Windows 8 and 8.1 Forums


Legacy graphics card issue (I know it isn't technically supported!)

  1. #11


    Posts : 2
    windows8-32


    Quote Originally Posted by chechox View Post
    Thanks, I'm here to help everyone that need help, because I like to. I'm glad that works for you and I'm also testing Windows 8, and seems great, and fast, but I wondering ir it runs games a bit faster than w7 ir it's just a lie
    Entire system seems to be running faster than ever.
    Computer came with windows XP, since then upgraded to windows 7, but was too slow, so we tried linux ubuntu and after that linux mint. Slow. Buggy. Printer sometimes wouldn't print.
    With windows 8 I believe the computer is faster than ever (since XP SP2).

    The computer is a toshiba laptop with celeron cpu. I believe it's from around 2006.

      My System SpecsSystem Spec

  2. #12


    Posts : 99
    Windows 8.1 Professional x64


    I have a similar issue. My friend's PC is running an ATI X1300 card. I tried installing 10.2, but although it seemed to work, I can't find CCC anywhere and the basic Windows video driver is still installed. Everything seems to chug without proper video drivers. Any help would be appreciated.
      My System SpecsSystem Spec

  3. #13


    Posts : 5
    Windows 8


    Quote Originally Posted by macfreak View Post
    Quote Originally Posted by chechox View Post
    Thanks, I'm here to help everyone that need help, because I like to. I'm glad that works for you and I'm also testing Windows 8, and seems great, and fast, but I wondering ir it runs games a bit faster than w7 ir it's just a lie
    Entire system seems to be running faster than ever.
    Computer came with windows XP, since then upgraded to windows 7, but was too slow, so we tried linux ubuntu and after that linux mint. Slow. Buggy. Printer sometimes wouldn't print.
    With windows 8 I believe the computer is faster than ever (since XP SP2).

    The computer is a toshiba laptop with celeron cpu. I believe it's from around 2006.
    My laptop is a packard bell with celeron cpu 1.6 and ati 200m and seems to run great with windows 8

    Quote Originally Posted by Chrono View Post
    I have a similar issue. My friend's PC is running an ATI X1300 card. I tried installing 10.2, but although it seemed to work, I can't find CCC anywhere and the basic Windows video driver is still installed. Everything seems to chug without proper video drivers. Any help would be appreciated.
    Try this LINK , it's 10.2 version and I think it works on your card
      My System SpecsSystem Spec

  4. #14


    Posts : 1
    windows 8


    Quote Originally Posted by chechox View Post
    Here's a solution for me that works!

    I have modified drivers by me that works on windows 8 on ATI 200m. I don't know if it works on another card.

    Here's the link:
    HERE

    (Instructions inside)

    Hope this works for everyone
    Dude thanks a lot I legitimately made an account just to say thanks and this worked. Been searching for 2 hours and this is the thing that ended up working. Everyone with the same problem definitely check this out.
      My System SpecsSystem Spec

  5. #15


    Posts : 5
    Windows 8


    Quote Originally Posted by scottman0830 View Post
    Quote Originally Posted by chechox View Post
    Here's a solution for me that works!

    I have modified drivers by me that works on windows 8 on ATI 200m. I don't know if it works on another card.

    Here's the link:
    HERE

    (Instructions inside)

    Hope this works for everyone
    Dude thanks a lot I legitimately made an account just to say thanks and this worked. Been searching for 2 hours and this is the thing that ended up working. Everyone with the same problem definitely check this out.
    It's a pleasure for me that this drivers can help everyone that need it. Whatever you people need just ask me and I'll try to help.
      My System SpecsSystem Spec

  6. #16


    Quote Originally Posted by chechox View Post
    Quote Originally Posted by scottman0830 View Post
    Quote Originally Posted by chechox View Post
    Here's a solution for me that works!

    I have modified drivers by me that works on windows 8 on ATI 200m. I don't know if it works on another card.

    Here's the link:
    HERE

    (Instructions inside)

    Hope this works for everyone
    Dude thanks a lot I legitimately made an account just to say thanks and this worked. Been searching for 2 hours and this is the thing that ended up working. Everyone with the same problem definitely check this out.
    It's a pleasure for me that this drivers can help everyone that need it. Whatever you people need just ask me and I'll try to help.
    I have asus a6r notebook,and ati radeon xpress 200m card. I have installed win 8 (32 bit) and I have tried this modified driver,but it doesnt wor? I cant find any instructions inside this file? please help.
      My System SpecsSystem Spec

  7. #17


    Posts : 1
    windows 8


    Quote Originally Posted by chechox View Post
    Here's a solution for me that works!

