Windows 8 and 8.1 Forums


AMD CCC for HD 4290 appears to do nothing

  1. #1

    AMD CCC for HD 4290 appears to do nothing


    I let MS install the default video drivers for my onboard HD 4290. Then, later, I saw an update on the AMD site with "legacy" 13.1 drivers for the HD 2x/3x/4x series -- so I installed those. While that didn't fail, it didn't appear to do anything much, either.

    I was able to open CCC, but here on Win8, it's pretty much useless as it provides me NO video info and no way to tweak any settings.

    Then today, I saw another notice of the 13.4 legacy drivers and installed those -- same results.

    UPDATE: There are videos on UTube that show how to do this ... essentially, you select the W8INF folder from where AMD expands the driver pack and install from that. If you're using an HD4x-series, only install the 13.1 Legacy, not the 13.4.
    Last edited by Mark Phelps; 11 Jun 2013 at 12:44.

      My System SpecsSystem Spec

  2. #2


    For 4000 and lesser series use "amd_catalyst_12.6_legacy_win8" and make sure that .Net 4 is active for CCC to work right. It is not enough to use win7 and win8 legacy drivers but only that one.
      My System SpecsSystem Spec

  3. #3


    You can use the 12.6 version -- if you like -- but I've been using the 13.1 "legacy" version (since I figured out HOW to install it) and it works fine, no problems.
      My System SpecsSystem Spec

  4. #4


    Quote Originally Posted by Mark Phelps View Post
    You can use the 12.6 version -- if you like -- but I've been using the 13.1 "legacy" version (since I figured out HOW to install it) and it works fine, no problems.
    Complete CCC with all the power options ? Thanks going to try.
      My System SpecsSystem Spec

  5. #5


    Quote Originally Posted by CountMike View Post
    Complete CCC with all the power options ? Thanks going to try.
    It looks like it has all the usual options -- at least, it looks like the same options as the Wion7 driver. But, I don't mess with those, so I can't attest that any of them actually work. Sorry.
      My System SpecsSystem Spec

AMD CCC for HD 4290 appears to do nothing
Related Threads
Solved Start Menu appears blank in Software and Apps
Hi all, I use Startisback+ in Windows 8.1 Pro WMC x64, never had any issues (months using it). Today, for no apparent reason, the Windows Start Menu (where I pin frequently used programs) appears blank as shown below. I tried running Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth followed by sfc...
I bought two 8 GB RAM, but the PC only detect 799 MHz over 2400. My CPU is an i5-4670K 3.40 GHz. And my new RAM are: G.Skill Ripjaws X DDR3 2400 PC3-19200 16GB 2x8GB CL11 F3-2400C11D-16GXM Memoria DDR3 Thanks. *Mother Board: H87-Plus (asus)
After a recent Windows update I now have the desktop taskbar appearing when I go into Metro apps. It's annoying because it often hides some on screen info. I prefer not to use the "auto hide" option and I have not enabled the "Show Windows Store apps on the taskbar" option.
BSOD appears randomly with different codes in BSOD Crashes and Debugging
Hello, this is my first post here . I have bought my laptop before 2 months and i have BSOD since then , nno matter what im doing ... Once it happened while there was no one using the laptop . p.s. here are some of the BSOD codes i had : PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA NTFS_FILE_SYSTEM...
charms bar appears no more in General Support
hello i've just encountered a strange problem charmsbar doesn't appear when i move the pointer to the top right but it appears when when i swap the touch pad from left to right i tried the registery file in this thread but it didn't work...
Print Options appears blank in Drivers & Hardware
I am encountering a problem where when I attempt to print, from a web browser for example, the Print Options box that appears is almost entirely blank. There is still an outline of the "Print" and "Cancel" buttons. I have attached a screenshot of exactly what this looks like. I am still able to...
Mail Account appears twice in Browsers & Mail
Hi, I have created an email account in Mail App with my Hotmail. Now, when I open Mail App and look at the Settings, the list at the top shows twice the same Hotmail account.:sarc: I tried to delete one of them, but the Delete Account button is grey out. I looked at PC Settings / Users and I...
Eight Forums Android App Eight Forums IOS App Follow us on Facebook