Windows 8 and 8.1 Forums


Been having problems.

  1. #1


    Posts : 3
    Windows 8 Pro 64x

    Been having problems.


    Hey there im swizzled. Ok so here it goes so recently I built my own computer first time and it works and everything but there are some problems I have been having lately and cant solve them.

    My first problem is that my usb Wi-Fi adapter hasn't been working good I have the netgear n900 I think the high performance and my speed goes up n down from 18 to 54 mbps a lot I don't think its compatible or something and was thinking about getting an pci Wi-Fi card because I heard their better but don't know which to choose yet alone which is compatible.

    My second problem is when I go to bed the next day my pcs off and says windows restarted to recover from an error. Well just today I I walked away and my computer did the error and went blue screen several times with a sad face. saying Google driver overran stacked buffer it did that every time I tried connecting to the internet. So now I haven't tried to connect yet but only did what it said to run anti virus which I did nothing came back and to check hard disk for errors which I did and nothing then to get update which I cant because I haven't reconnected to internet and decided to ask for some help from you guys and any advice.

    If yall could help me it would be much appreciated. Thank you.

      My System SpecsSystem Spec

  2. #2


    ok, you have the WNDA 3100 dual band adapter, what router do you have? I use this same adapter with a WNDR 3700v2, and get 261mbps, 50 feet away. So you need to check info in your router and see what profile is set in the Netgear genie for the adapter.
      My System SpecsSystem Spec

  3. #3


    Posts : 3
    Windows 8 Pro 64x


    Yes I have wnda3100v2. And its a 2wire modem. But everytime I try n connect it shuts my computer to restart. As long as I dont connect its fine. Doesnt want to restart. But I guess I need to get on the main router modem and see the seeings and thats by typing the ip address right? And also what do you mean see the netgear profile?
      My System SpecsSystem Spec

  4. #4


    Posts : 3
    Windows 8 Pro 64x


    Anyone else have a solution
      My System SpecsSystem Spec

  5. #5


    It sounds like you may have a hardware issue. Things to check:
    -Check CPU/MB temps
    -Check all power connectors are secured to the motherboard and/or video card(s).
    -Check that all fans are working.
    -Check that your CPU heatsink and fan are firmly connected to the processor and motherboard
      My System SpecsSystem Spec

Been having problems.
Related Threads
Big Problems please help in General Support
Yesterday I bought a year subscription to Best Removal (it removes programs). I turned my computer off last night and this morning tiles are missing from my start screen... mainly desktop icon. Then I have a strange bar on the bottom and I cannot open any Office programs including OUtlook. Good...
many problems in General Support
my wife's computer exper. several problems at once. 1. her favorites disappeared from ie 2. icons disappeared from desktop- ex.- system mechanic 3. some of her pictures are gone
I first downloaded the Windows 8.1 Eval ISO last week when it was introduced. I have since downloaded it several times, both with and without the downloader, on more than one computer. The ISO won't mount. The error just says "sorry, the file won't mount". A couple of times the filename...
Hi there over the last few weeks we've had load and loads of posts (usually from the same group of people) complaining about the SAME features that they believe should either be included or omitted from W8. I think pretty well everyone on these Forums knows that obviously there are some issues...
Log in problems in General Support
Good Morning This is my first post on the Windows 8 forum though I had great help from Vista forums. My computer died on me so I have jut got an Acer Aspire XC100 which I am pleased with though admit I'm struggling with Windows 8 so I am reverting back to desktop as much as possible. My...
ATI problems in Graphic Cards
Hey. I got 2 graphic cards on my laptop, the first is an Intel 300 HD and the other is an ATI Radeon 7400M HD. And i looked at the device manager and i saw that the Radeon card, windows dont use it. It stands a message : Windows has stopped using this device beacuse it`s reported problems. (Code...
log in problems in General Support
hey up everytime i try to log in i end up having to restart my computer about 3 times before i can log in even then, i need to try log in, ctrl, alt + delete then sign out then back in before i can actually get in! anyone have any idea as to what causes this? its rather annoying:mad:
Eight Forums Android App Eight Forums IOS App Follow us on Facebook