Windows 8 and 8.1 Forums


Exiting PXE Boot - changed ACHI to IDE and now won't boot

  1. #1


    Posts : 2
    Windows 8

    Exiting PXE Boot - changed ACHI to IDE and now won't boot


    Hi!

    Last night my computer died. Bought it a few months ago and now it's not working.

    The problem I got was Exiting PXE Boot ROM. I found these suggestions and followed these instructions: Message during startup: Exiting PXE Boot ROM. However, after changing from ACHI to IDE, my computer now won't start at all.

    It doesn't even boot up to the boot screen. And I was wondering if there's anyway that I can still fix it.

    Any help would be appreciated.

    Thanks all!
    Katy

      My System SpecsSystem Spec

  2. #2


    Posts : 5,592
    ME, XP,Vista,Win7,Win8,Win8.1


    1) Set HDD to back to ACHI.

    2) Set first boot device to Windows Boot Manager.

    3) Set PXE to last boot device.
      My System SpecsSystem Spec

  3. #3


    Posts : 2
    Windows 8


    Quote Originally Posted by theog View Post
    1) Set HDD to back to ACHI.

    2) Set first boot device to Windows Boot Manager.

    3) Set PXE to last boot device.
    Problem is I can't set anything to anything. The computer won't even turn on.
      My System SpecsSystem Spec

  4. #4


    Bios needs to be reset to factory default, look at manual to see how it's done on your machine.
      My System SpecsSystem Spec

  5. #5


    Posts : 5,592
    ME, XP,Vista,Win7,Win8,Win8.1


    Quote Originally Posted by katy View Post
    Quote Originally Posted by theog View Post
    1) Set HDD to back to ACHI.

    2) Set first boot device to Windows Boot Manager.

    3) Set PXE to last boot device.
    Problem is I can't set anything to anything. The computer won't even turn on.
    However, after changing from ACHI to IDE, my computer now won't start at all.
    How did you boot the PC to do the above?
      My System SpecsSystem Spec

  6. #6


    Sloe Deth, Californicatia
    Posts : 3,908
    Windows 8 Pro with Media Center/Windows 7


    If you have any warranty on the computer at all, now is the time to bring it in. All new computers will be set to AHCI, never to IDE, unless you specifically add an IDE device to the system, and then only if it is going to be the boot device.
      My System SpecsSystem Spec

Exiting PXE Boot - changed ACHI to IDE and now won't boot
Related Threads
HI Guys i recently changed my toshibba sattlite c850-b12 motherboard and i got a problem : asfollow "Intel UNDI, PXE-2.1 (build 083) Copyright (c) 1997-2000 Intel Corporation This product is covered by one or more of the following patents: US5,307,459, US5,434,872, US5,732,094, US6,570,884,...
Have been checking different posts and sites for an answer to my problem and have found none that work. My machine is an Asus t200ta with Win 8.1 and uefi. I can turn off secure boot and change the boot order to boot from my external flash drive. When I go save settings my machine says "Preparing...
Hello I've gotten this for a while, when I start my computer, instantly open chrome, start browse, can visit one page, then fails to connect and says network changed, and this repeats several times. Here is a picture to "explain" the whole thing. 53201 I've disabled all startup items...
I have a year old asus k55n that has been upgraded to win 8.1. Was running a bit slow, so i was checking settings, and noticed that in msconfig it was set to the limited boot option (the last one on the list), not normal boot. I had noticed before, and when i would set it to normal, it would be...
Hallo, After creating a UEFI bootable USB thumb drive with Rufus (using Windows 8.1 Enterprise ISO x64), for a Dell Optiplex 3010 (configured as UEFI only, no CSM, latest firmware version, Windows 8 installed), I didn't see a USB boot option, so I tried to add one manually. Unfortunately I...
My PC is a custom build with a 1TB HDD. Today, I removed a hard drive from my PC, containing Windows 7 which wasn't being used at all. The HDD in my PC currently has Windows 8 installed. It booted from Windows 8, so I'm guessing it was the primary boot device. I installed the hard drive into...
On both my Win7/Win8 Dual Boot machines I have now lost both my Advanced Boot Options and System Recovery Options on F8. I cannot boot F8 after BIOS post or after selecting either OS from the Metro-style Boot Menu. I tried running Refresh just now on my deskstop but it didn't reinstall these...
Eight Forums Android App Eight Forums IOS App Follow us on Facebook