Windows 8 and 8.1 Forums


USB and Sound issues after replacing PSU

  1. #1


    Posts : 9
    Windows 8.1 Single Language

    USB and Sound issues after replacing PSU


    I know this is not W8 related, but I'm desperate.


    My work PC was dead. Not sure what happened, but after replacing the PSU it worked again.
    But I have two weird issues:


    1. USB Ports: Plug and play doesn't work. If I connect a USB device in Windows, nothing happens. But if it's plugged before I boot, both the BIOS and Windows recognize it.


    2. Internal Sound Card: It's enabled in the BIOS, it's recognized in Device Manager, but there's no sound. I've tried uninstalling and updating the drivers with no luck.


    Specs:
    OS: Windows 8.1 Core x86
    Motherboard: Asus P5KPL-AM SE (latest BIOS)
    PSU: Generic 500W (the old one was 450W, and everything worked fine).


    Any help would be greatly appreciated.
    Last edited by ignaciojn; 24 Oct 2013 at 13:13.

      My System SpecsSystem Spec

  2. #2


    India
    Posts : 1,034
    Windows 7 x64/ Windows 8.1 x64
      My System SpecsSystem Spec

USB and Sound issues after replacing PSU
Related Threads
Deathly buzzing sound and possible CPU issues in Performance & Maintenance
I have a brand new acer laptop. It's an acer aspire v5-573PG, specs are Intel Core i7 4500U (1.80GHz) 8GB Memory 1TB HDD NVIDIA GeForce GT 750M So it is quite a good powerful laptop-or at least it should be. The last few days I have...
Hello all, My sound had recently become stuttery, crackling, and sort of metallic sounding, maybe 'tinny' is the word. This is an issue both through HDMI and headphones. I've tried reinstalling and updating my drivers, I've cleaned a fairly nasty bit of dust from between the heatsink and fan,...
Solved Sound Card Issues in Sound & Audio
Every 5 days or so, my sound card will have a bad day, and all noise coming through my headset will be distorted and static-like. Usually restarting my computer will fix it, but today it stopped working altogether. I check the computer, and it says that no headphones or audio are plugged in. I...
Realtek Sound issues? in Sound & Audio
I did search-no luck. Sound was fine yesterday-no changes by me or win update. If I re install the realtek drivers sound is fine-as soo as I reboot the sound is gone??? Same thing everytime? Any ideas? Thanks
Sound issues in Sound & Audio
As of recently, I have noticed my sound will randomly just stop. There's first a brief half-second of a static-like crackling and then a few "pop" noises. It will then stay muted for anywhere between a few seconds to several minutes. However, using my Creative software (either Creative Console...
Solved Sound/Playback Issues in Sound & Audio
I've recently upgraded to windows 8, the problem I have is that today (everything was fine before) WMP decided to stop playing file, when I go to audio properties or try playing sound/music via other program e.g. Firefox... It's really annoying, please help, here's a screenshot: (Before this...
I recently installed Windows 8. My Creative suite is seen in the start screen, however when I try to initialize the console or anything else..nothing happens. The upgrader indicates I have the most recent version. I've been to Creatives site but cant find drivers for the X-FI MB. Anyone else have...
Eight Forums Android App Eight Forums IOS App Follow us on Facebook