Windows 8 and 8.1 Forums


Driver realtek RTL 8139

  1. #11


    still not working .. when we update driver it says .. driver is up to date ... here im pasting hardware ids



    PCI\VEN_10EC&DEV_8139&REV_10
    PCI\VEN_10EC&DEV_8139
    PCI\VEN_10EC&CC_020000
    PCI\VEN_10EC&CC_0200
    PCI\VEN_10EC
    PCI\CC_020000
    PCI\CC_0200

      My System SpecsSystem Spec

  2. #12


    Posts : 1,851
    8250 x86 + 7 SP1 x86 + Ubuntu 12.04 LTS x86


    Quote Originally Posted by prateek3651 View Post
    still not working .. when we update driver it says .. driver is up to date ... here im pasting hardware ids



    PCI\VEN_10EC&DEV_8139&REV_10
    PCI\VEN_10EC&DEV_8139
    PCI\VEN_10EC&CC_020000
    PCI\VEN_10EC&CC_0200
    PCI\VEN_10EC
    PCI\CC_020000
    PCI\CC_0200
    This is already in the .inf file:

    Code:
    %RTL8139.DeviceDesc%    = RTL8139x.ndi,      PCI\VEN_10EC&DEV_8139&REV_10
    And it does seem like the driver is installed well for you guys, but it is just not starting well at all for some reason.

    Did you check to see if your bios is updated to latest? I would also double-check that it is set well and enabled in the bios after an update or now if it is already up to date.

    One other question: Did you attempt to or actually install any 3rd party firewalls?
      My System SpecsSystem Spec

  3. #13


    Posts : 1,851
    8250 x86 + 7 SP1 x86 + Ubuntu 12.04 LTS x86


    You can also try this too - Open an elevated command prompt. Elevated means to Run it as Administrator.

    To do that, type cmd in the Metro Start screen. Right click on the app that shows and choose Run as Administrator.

    In the command screen, copy/paste this then press enter to see if it starts:

    Code:
    net start RTL8023XP
      My System SpecsSystem Spec

  4. #14


    Posts : 8
    windows 8


    I did update the bios and still does not work ... can wait for the next build will fix the problem.
      My System SpecsSystem Spec

  5. #15


    okay thanx gman we will try to do what ever you mentioned here .. thanx for replyin us .. and i let you know what happens after performing such .. steps .. one more things .. intel has discontinued our motherboards so no bios updates for us .. my board is d102ggc2
      My System SpecsSystem Spec

  6. #16


    Posts : 1,851
    8250 x86 + 7 SP1 x86 + Ubuntu 12.04 LTS x86


    This is 100% the same driver in every way, that I gave before. This version has an automatic installer though, so you might try to see if it does well or not.

    Something else I thought of is to be sure you're installing with Administrator privilges. That could be the reason it has been failing for you guys.

    Extract it to a folder then run setup.exe:
    Driver realtek RTL 8139 Attached Files
      My System SpecsSystem Spec

  7. #17


    Posts : 1,851
    8250 x86 + 7 SP1 x86 + Ubuntu 12.04 LTS x86


    I previously also asked if there were any firewalls on the system but did not receive an answer about it.

    If you have any type of Symantec software installed, this is the issue. In this case, use the special tool found online to remove it in safe mode.
      My System SpecsSystem Spec

  8. #18


    no firewalls .. only the firewall which is given by windows .. and that too . is disabled ..
      My System SpecsSystem Spec

  9. #19


    Posts : 1,851
    8250 x86 + 7 SP1 x86 + Ubuntu 12.04 LTS x86


    Well, something very promising for you just happened here. Let me explain and then offer a possible solution.

    I just set up a very old machine on Windows 8 and everything is well. My audio was not working at all. Windows Update offered and installed a driver for it which was the Realtek AC '97. Nothing I could do would get it to work after this driver installed.

    I even installed my own copy of the AC '97 driver based on what happened, after. So I looked into it a little more on HP's website. Turns out that not only does this machine not have Realtek audio, but the driver that Microsoft installed somehow, someway, changed hardware ids and everything. I kid you not!

    Do you want to guess what error code I was getting in the device manager? Yes - error code 10.

    I downloaded the XP driver and installed in Compatibility Mode for Windows XP and as admin. It really is a SoundMax driver. Working wonderfully now!

    The moral of the story? Check your motherboard or laptop manufacturer's website to find out exactly which ethernet you have. If they have a driver for it, install as I did.

    My guess is that you have some VIA ethernet.

    heh

    Microsoft - if someone like me is having an issue, this really needs to be looked into....I need a job....wanna hire?

    (P.S. Windows Update is still trying to give me the Realtek audio driver. I had to hide the update so it won't show any longer.)
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Capture.JPG  
      My System SpecsSystem Spec

  10. #20


    well i got driver dc of my motherboard .. and i got lan drivers in it ... i and i am sure it .. got realtek fast ethernet
      My System SpecsSystem Spec

Page 2 of 10 FirstFirst 1234 ... LastLast
Driver realtek RTL 8139
Related Threads
After installing W8 on a Toshiba satellite laptop, all went well except Realtek AC97 won't install. Re-installing the driver didn't work. Windows reveals a code 10 and mentions the driver did not install correctly. Naturally there are no sound devices present with this occurrence. Plugging in...
Realtek or AMD Audio Driver in Sound & Audio
What would be a better option for a Sound Driver? I used to have "Realtek High Definition Audio Codec" when I used Windows 7, but a few months ago I installed Windows 8.1 and just kept the generic "AMD High Definition Audio Device". Haven't really noticed that much of a difference. That's why I...
Realtek RTL8139 driver bug. in Drivers & Hardware
Hello, I have a Realtek RTL8139 card wich works perfectly on windows 8. But when I upgrade to Windows 8.1, the card stops working, in the Device Manager the driver have one yellow mark on it and says: "Code 12: Insufficient Resources" something like that. Anyone can help me please, I'm back...
Hello My MB has ALC898 audio chip. Should I stay with the default Windows 8.1 HD audio or install the driver from Realtek (which is R2.71 the latest version) My system is used for gaming BTW. Thanks.
Realtek ALC660 driver in Sound & Audio
Hi, I have tried to install the latest realtek driver R 2.71 and the installation went smooth. But after that my speakers sound was crackling. My hardware id is HDAUDIO\FUNC_01&VEN_10EC&DEV_0660&SUBSYS_10430000. Can you provide a solution to this problem or another driver? My OS is Windows 8...
I installed Windows 8 Enterprise today for testing purposes, I did it for my father too, and I was happy seeing, how well it works. So I did the same on my PC too, but I have one serious problem. I can't install the audio driver at all! When I try to install it starts installing it, it copies...
Thanks for anyone, who helps me :D I have "an old fashion motherboard,, with realtek's VT1818S High Definition Audio 8-Channel soundcard build in to the Asus m4a77 motherboard. Usually with W7 windows i had to install the driver from asus's website... so far when i get to the installation point it...
Eight Forums Android App Eight Forums IOS App Follow us on Facebook