Windows 8 and 8.1 Forums


Clean install on ASUS Tablet

  1. #61


    Posts : 20
    windows 8.1 core


    Hmm theres definitely something wrong here then it will not optimise any of the drives..and it wouldn't before clean install..

    C
    the recovery partition
    or my sd card
    its all greyed out.. and say optimisation not available.
    I dont want to defragment it at all ..
    I have started a new thread but have no answers yet..
    Just added a screenshot of what I mean shall we move to that thread to keep this one on topic ��
    Last edited by turnerfromdover; 14 Aug 2014 at 16:33.

      My System SpecsSystem Spec

  2. #62


    N.Y.
    Posts : 2,214
    Windows 10 Pro 64bit


    Leave this one as is. Wonder maybe way to disable it altogether that is what happened.
    Try to recall if there is a setting.

    Go to run and type Services.msc look for Optimize Drive, see if it is stopped, should be set to manual.
      My System SpecsSystem Spec

  3. #63


    Posts : 20
    windows 8.1 core


    Checked services all fine.... searched all over the web
    ran cmd
    defrag C: /O

    And it tells me that the hardware is not supported ...
    I don't understand how yours does?

    "The operation requested is not supported by the hardware backing the volume. (0x8900002A)"

    I have googled this error code and a user has had the problem where he deleted partitions but didn't format before installing the new OS...
    Just wondering if I fully format and retry install might help..
    Last edited by turnerfromdover; 15 Aug 2014 at 15:40.
      My System SpecsSystem Spec

  4. #64


    N.Y.
    Posts : 2,214
    Windows 10 Pro 64bit


    Not sure of this issue, considering it is a Tablet. Although when doing a clean install Windows 8 will do any format for you. Do not need to do anything. Follow a custom install, delete partitions until 1 unallocated partition.

    Is Your Model ME400CL ? I know this is the model in Europe. Just wondering any difference in models, mine being ME400C.
    You said you made a new post, any replies to it ?

    Did you put in the driver package when you reinstalled Windows 8.1 ?

    ASUSTeK Computer Inc. -Support- Drivers and Download ASUS VivoTab Smart

    MaKe sure take the correct model ME400C or ME400CL, IMPORTANT!

    What about ASUS Live Update, have it on there, can download it here too and runit to update the tablet.

    Could be missing drivers somewhere on system. Check Device Manager for any yellow exclamation points, on View tab, check show hidden devices in case.
    Last edited by jds63; 15 Aug 2014 at 19:39.
      My System SpecsSystem Spec

  5. #65


    Posts : 20
    windows 8.1 core


    Hey sorry been busy at work...
    Its the Me400c the cl has 3g
    Definitely installed the right drivers everything is working .
    Love the tablet.
    This is the only issue I have with it I have re-downloaded the drivers and tried again but no change there....

    Just wondering if the storage driver hasn't loaded properly?
    I have 2 sd class storage adaptors and the Microsoft storage adaptor ..
    Do you have anything under Intel storage adaptors on yours?
    Thanks for looking ....again ��

    Hmm I also have bitlocker encryption turned on ,On my C drive do you?
      My System SpecsSystem Spec

  6. #66


    N.Y.
    Posts : 2,214
    Windows 10 Pro 64bit


    No problem, dawned on me might be a drivers issue. Making sure of the model, do not want you to install wrong drivers.

    Yes i like the tablet too, like ASUS my Desktop is one.

    The updates from ASUS Live Update program are the new BIOS, plus possibly new drivers, did you run this ?

    What shows in your disk drives ? Yes same on mine with storage controllers as you listed, but no intel ones, only for CPU.

    No i do not have bit encryption turned on. Never read much about that ,but it shoudln't cause disc optimize not to work i would think.
      My System SpecsSystem Spec

  7. #67


    Posts : 20
    windows 8.1 core


    The disk dive is a Sandisk sem64g .

    Yeah ran live update.. bios 0609. Drivers v5.0.0 ..
    had live update update it's self last week. .
    might try a format ..but as everything is working except optimisation I'm reluctant to do it all over again.
      My System SpecsSystem Spec

  8. #68


    N.Y.
    Posts : 2,214
    Windows 10 Pro 64bit


    Quote Originally Posted by turnerfromdover View Post
    The disk dive is a Sandisk sem64g .

    Yeah ran live update.. bios 0609. Drivers v5.0.0 ..
    had live update update it's self last week. .
    might try a format ..but as everything is working except optimisation I'm reluctant to do it all over again.
    My C: Drive is a Samsung on this ME400C, hmm.

    Hey i have done many system recoveries in my life with PC, but with Windows 8.1 so much less time then in past doing from a recovery partition. Be last choice unless you can find answers here, thought you made another thread for this,i could not find it here.
      My System SpecsSystem Spec

  9. #69


    Posts : 20
    windows 8.1 core
      My System SpecsSystem Spec

  10. #70


    Posts : 13
    windows 7 & 8


    Im having an issue trying to hook my vivotab smart to my samsung 50 inch plasma tv via the micro HDMI. I have 2 cables tried both and for a brief second I got both to duplicate the display and it said samsung as the display #2. When I connect the cable I hear the sound to identify and it shows a display 2, but it says generic and when I select it and choose that display or duplicate the display it just resizes the tablet display and asks to revert or keep changes. I am not new to hooking up via hdmi vga etc to external monitors. I tried windows +P, tired settings, tried installing the driver again etc.............. to no avail.

    I then gave up and tried to hook it up on my AOC LED 37" tv and it connected right away and duplicated the displays on its own and I was able to change to display 2 only etc.

    Ive have prob 10 different laptops, desktops and tablets hooked up to my Samsung 50 inch over the last 5+ years and never once had a problem as a duplicated display, the samsung only or as an extended display.

    anyone have any ideas why the asus vivotab smart will not work on my Samsung tv?
      My System SpecsSystem Spec

Page 7 of 8 FirstFirst ... 5678 LastLast
Clean install on ASUS Tablet
Related Threads
Nob question for you experts. After reading many threads about this UEFI stuff, i'm confused. I have a Asus Sabertooth z77 motherboard and will be fresh installing windows 8.1 full to Samsung 250gb ssd. I'm not quite getting what i'm supposed to configure on the MB for UEFI boot prior to...
Hello! The more I read, the more confused I get. I would like to do a clean install of windows 8.1. I can't use Windows reset or repair function, which I have used before. Now it is saying "drive where Windows is installed is locked. Unlock the drive to try again" and when I'm trying to reset...
I have a Asus VivioTab ME400C. I am trying to instal Microsoft Autoroute onto my tablet. I have tried over the network from my desktop using the /a option to install over a network (which Autoroute Demands). But when I try to instal Autoroute from the transferred code it demand disk 2 be inserted...
I upgraded the O/S to Win8 Pro from Standard in order to use the WMC and now the Sleep mode doesn’t behave as before. Does anyone know how to reset it back to the factory settings? The Win8 RESET function under the Control panel returns it back to a fresh copy of Win8 Pro and not Win8 Standard. I...
Clean disk before clean install? in Installation & Setup
hello I had many problems with BSOD crashes, and decided to make a new clean install (SSD or harddisk). If I make a new clean install (no upgrade) is it enough to create 1 continuous unallocated disk and then it will make a clean install Or do I have to "clean up" my old disk first before making...
Rest of the story here: And another $200 for the keyboard dock. If this is remotely true, I'm going to have to skip this.
Eight Forums Android App Eight Forums IOS App Follow us on Facebook