Windows 8 and 8.1 Forums


W2012 Server - no video display in browsers

  1. #1


    Hafnarfjörður IS
    Posts : 4,376
    Linux Centos 7, W8.1, W7, W2K3 Server W10

    W2012 Server - no video display in browsers


    Hi there
    Anybody fixed the problem of no video display in a browser for W2012 server yet. (W2012 server is the server equivalent for W8).

    Normally on a server accessing Video on the net isn't usually a big deal but these days as more and more people display answers to technical problems or post instructions via things like YOUTUBE the lack of video when you need to look something up when you are working on a server becomes more of a problem.

    I'm old school = I much prefer a decent TEXT explanation with appropriate diagrams or power point presentation -- which I can peruse at my leisure -- I find using following video demos on YOUTUBE or anywhere else much harder - especially if you need to go back and look at some points over again in order to understand a later part of the tutorial -- but I suppose it's the modern way and we have to get used to it.

    So if you've got W2012 server working with video in a browser please post what you did or the fix.

    Sound / audio commentary works fine in W2012 server (that was (and still is) a problem in W2008 server !! so it appears you can either have sound OR video but not both. !!

    Cheers
    jimbo

      My System SpecsSystem Spec

  2. #2


    I'm almost never surfing the web from a server nor watching video. I'm always at my workstation and RDP'd into the server. So, unfortunately I haven't attempted to find or fix this issue.
      My System SpecsSystem Spec

  3. #3


    Hafnarfjörður IS
    Posts : 4,376
    Linux Centos 7, W8.1, W7, W2K3 Server W10


    Hi there
    Thanks.
    Probably that's the best way -- RDP into the server and then use the video from the client computer in a windowed session

    (Can work the other way round also --RDP to a client (remote) computer if I'm physically working on the server such as messing around with its hardware (Disks particularly) and it's separate from client machines -- It's not a big deal but just for completeness it would be nice to have it fixed).

    Other than that W2012 server seems fine --although whoever had the idea of adding the METRO interface to a server stark raving Bonkers: -- you can run w2012 in cmdline or a minimal GUI so you don't even need to see the Metro stuff -- but on a SERVER ????.

    Cheers
    jimbo
      My System SpecsSystem Spec

W2012 Server - no video display in browsers
Related Threads
Hello Community, I am curious if Microsoft uses a display server? I assume it does but I am doing a presentation on display servers and I found a ton of information on Linux and OS X display servers but I cannot find anything on the display server Windows uses. Honestly at this point just a name...
Okay, first post please be kind. Can somebody please help me with this one. When Windows 8 first came out installed it on my now very old Dell Dimension 9200, which has an ATi Radeon 1300 series video card and a Dell E197FP monitor. I installed it as a dual boot keeping my Windows 7...
Hi there Any users of Server 2012 preview here Is the problem with IE11 and no videos on web sites fixed -- OK it's not perhaps the most pressing issue with a server but sometimes if you are actually doing work on the server itself you need to access the net and you don't always have a spare...
browsers page display problem in Browsers & Mail
hi i have had this problem for some time now and i think it is related to windows 8 because i never had this problem in windows 7 while surfing the internet, after gathering a bit of cache my browsers stop displaying pages correctly, refreshing doesnt help, although chrome refreshes and starts...
Hi there any update on the video (flash player) support yet on IE10 in Windows 2012 server. Can't play video on web sites with IE10 using W2012 server, I am thinking of "having another go" with this. Just wondered if the problem had been fixed. As it's a server it's not so important to...
Hi there Unfortunately it's currently (or seems) currently impossible to get Video to play in the IE version shipped with IE10. Even when you get it pinned to the taskbar and can launch it from the desktop --when you try and get Adobe flash player this is what appears. (screen shot enc). You...
Hi there the version of IE10 shipped with Server 2012 seems to have a defect -- can't play video from web sites -- sound is fine. Not sure if this is actually a real problem as you don't usually do much browsing on a server -- but as this version of IE10 is nearer RTM than that shipped with W8...
Eight Forums Android App Eight Forums IOS App Follow us on Facebook