Windows 8 and 8.1 Forums


AMD FX-8350 4GHz Socket AM3

  1. #1


    Posts : 148
    Windows 8.1 Pro

    AMD FX-8350 4GHz Socket AM3


    Hi,

    I am looking at purchasing the AMD FX 8350 CPU and currently have the Corsair H50 cooling system. I was wondering if there is anyone on here using the same setup and how they have found the temps? And also if the H50 is capable of running the 8350 at stock speeds?


    Many thanks for your help.

      My System SpecsSystem Spec

  2. #2


    Posts : 2,191
    Windows 8.1


    I do not have that specific combo so I can't comment to that end; however, I just thought I would mention that microcenter.com has the 8320 on sale for just $99.99. You could probably run that at turbo and get the same speeds as a stock 8350:

    AMD FX 8320 Black Edition 3.5GHz AM3+ Boxed Processor 995209 - Micro Center

    FYI, the Passmark rating for the 8350 is "9052" and it is "8117" for the 8320.

    PassMark - CPU Benchmarks - List of Benchmarked CPUs

    Just some food for thought,


    Good luck with you own decision.

    my2cents
      My System SpecsSystem Spec

  3. #3


    Melbourne,FL.
    Posts : 187
    Windows 8.1 Pro w/Media Center x64


    I've got the FX-8350 annd a Corsair H-100. Personally, if I were you I'd at least go with either the Corsair H-80 or H-80i both have 2 120mm. fans for push-pull and can replace your cases rear exhaust fan.
      My System SpecsSystem Spec

  4. #4


    Posts : 148
    Windows 8.1 Pro


    Quote Originally Posted by brkkab123 View Post
    I've got the FX-8350 annd a Corsair H-100. Personally, if I were you I'd at least go with either the Corsair H-80 or H-80i both have 2 120mm. fans for push-pull and can replace your cases rear exhaust fan.
    Hi,

    Thanks for the response,

    I currently have the H50 on push pull. What temps do you get with the H-100?
      My System SpecsSystem Spec

  5. #5


    Posts : 148
    Windows 8.1 Pro


    Hi,

    I've put the AMD 8350 in my motherboard Gigabtye 990FXA UD5 Rev 3 and the CPU temps are fluctuating all over the place, one minute they can be 16c and 20c then it can go down to 7c. This is also the same within the BIOS and Windows, I've updated to the latest BIOS for the board and my cpu cooling is Corsair H50.

    Do you know why the temps are fluctuating so much?
      My System SpecsSystem Spec

  6. #6


    Melbourne,FL.
    Posts : 187
    Windows 8.1 Pro w/Media Center x64


    Could be a defective heat-sink or maybe even something on your motherboard. Have you looked for and installed any bios/uefi updates for your motherboard ? A lot of times, they fix various issue's with the mobo. If you do update it, make sure to load optimized default's afterwards and then make sure your ram timings are set right.
      My System SpecsSystem Spec

  7. #7


    Posts : 148
    Windows 8.1 Pro


    Quote Originally Posted by brkkab123 View Post
    Could be a defective heat-sink or maybe even something on your motherboard. Have you looked for and installed any bios/uefi updates for your motherboard ? A lot of times, they fix various issue's with the mobo. If you do update it, make sure to load optimized default's afterwards and then make sure your ram timings are set right.
    Hi,

    The heatsink worked ok on the 1090T cpu. The system is displaying multiple BSOD's. I am running the Fcd BIOS for the motherboard which is the latest for the broad direct from Gigabyte. Do you know what settings I should input into the BIOS for the 8350 or should it work fine on auto?
      My System SpecsSystem Spec

  8. #8


    Melbourne,FL.
    Posts : 187
    Windows 8.1 Pro w/Media Center x64


    Should be fine on Auto. Download CPUz from this link and compare your ram timings in the Memory tab to the SPD tab. They should match. If not, you need to change them in the bios/uefi to match CPUz's SPD tab. CPUz download link: CPU-Z CPUID - System & hardware benchmark, monitoring, reporting Also download the free version of HWMonitor and install it. Run it a few minutes and pay attention to the CPU temp's in it. HWMonitor download link: HWMonitor CPUID - System & hardware benchmark, monitoring, reporting
      My System SpecsSystem Spec

  9. #9


    Posts : 148
    Windows 8.1 Pro


    Hi,
    Thanks for the response,

    All BIOS settings are on default / auto. I have manually inputted the memory timings etc. I believe there may be an issue with the motherboard as the north bridge chipset is showing as 45c at idle. Do you think that this is hot for this board?
      My System SpecsSystem Spec

  10. #10


    Posts : 148
    Windows 8.1 Pro


    Hi,

    Just been running OCCT and notice that it states that the original CPU clock was 4ghz but its running higher and is showing an overclock of 3%. I have not overclocked the CPU so the BIOS seems to have done this by its self, I believe this could be the cause of the issue. What settings do I need to change in the BIOS to force the CPU to run at only 4ghz?

    Also could you advise why it shows at 6cores?
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails occt.png   Untitled.png  
    Last edited by wizkid; 24 Feb 2014 at 17:40.
      My System SpecsSystem Spec

Page 1 of 3 123 LastLast
AMD FX-8350 4GHz Socket AM3
Related Threads
I'm trying to get my wireless g 2.4ghz 802.11 PCI adapter wmp54g by linksys to work on windows 8.1 64 bit and I can't seem to get it to work, any ideas? Thank you.
Hello people! I have an Acer Aspire Desktop, in which i want to upgrade in the near future! I will be upgrading components when my warranty runs out (sept 2014) My motherboard's socket is an FM1, and i want to upgrade the CPU aswell as my GPU. After doing some research i could not come to any...
Can't Connect to 2.4GHz Networks in Network & Sharing
This is a problem that has persisted under fresh installs of Windows 7 and Windows 8. My laptop (Samsung Series 9) won't connect to any network that is operating on the 2.4GHz band. It shows up as a normal network, but trying to connect always ends with the error message: "Can't connect to this...
I recently installed win 8 on new clean 1Tb hdd but forgot to firstly disconnect the second 250Gb hdd disk #0, so the OS ended up on disk #1. I then disconnected the 250Gb drive and reinstalled Win 8 on the 1Tb drive. I then checked Disk Management and found, as I thought, that the 1Tb drive was...
I have received a few BSOD messages since I installed my FX-8350 chip a few days ago. i have attached the messages and was wondering if one of you kind folks could help me figure out what is causing them. sometimes its under system load, sometimes its while idling, and the last one was while...
Hi all, I have a system with these configurations ********************Configurations*** Current CPU:- Intel Pentium 4E 530 (Prescott) 3.00GHz Family 15 Model 3 (03) Stepping 4 Revision 17 Motherboard:-Asrock p4v88+ MORE INFO Others:-1gb ram, nvidia 6200 graphics, 320gb sata hard...
Eight Forums Android App Eight Forums IOS App Follow us on Facebook