Windows 8 and 8.1 Forums


Windows 8.1 (Monitor Signal) Problem

  1. #1


    Posts : 4
    Windows 8.1

    Windows 8.1 (Monitor Signal) Problem


    I have a certain issue. Ever since I had updated to Windows 8.1, my monitor says "No Signal" either when I restart my computer, or turn it off.
    I am using a Geforce 650 TI graphics card. This issue is solved by simply booting with the default graphics card on the motherboard, and updating my geforce card (It's the driver update which is compatible with Windows 8.1) .
    After updating, I will then insert the monitor cable back into the Geforce slot in the back, the PC then boots perfectly fine with no "No Signal " issues, however, whenever I decide to either turn my computer off or restart it, it reverts back to the same "No Signal" issue, basically leaving me doing the same thing over and over again just to use my Geforce card with the new update, which is said above (Updating the Geforce driver which is compatible with Windows 8.1)

    This has been driving me absolutely crazy, and still have not been able to fix this issue, if somebody could please help me, it would be greatly appreciated, thanks in advance!

      My System SpecsSystem Spec

  2. #2


    Posts : 406
    W10 Pro X64


    ResEve, welcome to EightForums. What motherboard do you have. It might be a bios setting. Have you tried a different cable?
      My System SpecsSystem Spec

  3. #3


    Posts : 4
    Windows 8.1


    It's an Inspiron 660, and it says the bios is A05.
      My System SpecsSystem Spec

  4. #4


    Posts : 4
    Windows 8.1


    And yes I have used other cables, this issue has only started to happen after I had updated to Windows 8.1 .
      My System SpecsSystem Spec

  5. #5


    Posts : 406
    W10 Pro X64
      My System SpecsSystem Spec

  6. #6


    Posts : 1,720
    Windows 8.1 Pro


    @ ResEve:
    What driver version are you installing?
      My System SpecsSystem Spec

  7. #7


    Central IL
    Posts : 3,468
    Linux Mint 17.2


    I have seen Graphics cards go bad or are bad out of the box. The computer will have an onboard GPU. You need to set the bios so that the Graphics Card is the Primary display (Only Display) if you are using just one monitor. If using two monitors. Then go into the OS and decide which will be the 1st monitor, and which will be the 2nd monitor.
      My System SpecsSystem Spec

  8. #8


    Posts : 4
    Windows 8.1


    Quote Originally Posted by Edwin View Post
    @ ResEve:
    What driver version are you installing?
    It's 335.23-desktop-win8-win7-winvista-64bit-english-whql
      My System SpecsSystem Spec

  9. #9


    Central IL
    Posts : 3,468
    Linux Mint 17.2


    Also check to make sure that the card is properly seated. It could be that it is only partially seated in the slot. Or there can even be a hairball in there causing the issue.
      My System SpecsSystem Spec

Windows 8.1 (Monitor Signal) Problem
Related Threads
No signal on monitor when installing new Graphics card I have just bought a new Graphics card ( Radeon HD 5450 ) to...
I have an issue concerning my Windows 8 Acer Laptop that I’m trying to connect to an external monitor. What initially happened was that I dropped my laptop and cracked the screen therefore the display on the laptop is completely wasted. I therefore used my TV as an external monitor. It was...
We have a nice signal from the router until about the same time each day. Only cable tv modem is available. Evidently the country neighbors do lots of internet during the afternoon. Is there a way to boost the signal coming down the cable line ? The cable tv company has installed new cables from...
I have a HP Pavillion Model No. p7-1423w I replaced the stock power supply with a 600B 600W Bronze Power Supply. And installed a EVGA Geforce GTX 660 and have it powered by the new power supply. When I connect the new graphics card Via DVI-D And I got no signal. I rebooted into the BIOS to...
Specs: Gpu: GTS 450 CPU: Athlon 975 3.6 BE Hdd: WD1002FAEX 1tb Ram: corsair vengeance 4x2 600w psu Windows 8.1 64b Okay so today my PC was working totally fine until I decided to finally put risers on my motherboard (also known as standoffs). I had to remove everything and put it back...
Hello ! :D First of all my System Details : Processor : Intel Dual Core E5200 @2.50 GHz MotherBoard : Mercury PIG31T RAM : 2 GB DDR2/ 667 Mhz GPU : Gigabyte AMD HD 6670 2 GB DDR3 OS : Windows 8 Pro 64 bit
Since I just bought Windows8, my new ips LG monitor will NOT fill the full screen. Theres a black border round the edges, mouse won't go into, no way to get rid of it (with my old Samsung, this appeared but I managed to get rid of it by using the Catalyst prog, but Windows 8 says there is nothing...
Eight Forums Android App Eight Forums IOS App Follow us on Facebook