Windows 8 and 8.1 Forums


Strange issue with Windows 8.1 and SSD

  1. #1


    Posts : 34
    Win7

    Strange issue with Windows 8.1 and SSD


    I just replaced the HD in my laptop with an SSD and did a clean install of Windows 8.1. I have a very strange issue now. When I first try to run a program the icons disappear from the desktop for a second then reappear but the program doesn't run. The second time a do this the program starts right away. This happens with every program and Windows feature. If I double click on Control Panel it doesn't run the first time but starts immediately the second time I double click it...

    Has anyone even heard of suck a strange thing?

      My System SpecsSystem Spec

  2. #2


    Central IL
    Posts : 3,468
    Linux Mint 17.2


    That would not be an SSD issue. That is Windows 8 & the Video driver causing that. Look in Administrative Tools > Events, and see if any problems are showing up. Also depending on the chipset manufacturer for the Graphics chipset for your computer. Download the driver directly from the mfg of the chipset website, vs. using the drivers that Windows 8.1 loaded.
      My System SpecsSystem Spec

Strange issue with Windows 8.1 and SSD
Related Threads
Dear Forum, Summary: I deleted system's pagefile because I want to run the system fully on ram (32gb), but dxdiag still reports that 21gb is occupied by the deleted pagefile. I cannot find the file. It seems to be deleted, however, 21gb is missing from my hard drive. It is a painful situation...
My friend's laptop is having a strange issue where the desktop flashes on and off with the theme color. I did a virus and malwarebytes scan, and found nothing. I turned off all startup programs except a few. It seems to work fine in Safe Mode, however. Here is a video:...
Strange stuck pixel issue in Drivers & Hardware
Hey guys, I hope to have some help from you. I bought a Samsung S24D300HS a few weeks ago, 2 days ago I noticed that when I start a game or play a full screen video, a red stuck pixel appears near the center, only visible on black background. Then, if I turn off the monitor for a few mins, it...
Strange Boot Issue in General Support
I am running a VM of Windows 8.1 Evaluation Edition (but I don't think this is a visualization issue so please don't move this thread, as I think it would happen on bare metal as well.) I have over 50 days left, and the last two boot sessions involved changing a theme to "aeromod". On the last...
I did a complete install of win 8 pro 64bit after I was done reinstalling win 8 everything seemed fine all apps working fine. I went to desktop to install motherboard drivers and install wins updates finished, so I went to start to do the 15 updates in the store I opened it and it's saying ...
Strange Hard Drive Issue in Drivers & Hardware
Hello all, hope someone can help: Here's my drive config (all SATA): Disk 0 - Intel 128gb SSD - Windows System Disk 1 - 1TB Western Digital - Media storage Disk 2 - 250gb WD Work / project files Disk 3 - 250gb WD VMs for testing Mainboard - Asus P8P67 Pro In my system event viewer, I get...
Hi! My first post on these boards, hoping to get some help with an issue I've run into... I got a laptop (Lenovo T420) which I've been running Windows 7 on for a while - everything has been working fine. Today I formatted my hard drive and did a clean install of Windows 8 Pro - working fine...
Eight Forums Android App Eight Forums IOS App Follow us on Facebook