Windows 8 and 8.1 Forums

Help me please...

  1. #1


    Posts : 8
    Windows 7

    Help me please...


    Well idk if this is the right section but i seriously need some help!!!!

    okay so i was on msconfig and went to boot advanced options and i clicked number of processors.. i put 2 but then idk why i went back to boot and put 1 now im trying to put 2 but it doesnt show!!! my pc is very slow now used to go at 60Fps but now i cant put 2 it playing at 20Fps.. please help !

    pictures..

    http://i40.tinypic.com/rwktxi.png

    http://i43.tinypic.com/aneydw.png

      My System SpecsSystem Spec

  2. #2


    Posts : 1,851
    8250 x86 + 7 SP1 x86 + Ubuntu 12.04 LTS x86


    Hey,

    Just uncheck the box for number of processors and save.
      My System SpecsSystem Spec

  3. #3


    Posts : 8
    Windows 7


    Still says 1..
      My System SpecsSystem Spec

  4. #4


    Posts : 1,851
    8250 x86 + 7 SP1 x86 + Ubuntu 12.04 LTS x86


    If the box is unchecked, it will say 1 and that is correct. It actually does not matter at all, well...because the box is unchecked.

    You should also uncheck the box for the memory, to the right of that.

    Your screenshot looks like you need to install the correct video card for your machine, unless you've intentionally set Windows to look like that. So, I would install the video card driver too.
      My System SpecsSystem Spec

  5. #5


    Posts : 8
    Windows 7


    Well.. my dad just bought me this computer i let my cousin use my gaming pc for 1 month... i haven't really touched anything just The boot thingy .... i don't know that much english so i didn't understand some part that u said -_- sorry D: ... but this is causing me ot lag badly

    http://i42.tinypic.com/6s6rsp.png
      My System SpecsSystem Spec

  6. #6


    Posts : 1,851
    8250 x86 + 7 SP1 x86 + Ubuntu 12.04 LTS x86


    http://i40.tinypic.com/rwktxi.png

    At top of box, take away checks for both. Press ok twice. Reboot.

    Google Translate
      My System SpecsSystem Spec

  7. #7


    Posts : 8
    Windows 7


    I already did that..... but what i don't understand i'm getting extreme drop Fps rates since this happend... i'm just wondering is it possible to get the 2 thing back? // 2 processors running
      My System SpecsSystem Spec

  8. #8


    Posts : 1,851
    8250 x86 + 7 SP1 x86 + Ubuntu 12.04 LTS x86


    If there is no check box now after a reboot, your 2 processors are good.

    You can double check by opening Task Manager. Performance tab. Click on CPU. It tells you there how many processors.

    I would also uninstall SysTool Utility. It is not well on your PC. "SysTool will only work on Windows 2000/XP/2003 (64 bit versions are supported)."
      My System SpecsSystem Spec

  9. #9


    Posts : 8
    Windows 7


    Thanks! i forgot to restart my pc after i unchecked Thanks so much i realllly appreciate!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
      My System SpecsSystem Spec

  10. #10


    Posts : 1,851
    8250 x86 + 7 SP1 x86 + Ubuntu 12.04 LTS x86


    You're welcome. Enjoy!

    Please do not overlook the bold typing in my previous post.
      My System SpecsSystem Spec

Page 1 of 2 12 LastLast
Help me please...
Eight Forums Android App Eight Forums IOS App Follow us on Facebook