Windows 8 and 8.1 Forums


Video Graphics on WMP 12

  1. #1


    Carleton, Skipton
    Posts : 51
    Microsoft Windows 8.1 (x64 bit)

    Video Graphics on WMP 12


    The video graphics has gone a little bit strange just after an hour since the computer has been rebooted. I had to reboot the computer if this happens (as shown on the picture below). This is only affecting Windows Media Player only, it's not happening on my screen; like my desktop.

    I have updated my Graphics Hardware (AMD Radeon 7310 HD Graphics) to see if the issue was solved which it wasn't.

    So I am guessing if the issue is something to do with the dust clogging up in with the fan near by the GPU, making the connection loose or if it's getting overheated. (Usually in Task Manager, sometimes it goes up beyond 50% depending if you have something running; like WMP 12)



    Thank you!
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails duh.jpg  

      My System SpecsSystem Spec

  2. #2


    Carleton, Skipton
    Posts : 51
    Microsoft Windows 8.1 (x64 bit)


    It doesn't show the black/transparent squares all the time. But it makes the video slower, audio is okay.
      My System SpecsSystem Spec

  3. #3


    Carleton, Skipton
    Posts : 51
    Microsoft Windows 8.1 (x64 bit)


    PROBLEM SOLVED
    I have found out why this is causing to go wrong! So when Google Chrome is open.. after a while it is open, it affects the player. So what I did was to close the browser and play the video, and it worked fine! I just don't know why this was happening, probably something to do with background processes of Google Chrome?
      My System SpecsSystem Spec

Video Graphics on WMP 12
Related Threads
I recently installed a PCIe graphics card (nVidia GTX 750 Ti) on my ASUS P8Z77-V MB running Windows 8.1 and an Intel i5 processor. (The goal was to get displayport so I could use a higher resolution monitor.) In the BIOS, I changed the "system agent" graphics setting to make the PCIe graphics...
Weird issue here....my current setup: MB: MSI H67MA-E35 (B3) CPU: i7-3770k Video: Integrated Intel HD Graphics 4000 8GB Ram Crucial 256GB SSD Win 8.1 Athena 400W PSU Model: AP-MPS3ATX40 Dual Asus VE247 monitors
Hey guys. After certain update of my graphics card driver I no longer have a video playback on my video players (including WMP), besides VLC. All the other video player are just able to play the sound of the video file, Nut not the video (the screen just stays black).The thing is that I didn't...
I actually think it's integrated but yeah, how do I do it? According to running a random game on systemrequirementslab.com (Dead Island), my dedicated video RAM is 32mb, which is... bleh. It's not a custom built, I bought it from the store. Here are specs according to dxdiag: System Info:...
Hello Guys..! I'm facing a serious problem in my windows 8 cp...! I have a dual booted my windows 8 with windows 7... Everything was going fine but from last 2 weeks my video app isn't working... whenever i play a video thru my video app the audio of the video is played n the app hangs after 10...
Eight Forums Android App Eight Forums IOS App Follow us on Facebook