Windows 8 and 8.1 Forums


Odd, uncertain issue.

  1. #1


    Posts : 2
    Windows 8 x64

    Odd, uncertain issue.


    Not quite sure if this is where it should go, but as I do not know the nature of this issue I'm putting it here.

    I am at my wits end trying to figure out this issue I am having, so having exhausted my own meager knowledge and stumping my friends / co-workers, I turn to the last bastion of hope: internet forums.

    For starters, an image:

    http://i49.tinypic.com/2j3limb.jpg

    This is what happens when I try to load Black Ops 2 on my PC, or World of Warcraft. Currently, they are the only 2 games that seem to have this issue, and both are 'optimized' for Windows 8. RIFT, Mount and Blade, Fallen Enchantress...they all work flawlessly.

    I have tried updating / rolling back my graphics drivers. I have tried different DVI / HDMI cables. I have tried all compatibility modes on both games, and nothing I do seems to work.

    Other than these, so far 2 isolated issues I have had ZERO problems with Windows 8, and am actually quite enjoying it, but these 2 are going to drive me crazy as I routinely play both with friends. I only have my desktop, which I built, so there's no other options. Does anyone have ANY idea on what could be causing this?

    Any help at all is appreciated.

      My System SpecsSystem Spec

  2. #2


    Cheshire, UK
    Posts : 66
    Windows 7 Ultimate 64x /Windows 8 Professional 64x


    Quote Originally Posted by maniacal1 View Post
    Not quite sure if this is where it should go, but as I do not know the nature of this issue I'm putting it here.

    I am at my wits end trying to figure out this issue I am having, so having exhausted my own meager knowledge and stumping my friends / co-workers, I turn to the last bastion of hope: internet forums.

    For starters, an image:

    http://i49.tinypic.com/2j3limb.jpg

    This is what happens when I try to load Black Ops 2 on my PC, or World of Warcraft. Currently, they are the only 2 games that seem to have this issue, and both are 'optimized' for Windows 8. RIFT, Mount and Blade, Fallen Enchantress...they all work flawlessly.

    I have tried updating / rolling back my graphics drivers. I have tried different DVI / HDMI cables. I have tried all compatibility modes on both games, and nothing I do seems to work.

    Other than these, so far 2 isolated issues I have had ZERO problems with Windows 8, and am actually quite enjoying it, but these 2 are going to drive me crazy as I routinely play both with friends. I only have my desktop, which I built, so there's no other options. Does anyone have ANY idea on what could be causing this?

    Any help at all is appreciated.
    it looks like the games are running in 256 bit color mode, have the compatibility options been enabled for these games? i'd check there first.
      My System SpecsSystem Spec

  3. #3


    Posts : 2
    Windows 8 x64


    it looks like the games are running in 256 bit color mode, have the compatibility options been enabled for these games? i'd check there first.
    I had tinkered with compatibility modes on both games, but neither are running in reduced color mode. They are set to run in 32-bit color via the game preferences and properties.
      My System SpecsSystem Spec

  4. #4


    Cheshire, UK
    Posts : 66
    Windows 7 Ultimate 64x /Windows 8 Professional 64x


    Quote Originally Posted by maniacal1 View Post
    it looks like the games are running in 256 bit color mode, have the compatibility options been enabled for these games? i'd check there first.
    I had tinkered with compatibility modes on both games, but neither are running in reduced color mode. They are set to run in 32-bit color via the game preferences and properties.
    Very strange, the only thing I can think of is contacting activision and blizzard and asking if they can reproduce the issue on windows 8, they'll usually find a fix for you, this looks like a game issue to me, mainly because its only these two games which you seem to be having a problem with.

    blizzard support ticket system : https://us.battle.net/support/en/ticket/submit

    Activision support: Activision Support
      My System SpecsSystem Spec

Odd, uncertain issue.
Related Threads
Solved BF4 OC issue in Gaming
So when I play BF4, the game started crashing after the latest BF4 patch. I noticed that if I run it at 4.5 or higher BF4 crashes. That is the only program with an issue. My temps are fine, and can run 4.7 stable except for BF4http://www.sevenforums.com/images/smilies/mad.png. So now I am playing...
Solved BSOD Graphics card issue/Avast Issue? in BSOD Crashes and Debugging
Hello forum, So I just updated my Nvidea graphics card, and for some reason after restarting my laptop, in order to install these files to the system, the "System Thread Exception Not Handled" Blue screen error flashed on my screen, and later redirected me to an automatic repair screen, which...
Same issue as many but one other issue in Windows Updates & Activation
Hi, I'm seeing that I'm not the only one with issues updating the Store apps with cryptic messages like "This app wasn't installed - Vew details... well I've done all the fixes that were suggested (clear the Store cache and sync licences and what ever else I could find). Nothing is working. I...
this question pertains to preserving the life of the battery. my old laptop was 6 years old or so, we have been running off the charger for the past 3 years or so rather than replacing the battery, but the new laptop i do not want to run it off the charger. normally it will be booted early morning...
Ram issue in Drivers & Hardware
I am having problems with my acer g predator series AG3620-UR308 windows 8.1 12 gig ram installed only 8.3 available and I am running 64 bit I was wondering if any one knows how to fix this issue its not a virus and its not bad ram or a bad board this is a brand new pc I'm sorry if I posted in the...
I just installed Windows 8 on my PC and am having a quirky issue on the desktop. Whenever I try to right click on the desktop, the screen flashes as if it is resetting itself, and then it goes back to the desktop photo. The menu never pops up. If I open a program or a folder, the right click...
W8 64 bit issue in General Support
I have W8CP 64 bit installed and running well however everything is running is 32 bit mode. IE10 is running in 32 bit mode. The option in IE10's internet option's panel for 64 bit mode is not present. I do have W8CP 64 bit installed and I do have a 64 bit processor. All programs are running in 32...
Eight Forums Android App Eight Forums IOS App Follow us on Facebook