Windows 8 and 8.1 Forums


Just a black screen and a cursor after 8.1 update

  1. #51


    Posts : 1
    windows 8


    Quote Originally Posted by Morbeas View Post
    Someone please help me. I just installed 8.1 on my Samsung Series 7 Chronos laptop and it's now unusable. All I get after a reboot now is a blank screen and a vanishing cursor. I can't do CTRL+ALT+DEL or any other button combination. I also can't seem to be able to do a system restore as a restore point doesn't seem to exist for some odd reason. I've also tried the boot into low res mode but I get the same result. The only thing that seems to work is booting into Safe Mode with Networking but that doesn't allow me to install/uninstall anything so it's pretty much useless.

    Please help!
    Just spoke to Samsung and they after trying and failing to roll back my graphic driver (AMD Radeon HD 8800M) in device manager, they said I needed to System Restore. Absolutely furious. Apparently the 8.1 update - which autoupdated itself on my computer without me realising - isn't compatible with my Samsung Series 7. Go figure...

    According to other forums you can disable and add a new graphics driver, but I lack the knowledge to do this.

    Did you find a fix? I really want to avoid system restore...

      My System SpecsSystem Spec

  2. #52


    Posts : 9
    Windows 8.1


    Click image for larger version
    Hi all. Windows 8.1 worked for a while after I installed the beta AMD drivers for my Samsung Series 7 laptop. However, I started to get the boot errors recently. I eventually had to reinstall Windows 8 because it got to a point where I could not even boot at all or restore. Silly me updated to 8.1 again after reinstalling Windows 8. Now I have the boot errors again. Sometimes I don't have any problems, sometimes I do. I chatted with Samsung. Screenshot attached. Hope it helps someone...
      My System SpecsSystem Spec

  3. #53


    Posts : 1
    windows 7

    black screen, movable mouse, no key responce


    Im having a problem with the dell switch laptop... and i cant even boot to safe mode.. Black screen right after the windows logo i can see and move the mouse but no keys work (ctl + alt + del) nothing, i have tried a system restore but it says there is no previous restore point and i also tried several system repairs but i keeps saying that nothing is wrong, any thoughts?
      My System SpecsSystem Spec

  4. #54


    I'm having the same problem with an HP Pavilion, and I've tried everything with safe mode, task manager, etc. and nothing.

    any help?

    thanks.
      My System SpecsSystem Spec

  5. #55


    Posts : 1
    Windows 7 and 8.1


    When you are at the black blank screen, do CTRL+ALT+DEL, then select task manager
    Then click on File in the upper left,
    run a new task and
    type "cmd" or "control" or "control appiz.cpl" (Depends on the selection below)
    and check "run this program as administrator"

    To Open Control Panel - type control
    Add/Remove Programs - type control appwiz.cpl
    (for uninstalling software - e.g StartIsBack)

    To open Device Manager in Command Prompt
    type cmd
    at command prompt, type devmgmt.msc
    (for removing display drivers)

    To Open Internet Explorer in Command Prompt
    type cmd
    at command prompt, type start iexplore.exe
    (for downloading display drivers)
      My System SpecsSystem Spec

  6. #56


    Posts : 1
    Windows 8.1

    Other Graphic Driver


    Quote Originally Posted by AtroxAmbitus View Post
    Just got done emailing my uncle and this is how we got mine to work.

    1. Enter Safe mode with networking
    2. Go to AMD website and download the newest beta driver released on 10/10/13.
    3. Go to your device manger, disable your AMD graphics card.
    4. Restart. It'll load in normally.
    5. Run the installer.
    6. Restart.

    Hopefully that'll work for you too. AMD just apparently hasn't updated their mobile drivers for windows 8.1 yet.

