Windows 8 and 8.1 Forums


EVE Online - Cannot connect to server after loading Win 8

  1. #1


    Posts : 2
    Windows 8

    EVE Online - Cannot connect to server after loading Win 8


    Hello everyone,

    My hard drive crashed on my Windows 7 (work) laptop, so I've loaded Windows 8 on a new hard drive in the machine.

    Everything is working as expected for a new OS (I'm still getting used to it), except that I can't connect to EVE online.

    I've checked firewall settings. I've added ports 26000 and 3724 rules to the Windows firewall, but still cannot connect.

    I can ping 87.237.38.200, but I cannot telnet to 87.237.38.200 26000 or 3724. I'm an IT consultant, so I have access to the firewall at my office, but I don't see any rules prohibiting those ports. I have also tried adding a rule to allow them, but no dice, and the game worked 2 days ago when my system had Windows 7 on it.

    A tracert to 87.237.38.200 works fine and nothing is over 250ms which according to the documentation (https://wiki.eveonline.com/en/wiki/Network_Guide) I've read is the threshold.

    The game is up to date, I've tried clearing the game's cache.

    So unless I'm missing something, I'm left to believe there is some weird setting in Windows 8 that is stopping me from connecting/telneting to the server.

    Could anyone help me out with this?

    Thanks
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails eve login page.png   eve connection failed.png  

      My System SpecsSystem Spec

  2. #2


    Posts : 660
    windows 8.1


    Did you check if your ports are still forwarded in your router.
    Is your lanip maybe changed by DHCP after installing windows 8.
      My System SpecsSystem Spec

  3. #3


    Posts : 2
    Windows 8


    Quote Originally Posted by lifetec View Post
    Did you check if your ports are still forwarded in your router.
    Is your lanip maybe changed by DHCP after installing windows 8.
    That's a good idea, but yes I did check that. Sorry for the late reply, I've been away for a bit.
      My System SpecsSystem Spec

EVE Online - Cannot connect to server after loading Win 8
Related Threads
Hi there Why does Windows Networking always seem to hose things up ( Linux works EVERY time) I have two computers on the SAME test private LAN one Whitehorse (W2003 server) and the other Blackdog (W8 Enterprise) both enabled "Shareable and Visible". View from W2003 -- can see and access ...
I created a VPN server in Windows 8.1 via ncpa.cpl (originally via this article). I was able to connect my iPhone and its LTE connection to the VPN (home desktop), and it also has a proper IP address (given the info in VPN properties > Networking > IPv4 Properties). I can even ping the phone with...
Hi Guys, I have read a number of posts here about networking issues but none seemed specific to my issue... I had a Windows 7 environment and just recently purchased a Windows 8 laptop.. .well win 8.1 Pro to be exact. On all of my windows 7 machines I can ping 192.168.1.199 and get solid response...
In March I decided to replace my desktop PC (which was about 9 years old) running Windows 7, with a new one, as the old one would not load Windows 8. I got the latest motherboard and processor with all the "bells and whistles." After loading Windows 8 plus all the other software, I was very happy...
alright, its not just me thats having this issue with the sync server, I checked with a buddy of mine on yahoo, he's reporting the same issue, he's also clear across the country on the west coast. can anyone whose using google chrome, if they're having issues with the sync server, please report...
I can not connect server in Installation & Setup
when i try to install . i have massage "We can't connect Right Now. Check your internet connection and try again" What 's problem?
It's on Connect: https://connect.microsoft.com/WindowsHomeServer/ 738 Screens soon ! :smoke:
Eight Forums Android App Eight Forums IOS App Follow us on Facebook