Windows 8 and 8.1 Forums


Thumbnails for Camcorder Video Files not showing

  1. #1

    Thumbnails for Camcorder Video Files not showing


    Hi,
    I have a problem with my video clips taken by a Camcorder, I can not find a way to show the thumbnails, normal videos in Video folder and Picture folder have thumbnails, I have tried changing Folder Options but still no thumbnails, could someone please help me, Thanks.
    Click image for larger version

      My System SpecsSystem Spec

  2. #2


    Posts : 102
    Windows 8.1.1 Pro


    Hi brummyfan,

    I'm not sure if this information will be of any help but my video thumbnails only show up in the default video folder:

    Click image for larger version

    Click image for larger version

    Unfortunately, I never really explored the full possibilities but maybe yours might work that way as well.


    SpringUpdate
      My System SpecsSystem Spec

  3. #3


    Posts : 102
    Windows 8.1.1 Pro


    So, I read your issue again, and this time it appears you might have actually done your testing in the same location as I did; however, your image does not show that same location. Now, if that is the case, there could be some sort of codec compatibility issue at play here. As a test, you might consider changing the default file type association, for the extension in question, to another media player just to see if that works.
      My System SpecsSystem Spec

  4. #4


    Thank SpringUpdate, I have switched to VLC as default player but only got VLC icons. These files are .MOD type and I could convert them in VLC but there are too many to convert in order to make a movie, I have also tried k-lite codecs but didn't help. BTW, my default Video folder shows the thumbnails.
    Click image for larger version
      My System SpecsSystem Spec

  5. #5


    Posts : 102
    Windows 8.1.1 Pro


    BTW, my default Video folder shows the thumbnails.
    At least ours works the same way. Now, as far as how to make those thumbnails show up elsewhere, I would only be guessing at best; however, I am sure there are many that know more than I do regarding this subject. Hopefully they'll respond.

    One more thought. I have read that .mod files can be simply changed to .avi files without the need for any conversion. If true, you could copy one of your movie files, change the extension, try to play it, and see if that works for you.

    Good luck to you!

    SpringUpdate
      My System SpecsSystem Spec

  6. #6


    Quote Originally Posted by SpringUpdate View Post
    BTW, my default Video folder shows the thumbnails.
    At least ours works the same way. Now, as far as how to make those thumbnails show up elsewhere, I would only be guessing at best; however, I am sure there are many that know more than I do regarding this subject. Hopefully they'll respond.

    One more thought. I have read that .mod files can be simply changed to .avi files without the need for any conversion. If true, you could copy one of your movie files, change the extension, try to play it, and see if that works for you.

    Good luck to you!

    SpringUpdate
    OK. Thanks, I'll try that in the morning
      My System SpecsSystem Spec

  7. #7


    Posts : 102
    Windows 8.1.1 Pro


    I think I found something.

    I copied my video folder to a different location and then I changed the folder type to "video" and it worked!

    Click image for larger version

    Maybe just changing the folder type on your current folder might do the trick?
      My System SpecsSystem Spec

  8. #8


    I have managed to fix it by installing Shark 007 codecs, thumbnails are showing up Thanks SpringUpdate for the support
    Click image for larger version
      My System SpecsSystem Spec

  9. #9


    Posts : 102
    Windows 8.1.1 Pro


    Hello again brummyfan,

    You are a digger! I knew you would figure it out! Nice job.

    SpringUpdate
      My System SpecsSystem Spec

  10. #10


    Quote Originally Posted by SpringUpdate View Post
    Hello again brummyfan,

    You are a digger! I knew you would figure it out! Nice job.

    SpringUpdate
    Thank you
      My System SpecsSystem Spec

Thumbnails for Camcorder Video Files not showing
Related Threads
Hi, Video files in File explorer are shown with the icon of their default program, not with thumbnails; picture files, however, are shown with thumbnails. This is so for several file formats and default programs for both; all cases that I could try. I run Wndows 8.1 64 bit. The preferences...
Hello Sir, I m using Windows 8.1 and i m getting one issue.. Video file Thumbnails not showing in My Laptop.. Check screenshot ::- 50686 In This ScreenShot .avi and .mp4 File exist.. But not showing thumbnails.. Please help.. And here is My Thumbnails View Setting ::- 50687 Please give me...
Like the title says. I read that the K-Lite codec pack is a solution but if that is so then does anyone know a secure download site for the file. I have had bad experiences with infected codec packs in the past. Thanks in advance.
I'm having problems where I can't see my video thumbnails on Windows 8.1 Preview, also - I don't know which ones I'm going to click at and play. Is there a way to solve this problem, so I can see my video thumbnails, just an icon with an white paper as an background of the icons. The image...
Hi, I know there are some threads about this. but I couldn't solve my problem using those. so I decided to make a new thread instead of bumping the old ones. Well, Here is my problem: recently I installed a fresh copy of windows 8 on my PC. it was nothing wrong with it till I installed Kaspersky...
Hi there. At the beginning I have to say I know option "always show icons, never thumbnails" in folder options but it's not what I want to use because it doesn't solve my problem. When I was using Windows 7 there was a tool which helps to disable preview of video files. Is it possible to do same...
I have checked in the only two places I was aware of that would cause this: Folder Options - View ....however, there is no option there to check show Thumbnails. I believe this option should be there at the top, but it isnt. I also went to Properties of My Computer, Advanced, Performance. ...
Eight Forums Android App Eight Forums IOS App Follow us on Facebook