    Only thing now is the display is kind of dim. Im trying to figure out how to fix that now though.
    excuse Me I have this problem too but i think mine is different two month ago i upgrade my PC and until that idont hvae problems with my old PC and windows 8.1 works great but in new pc after instaling graphic card it happens if i do somthing that you say is it works? by the way my graphic card is nVIDIA and i have the latest version of its driver in upgrade just i didnt upgrade my grphic card exept that i upgraded all of them my new pc is(Moterboard:z97x-soc force Graphic card: nVIDIA 9800 GT RAM: 8GB )
      My System SpecsSystem Spec

  7. #57


    Hi I have the same issue as last poster and roughly same pc specs. I can't boot info safe mode using f8 and can only occasionally get to the blue recovery options page. In addition I've done numerous sfc/scannow attempts and even though it runs it doesn't fix the issue. I have a system restore file but I get a (0X80070005) error after it has finished and it doesn't work. Clt Alt Del on the black flickering screen does nothing aswell. Thanks for any help you can provide.
      My System SpecsSystem Spec

  8. #58


    Harrisonburg, Va.
    Posts : 10,488
    Windows 8.1.1 Pro with Media Center


    Quote Originally Posted by TBS266 View Post
    Hi I have the same issue as last poster and roughly same pc specs. I can't boot info safe mode using f8 and can only occasionally get to the blue recovery options page. In addition I've done numerous sfc/scannow attempts and even though it runs it doesn't fix the issue. I have a system restore file but I get a (0X80070005) error after it has finished and it doesn't work. Clt Alt Del on the black flickering screen does nothing aswell. Thanks for any help you can provide.
    Run---

    Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

    & then sfc.
      My System SpecsSystem Spec

  9. #59


    in C:Windows\System32 or X:?
      My System SpecsSystem Spec

  10. #60


    https://www.youtube.com/watch?v=HeLhRzFYch4. Followed this exactly and it either says the system cannot find the path specified. For X:. Error 50 Dism does not support servicing Windows PE with the /ONline option. Also C: Access is denied dialog box?
      My System SpecsSystem Spec

Page 6 of 7 FirstFirst ... 4567 LastLast
Just a black screen and a cursor after 8.1 update
Related Threads
I just bought a refurbished Asus Q501LA from Amazon. I set it up and it was all working fine. Once I got to the login screen and pushed past there, if I try to adjust the laptop screen angle, the screen goes black. The only way to bring it back is to put the laptop to sleep and log back in (which...
Im dual booting, after i open windows 7 chkdsk appeared and i let it run but after it restarts i try to open windows 8 but i cant open it because of black screen. Please if my information are lacking tell me what to give. Thanks
Somehow i incidentally downloaded Windows 8.1 ( which i do not want to be installed to my SonyVaio Laptop) but i thought that i will just download it , and NOT INSTALL IT ......and i DID NOT INSTALL IT , since after upgrading , it asked me if i wanted to install windows 8.1 , and i selected NO...
I've searched all over for solutions to this. Upgraded to Windows 8.1 Pro from 8 through the Windows Store. Everything seemed to go smoothly. Updated graphics card drivers prior to install of 8.1. Now whenever I start up, I can log in, but then it goes to a black screen with a cursor. Ctrl-Alt-Del...
Hey everyone, I recently started having the black screen with the flashing cursor come up sometimes when I start my PC. I have narrowed it down as being my 3rd HDD (2TB WD) as the culprit, which I only use as media storage. It is not set as a boot device since windows is on my SSD and when I unplug...
Black screen, movable cursor in General Support
One day i tried to start my computer. Once it started i booted up steam only to see that none of my games were installed. Hmm. So i opened up my computer and saw that one of my SATA cables came unplugged. After plugging it back in my computer did a system check on all of my hard drives. Once that...
Hello, I recently upgraded my dell 1645 from windows 7 to 8. I installed most of the drivers from the dell website even though they were meants for win 7. For some of them I installed drivers directly from the device manufacturers website. When the computer first starts up it passes the...
Eight Forums Android App Eight Forums IOS App Follow us on Facebook