    I have modified drivers by me that works on windows 8 on ATI 200m. I don't know if it works on another card.

    Here's the link:
    HERE

    (Instructions inside)

    Hope this works for everyone

    Thanks man!

    This works after manually searching for drivers and clicking on 'have disk'

    Toshiba Satellite Pro A100 (PSAA3E)

    I am so glad, as this was for a friends PC!!

    Bravo
      My System SpecsSystem Spec

  8. #18


    Lots of good info here, thanks everyone!!
      My System SpecsSystem Spec

  9. #19


    Posts : 5
    Windows 8


    Quote Originally Posted by edin View Post
    Quote Originally Posted by chechox View Post
    Quote Originally Posted by scottman0830 View Post

    Dude thanks a lot I legitimately made an account just to say thanks and this worked. Been searching for 2 hours and this is the thing that ended up working. Everyone with the same problem definitely check this out.
    It's a pleasure for me that this drivers can help everyone that need it. Whatever you people need just ask me and I'll try to help.
    I have asus a6r notebook,and ati radeon xpress 200m card. I have installed win 8 (32 bit) and I have tried this modified driver,but it doesnt wor? I cant find any instructions inside this file? please help.
    I used that drivers on windows 8 on a packard bell mz35 and works fine, but the CCC don't work because it needs Framework 2.0 and makes conflict with framework 4.0 based on W8, so, you can install the driver, but you can't use the CCC.

    My instruction is, use the setup on windows Vista SP2 compatibility mode, and it will work

    If you need any help just ask for it
      My System SpecsSystem Spec

  10. #20


    Posts : 1
    Windows 8 32bit


    Quote Originally Posted by XDleader555 View Post
    Can you supply your Hardware IDs? I can add them to the inf if the following steps don't work.

    Download the legacy drivers for ATI here.
    Now since the drivers won't work without compatibility mode follow these steps.
    1. Right click the downloaded setup.exe and choose "Properties"
    2. Click the "Compatibility" tab.
    3. Click the "Change settings for all users"
    4. Check the "Run this program in compatibility mode..." and in the drop down window choose "Windows 7"
    5. Finally run the setup.

    Hope this works. If it doesn't, well I don't even own an Ati card
    Thank you so much, this helped me after many hours of searching for a solution. I'm so happy that I even took the time to become a member here just to answer you and say thank you!
    The thing was to make sure that the compability options was made on the setup.exe file you get when you have installed the program. I first made the settings on the first fle that I downloaded. Stupid me xD
    THANKS AGAIN!
      My System SpecsSystem Spec

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Legacy graphics card issue (I know it isn't technically supported!)
Related Threads
Solved BSOD Graphics card issue/Avast Issue? in BSOD Crashes and Debugging
Hello forum, So I just updated my Nvidea graphics card, and for some reason after restarting my laptop, in order to install these files to the system, the "System Thread Exception Not Handled" Blue screen error flashed on my screen, and later redirected me to an automatic repair screen, which...
Okay, my graphics card, Nvidia GT650 is not ready for UEFI installation and I have no way to flash the bios. If I boot using legacy bios, install the card, then can I flash the card BIOS and then return to UEFI booting? The card is currently not installed and I have no other system to use to...
I've had this issue for a very long time now, and it's still something I'm trying to work on, because if I don't fix it, it's going to ruin the games I play by blacking my screen out all the time. The graphics card I have is a Nvidia GeForce 9200. I have an Acer Aspire Windows 8 desktop...
I have an AMD HD 7870 based graphics card working with Windows 8 Pro 64 bit. I want to check which graphics modes are supported (not just by the currently connected monitor). Is there a method or utility available which interrogates the graphics card to list the graphics modes supported?
I recently bought the Samsung series 7 chronos w/ touch from Best Buy, model number NP780Z5E-S01UB with an AMD Radeon™ HD 8770M Series GPU. The issue I am having, is that while it "appears" to be in the computer, there seems to be a question as to whether the driver is actually functioning. ...
I'm wondering why in my Dxdiag, my graphics card driver says AMD Radeon HD 7700 series, when before it said ATI HD 8760, has it downgraded somehow? Also how poor of a graphics card is the ATI HD 8760?
I have a Dell e1505 laptop that uses ATI x1300 mobility graphics. The card is so old that it doesn't have any windows 8 drivers and AMD stop supporting it years ago. You can however find Vista driver for it and it works in windows 8. I managed to get it installed and it works great or so I thought....
Eight Forums Android App Eight Forums IOS App Follow us on Facebook