Windows 8 and 8.1 Forums


HDD suddenly became blank

  1. #1


    Posts : 4
    Windows 8.1 and Ubuntu 14.04

    HDD suddenly became blank


    I have both Ubuntu 14.04 and Windows 8.1 installed. And I have two hard drives. SSD (With both OS installed on it) and old-school HD (with only one 450Gb partition and 1Gb unallocated space before it) with all the music and video stuff (but some important docs as well). Today after restarting Ubuntu and starting Win before the actual windows boot the message appeared that my HD is being checked on errors. Ok, so the check finished and Win booted normally. But now my HD is totally empty with only $recylcle.bin folder on it. At the same time it still says it's 90% full. So it looks like all my data is there. I just don't see it because of some problem.

    So I ran MiniTool Check File System and it showed:

    Stage 1: Examining basic file system structure ...
    291776 file records processed.
    File verification completed.
    4710 large file records processed.
    0 bad file records processed.

    Stage 2: Examining file name linkage ...
    Deleted invalid filename liboxideqtcore0:amd64.postrm (43612) in directory 44944.
    Deleted invalid filename liboxideqtcore0:amd64.postrm (43612) in directory 60382.
    An unspecified error occurred (6672732e637878 78a).
    Then I ran chckdsk /r E: and it showed just the same as MiniTool.

    Then I ran MiniTool Surface Test and it showed:

    Scan Surface complete. 3 errors found.
    If i go to Hard disk properties in files explorer and choose Tools - Error checking - Check, then is says there are problems and suggests to fix them but can't do it and finishes with the link to admin log where it is all the same again:

    Chkdsk was executed in read/write mode.

    Checking file system on E:
    Volume label is Stuff.

    Stage 1: Examining basic file system structure ...

    291776 file records processed. File verification completed.
    4710 large file records processed.
    0 bad file records processed.

    Stage 2: Examining file name linkage ...

    Deleted invalid filename liboxideqtcore0:amd64.postrm (43612) in directory 44944.

    The NTFS file name attribute in file 0xaa5c is incorrect.
    6c 00 69 00 62 00 6f 00 78 00 69 00 64 00 65 00 l.i.b.o.x.i.d.e.
    71 00 74 00 63 00 6f 00 72 00 65 00 30 00 3a 00 q.t.c.o.r.e.0.:.
    61 00 6d 00 64 00 36 00 34 00 2e 00 70 00 6f 00 a.m.d.6.4...p.o.
    73 00 74 00 72 00 6d 00 ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? s.t.r.m.........

    Deleted invalid filename liboxideqtcore0:amd64.postrm (43612) in directory 60382.
    The NTFS file name attribute in file 0xaa5c is incorrect.
    6c 00 69 00 62 00 6f 00 78 00 69 00 64 00 65 00 l.i.b.o.x.i.d.e.
    71 00 74 00 63 00 6f 00 72 00 65 00 30 00 3a 00 q.t.c.o.r.e.0.:.
    61 00 6d 00 64 00 36 00 34 00 2e 00 70 00 6f 00 a.m.d.6.4...p.o.
    73 00 74 00 72 00 6d 00 ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? s.t.r.m.........

    An unspecified error occurred (6672732e637878 78a).
    There is already no warranty on my laptop so I have to deal with it myself.
    What should I do?
    It doesn't mount in Ubuntu as well.
    Please let me know if you need any additional information from my side.

    UPD. Added Crystal Disk Info screenshots
    Click image for larger versionClick image for larger version
    Last edited by Seybo; 06 Jul 2016 at 05:49.

      My System SpecsSystem Spec

  2. #2


    Austin TX metro area
    Posts : 638
    Windows 7 Pro 64bit [MS blue-disk set]


    Any current, recent, full image backups of OS partitions and/or your data HD? I can't tell whether desktop or laptop, your specs doesn't say. Just to rule in or rule out the OS having troubles, is it possible to disconnect the old-school HD and boot into both Windows and Ubuntu one at a time? If both Ubuntu and Windows seem to work flawlessly, perhaps, we can move on to troubleshooting the old-school HD. Unless, of course, others here enter in with a better starting plan
      My System SpecsSystem Spec

  3. #3


    Posts : 4
    Windows 8.1 and Ubuntu 14.04


    Quote Originally Posted by RolandJS View Post
    If both Ubuntu and Windows seem to work flawlessly, perhaps, we can move on to troubleshooting the old-school HD. Unless, of course, others here enter in with a better starting plan
    yes. They both work just fine as they both are on another (SSD) drive.
    I have already started all my data recovery with R-Studio tool and it's gonna take a couple of hours more. And the question is. What do i do next?

