Windows 8 and 8.1 Forums


AMD driver error over Windows 8

  1. #1


    Posts : 7
    Windows 8.1 Pro 64x

    AMD driver error over Windows 8


    Hi guys,

    I hope you can help me with my problem as I don't know who to ask except you pro

    I've upgraded to Windows 8 Enterprise and started to receive errors of my GPU.
    The screen go black for couple of seconds and then this error pop up.
    http://img585.imageshack.us/img585/7427/38890251.jpg

    I had this error many times as you can see.
    http://img849.imageshack.us/img849/3...2013005705.png

    Details of most recent error.
    http://img12.imageshack.us/img12/592...2013010043.png

    What could be the reason of this error ??
    And how can I solve it ??


    My PC Spec
    Windows 8 Ent. 64x
    Gigabyte GA-G41MT-S2
    Intel Core2 Duo E7500
    ADATA DDR3 22GB
    AMD Radeon HD 6450 >> driver 13.4


    Thanks guys.

      My System SpecsSystem Spec

  2. #2


    Did you install new Win8 drivers for the AMD card?
      My System SpecsSystem Spec

  3. #3


    It this the Enterprise trial edition you've upgraded to? Is then an upgrade or clean install? If so, that might be the reason right there. Or it could be a corrrupt/missing system file. Try running sfc /scannow in a cmd prompt and see what it finds.
      My System SpecsSystem Spec

  4. #4


    Posts : 7
    Windows 8.1 Pro 64x


    Quote Originally Posted by Mark Phelps View Post
    Did you install new Win8 drivers for the AMD card?
    I've the latest driver installed 13.4. I keep updating to the latest stable version once it is out.

    Quote Originally Posted by bassfisher6522 View Post
    It this the Enterprise trial edition you've upgraded to? Is then an upgrade or clean install? If so, that might be the reason right there. Or it could be a corrrupt/missing system file. Try running sfc /scannow in a cmd prompt and see what it finds.
    It is a clean install
    I've already tried sfc /scannow before and it finds some errors and should fix them, but this error shows after then.
      My System SpecsSystem Spec

  5. #5


    Posts : 7
    Windows 8.1 Pro 64x


    There is another thing that could be related to this problem.
    I exchange some games with my friend, and his computer is nearly the same spec as mine except he has a dual core Processor, different PSU, case, ram, HDD Manufacturer. We both were having the same OS back when I was running windows 7.
    But, some games are laggy at my computer where they run smooth at his.

    Could it be a problem of my PSU ?
    Or if there is a problem with the PSU the computer won't start at all ?
    Or what could be the problem ????
      My System SpecsSystem Spec

  6. #6


    It's still the trial version of Enterprise, which as far as I know, doesn't have all the features of the full released version. Which I'm guessing is part of the problem with the latest AMD driver. It's having some sort of conflict/compatibility issue.

    Is your friend running the trial version of Enterprise as well? What size PSU do you have?
      My System SpecsSystem Spec

  7. #7


    Posts : 7
    Windows 8.1 Pro 64x


    No it is not trial. It's full activated.
    http://img834.imageshack.us/img834/9...2013010314.png

    My friend is running Windows 7 Ultimate, and I was speaking back when I was running Win 7 as well.

    PSU I really don't know as I was not paying attention when buying my computer, and the guy at the store choose this PSU "I don't know so much about building a pc", but here is a pic of it
    http://img836.imageshack.us/img836/3122/img0282aww.jpg
    http://img402.imageshack.us/img402/6532/img0274aj.jpg
    http://img812.imageshack.us/img812/3470/img0283ah.jpg

    But to be honest it is not a good brand at all. It is half the price of 400 W of good known brands, but the computer was running without problems for about 2 years.
    Last edited by AbdoZaghloul; 02 Jun 2013 at 10:20.
      My System SpecsSystem Spec

  8. #8


    Posts : 7
    Windows 8.1 Pro 64x


    Any help ????
      My System SpecsSystem Spec

  9. #9


    Let's try this then. Uninstall the AMD driver as you would normally. Then use Driver Fusion to remove any remnants that may be lingering on the system. Then reboot, then re-download the driver from AMD and reinstall.

    Driver Fusion - The Complete Driver Solution

    What brand GPU do you have?
      My System SpecsSystem Spec

AMD driver error over Windows 8
Related Threads
i have windows 8 . 4gb ram 2gb g-card , sony vaio . i have updated all drivers of sony vaio .. i have updated my windows 8 properly but still i m getting "driver irql not less or equal (netio.sys)" this error... my laptop keep restarting ..with this blue screen error i dont have any McAfee...
Hello, well unfortunately I've been dealing with this dreaded display driver error and I'm running out of options on what to do and how to fix it. When I start A3, it boots up just fine, then when I try to start a campaign/showcase mission or Multiplayer server, the screen starts getting horizontal...
Hello, I have HP ProBook 450 G1 (core i5, 8 GB ram, 2 GB VGA) ... and it's keeping on showing this blue screen with "driver irql not less or equal (netio.sys)" error. It has nor pattern and just keep on showing up randomly .. and I think it always happen when I open Mozilla Firefox browser ...
I'm using a ASUS S56CA ultrabook which runs VERY SLOWLY (takes 5+ minutes to boot up)! OS is Windows 8.1 with ALL the latest Windows Updates installed. I get the BSOD error "Driver_Power_State_Failure" usually when trying to enter sleep mode or using the Instant ON feature from ASUS .....
Hi! Since my laptop wasn't working nicely with windows 8.1, I deleted it back to factory setting yesterday and I have windows 8 like I first had. Today I started to have blue screens; error: Windows 8 driver irql not less or equal (tcpip.sys) I already removed mccafe antivirus as suggested here...
This has been happening for quite a while now and it constantly repeats after the first error appears after a start up. I don't really know or understand a lot about this field of computing so any help would be great.
Hello, I have read all the other posts on this and followed all of the directions I could and still NoJoy. I Thought maybe it was related to my WIFI antenna or McAfee so I re installed both of them. I have a brand new laptop from Dell that came with windows 8 installed. I figured I would...
Eight Forums Android App Eight Forums IOS App Follow us on Facebook