Windows 8 and 8.1 Forums


New NVIDIA card showing two in Unknown Device Identifier!

  1. #1


    RWC, CA USA
    Posts : 41
    Windows 8.1 64 bit

    New NVIDIA card showing two in Unknown Device Identifier!


    Hi,

    Recently got my new NVIDIA 780 GTX, 6 Gigs on board, DDR5 card. Was excited to get it installed. After a bit of time figuring stuff out I got it installed and booted up and of course it needed a driver so everything was quite LARGE for a little while then the screen flashed a few times and there it was.... Nice and normal looking.

    Then I started running into issues. Like when I would reboot rather than just booting in I would be taken to my BIOS screen. I don't know why but I guess there is a setting there I need to adjust but don't know what it would be. I have a GIGABYTE X99-UD4 Mb. So if that gives anyone a one up as to what to suggest that would be great. I've tried rebooting a couple of times with the same result. Hangs at the boot screen, power off and power on, goes to the BIOS and then once I "Save and Exit" then it boots into my logon screen no problem.

    Another issue is that when running the "Unknown Device Identifier 9.0" it's finding two instances of the video card. One is not highlighted but the other is highlighted in red. It's also still registered to my older GTX 760 so not sure how to get rid of that. I've looked all over but can't find where that older NVIDIA info is stored. Perhaps in my registry?

    Thanks for the help..

    Richard

      My System SpecsSystem Spec

  2. #2


    United States
    Posts : 3,093
    Windows 8.1 Pro 64-bit


    In BIOS there should be a graphics setting to chose whether to use the integrated graphics or the dedicated card. It is worded differently sometimes like dynamic or static or something different. Anyway try to find whatever it is and change settings to see if it makes a difference.
      My System SpecsSystem Spec

  3. #3


    RWC, CA USA
    Posts : 41
    Windows 8.1 64 bit


    OK, thanks. I appreciate your posting!
      My System SpecsSystem Spec

  4. #4


    RWC, CA USA
    Posts : 41
    Windows 8.1 64 bit


    After a few more reboots the drivers and card are working with the system BUT even though I've uninstalled the older drivers the old card is still showing up, highlighted in red when I run the Unknown Device Identifier prog. Any ideas of how I can get this old cob web wiped from the system??
      My System SpecsSystem Spec

  5. #5


    Posts : 123
    Win8.1


    Try this: go to control panel>device manager, find the devices (old video card) you don't want, right click on it and choose
    "uninstall". Then run the "scan for devices" (under Actions at the top of device manager window) or reboot. See if that helps. You could also mark it as "disable" if you have a device that you don't want/need that keeps reinstalling (but is not working).
      My System SpecsSystem Spec

New NVIDIA card showing two in Unknown Device Identifier!
Related Threads
I have an external Bluray/DVD drive (ODP1201=S3-B) that works perfectly on Windows 7 but is not recognised by my new laptop which has Windows 8.1 64 bit. Can anybody explain why this is and what I do to get pass it, or is this a problem with Windows 8.1? The device is listed in Win 7 as "hp bd...
Recently I attempted to connect to an existing paired connection to my phone via bluetooth. I have never had this problem before, yet suddenly Bluetooth is missing. There is no longer an icon in the taskbar, the setting in "PC and Devices" is missing, and there appears to not be a driver installed,...
I know that a similar question has been asked before but, not with the last part of the message, (Device Descriptor Request Failed). I get this, in Device Manager, and I have searched for an answer on the net. Also it is a Code 43. I went through my laptop, with an HP Technician this morning, I...
Unknown device in Device Manager in Drivers & Hardware
My friend's fairly new computer has started showing an unknown device in Device Manager. The hardware id in properties shows USB\VID-08B1&PID_0018&REV_1501 I've tried to find this on the PCI Database website but have been unsuccessful, as has a Google search. Any ideas how to find out what...
My computer keeps telling me Unknown USB Device (Device Descriptor Request Failed), so I looked up how to fix it and they told me to uninstall it then scan for hardware changes and it will reappear working properly.:thumb: Only it did not come back working properly, it came back the same. :mad: I...
when look in the device manager i get this: http://cloud.addictivetips.com/wp-content/uploads/2010/04/UnknownDeviceManager.jpg and PCI Device above this to unknown device ( i took this photo from google) when i try to delete it back after restart or Scan hardware change please help...
Hi, On a fresh clean Windows 8 image, my software driver (signed) installs fine and shows up properly in the Device Manager. However once i uninstall it , subsequent reinstalls show up as 'Unknown Device' in the Device Manager. From the device details, I find that it refers to /looks for the...
Eight Forums Android App Eight Forums IOS App Follow us on Facebook