    Because I need to fix this drive before using it again. At lest to try to fix it and to understand how dangerous it to continue using it.

    At the moment Ubuntu just doesn't see it.
      My System SpecsSystem Spec

  4. #4


    Austin TX metro area
    Posts : 638
    Windows 7 Pro 64bit [MS blue-disk set]


    As long as nothing writes to the old-school HD, whatever recoverable data is on said drive will not be over-written. R-Studio is one of the best! Keep us posted as to your results. One idea: R-Studio has user guides and/or manuals -- you might want to breeze through those for best ways to start your recovery.
      My System SpecsSystem Spec

  5. #5


    Posts : 4
    Windows 8.1 and Ubuntu 14.04


    Hi. There is a great tool Victoria.
    I have used it and got this great results.

    Here is what i had before (notice 197 parameter and errors on the last screen).







    Then I restored all my data with R-Studio and after it did full HD Write with Victoria.
    And this is what I have now after it:








    Awesome result.
    Many people recommended me to change my HD already )

    What i'm still concerned with is Load/Unload Cycle Count of whopping 1500000
      My System SpecsSystem Spec

  6. #6


    Austin TX metro area
    Posts : 638
    Windows 7 Pro 64bit [MS blue-disk set]


    Because both of your SSD and old-school HD remain in the computer, to where externally, to what externally, and how often, will your data folders and files be backed up?
      My System SpecsSystem Spec

  7. #7


    Posts : 4
    Windows 8.1 and Ubuntu 14.04


    RolandJS, i'm not sure i got your question. My data is backed up dayly from ssd to internal hd and weekly from hd to external hd
      My System SpecsSystem Spec

  8. #8


    Austin TX metro area
    Posts : 638
    Windows 7 Pro 64bit [MS blue-disk set]


    Quote Originally Posted by Seybo View Post
    I'm not sure i got your question. My data is backed up daily from ssd to internal hd and weekly from hd to external hd.
    Ok, you weekly backup your data folders and files on the platter-driven HD onto an external HD, that's good!
      My System SpecsSystem Spec

HDD suddenly became blank
Related Threads
Win 8 suddenly became Vista in General Support
I have an ASUS desktop with reinstalled Win8. This morning it began acting funny, freezing up and such. I did a restart and it hung on a blue screen until I finally held the off button to shut it down. When it restarted the resolution had changed, my keyboard would not work. Mouse either. I shut it...
Good day to one and all, I have encountered a dilemma of sorts with windows 8.1 suddenly booting only to a blank screen. Was testing some of the themes I had downloaded for windows 8.1 when I clicked on the theme "A different touch Alt" and all of a sudden windows went blank. I could feel...
Everything is suddenly faulty in General Support
I don't know if I have a unique error but I can't install anything and I'm getting a multitude of different errors. I have absolutely no clue what to do and feel like crying.
Audio suddenly too low in Sound & Audio
I'm listening to an online training series of audio and video lessons. The sound suddenly has become so low that I can't hear! All the settings indicate the volume is maxed out. Speakers pass a test and otherwise work for things like itunes, just nothing I'm trying to access from the internet. ...
It's definitely not a hardware problem as one minute it's all working, then it suddenly stops. I've tried everything. My sound card drivers are all up to date, it also happens at the same time as youtube videos stop playing on google chrome (despite them loading), windows media player is unable to...
Does your WMP suddenly close? in General Support
I've had this issue always ever since I installed 8.1, across my 100 formats that I've done, every single one of them had this issue. When I play an MP3, it would run fine for about 30 seconds or so, then suddenly WMP would say it encountered an error and would close. Now I can simply...
Solved Suddenly no more sounds in Sound & Audio
I dont know what happened but all of a sudden i cant hear any sound. Everything worked perfectly up untill now. It still acts like its playing sounds from what i can tell from the sound manager. However im not getting anything , not even on my headphones.I've tried looking up on forums but couldnt...
Eight Forums Android App Eight Forums IOS App Follow us on Facebook