r2 demo. It has a key.

    Joe
      My System SpecsSystem Spec

  9. #9


    Sydney, Nova Scotia, Canada
    Posts : 6,490
    Windows 10 Education 64 Bit


    Well, I don't know what to tell you. I've only ever played around with Enterprise once to setup a Windows To Go drive. I used my full TechNet edition and my TechNet key. I haven't played around with the evale version.
      My System SpecsSystem Spec

  10. #10


    Solved;
    I found a discussion about Windows Update not updating if the computer was booted into Audit Mode, which has become so routine to me I didn't even give it a second thought. However after reading that I decided to try again and go through the OOBE this time.

    That worked. It has auto activated just like it should and shows me 90 days.

    Maybe this will help someone else, especially mad scientists like myself.

    Joe
      My System SpecsSystem Spec

Page 1 of 2 12 LastLast
Windows 8.1 eval ISO problems / activation problems
Related Threads
Activation problems in Windows Updates & Activation
I purchased 8 Pro and Media Center the day it was released because of special pricing from MSFT (I refuse to pay 300$+ for that crap btw :) ). I waited until last month to install because I didn't see the need to 'upgrade'. I ran into random problems (see my other posts for more info) Anyways. I...
Activation and validation problems - discuss in Windows Updates & Activation
Since we don't have any Groups here, I thought it might be useful to post what little I've learned about the tools available for Win8 Activation/Validation scenarios. 1) MGADIag will run - but is almost irrelevant, as much of the information it checks has moved . 2) The tool which is...
Windows 8 DNS Problems in Network & Sharing
hey guys i have had a problem for the past 3 weeks where i loose internet at around the same time every night, but recently the times have gotten random. i am usually playing a game and on Teamspeak which is another problem in it's own. i will drop connection and it will take windows a few minutes...
problems with windows 8 in BSOD Crashes and Debugging
i installed windows 8 on my samsung (net book) laptop of screen resolution 1152 by 864, it is functioning yes, but all windows apps like store, maps ,people, are not working. when i click on them they try to launch but shortly the screen light turns off and after some minutes the pc. shuts down and...
New mobo + ssd, activation problems in Windows Updates & Activation
I have found many threads about this (common) problem. My motherboard died, and I replaced it with a new one, a new processor, and added an ssd while I was at it. The old C: drive is intact, but not installed - so I could potentially reinstall it and and use it temporarily. But I would like to have...
problems with windows 8 64 bit in General Support
hello my first post and hope i can get some help,ok i have an hp pavillion desk top dual core 64 bit,320 gig hard drive,2 gigs ram,that was vista had problems with the vista and didnt have a back up disk,hp in no way could find me the 64 bit disk and sent me the 32 bit,well i installed and it ran...
Solved Release preview activation problems in Installation & Setup
I've just installed Windows 8 Release Preview, all is well except I can't activate it to personalize it. I keep getting a security error 0x80072F8F. I've searched around a bit and some said it was to do with time zones and regions settings. Mine are all fine, and I still can't activate. Has anybody...
Eight Forums Android App Eight Forums IOS App Follow us on Facebook