Windows 8 and 8.1 Forums


BSOD connecting external HDD (uaspstor.sys)

  1. #1


    Posts : 1
    Windows 8.1 Pro

    BSOD connecting external HDD (uaspstor.sys)


    Hello,
    I have recently reinstalled my Windows 8.1 after HDD upgrade.
    Now I am receiving BSOD when connecting external HDD.


    sfc /scannow results are clean.
    Windows is fully up to date.


    update: Driver verifier has been runing for all drivers and so far no crashes. Turned on Dump as Kernel Dump.
    Will try to connect HDD.

    update 2:with Driver verifier ON for ALL drivers, there is NO crash when I connect external HDD ... Tried all USB ports and waited till drive recognized and opened.

    update 3: regarding the HDD: it is old internal HDD re-purposed into external with USB enclosure

    I was suspecting drive failure due to some read error. (17 as per SMART)

    but:

    1. Fully passes extended SMART test
    2. Passes 1 pass read-write (destructive) badblocks check with no error (under linux)
    3. Passes "chkdsk /f /r" with no errors under Windows installer
    4. SMART has no pending/relocated sectors (I am under impression that it used to have)
    5. drive has been zeroed out by "dd zero" under linux.

    First time I got BSOD it was after zero out, I guessed it was because it had no partition table etc. So I created ms-dos partition table and formatted it to NTFS under linux. Then I got this BSOD..

    Now I have formatted it again into NTFS under Windows.
    Last edited by Jamy; 30 Jan 2015 at 06:07.

      My System SpecsSystem Spec

  2. #2


    Posts : 2,480
    Windows 10 Pro x64


    Update drivers in red
    Code:
    OA009Ufd.sys Tue Jun 3 11:30:37 2008  (48450F3D) 
    Creative camera driver 
    http://www.carrona.org/drivers/driver.php?id=OA009Ufd.sys 
    
    OA009Vid.sys  Mon Aug 25 15:46:09 2008 (48B2B7A1) 
    Creative camera driver 
    http://www.carrona.org/drivers/driver.php?id=OA009Vid.sys 
    
    RtsUStor.sys  Fri May 8 10:15:18 2009 (4A03EA16) 
    Realtek USB Card Reader 
    http://www.carrona.org/drivers/driver.php?id=RtsUStor.sys 
    
    stwrt64.sys  Fri Feb 26 09:07:58 2010 (4B87815E) 
    SigmaTel High Definition  Audio Codec 
    http://www.carrona.org/drivers/driver.php?id=stwrt64.sys 
    
    iaStor.sys Wed  Jun 15 11:08:54 2011 (4DF876A6) 
    Intel Storage drivers 
    http://www.carrona.org/drivers/driver.php?id=iaStor.sys 
    
    igdkmd64.sys Fri Mar 23 19:13:22  2012 (4F6CBD42) 
    Intel Graphics driver 
    http://www.carrona.org/drivers/driver.php?id=igdkmd64.sys 
    
    bcmwl63al.sys Thu May 2 22:00:26  2013 (5182C5DA) 
    
    bcmwl63al.sys - this driver hasn't been added to the DRT as  of this run. Please search Google/Bing for the driver if additional information  is needed. 
    
    intelppm.sys Thu Aug 22 10:46:35 2013 (5215CFEB)  
    Intel Processor driver 
    http://www.carrona.org/drivers/driver.php?id=intelppm.sys 
    
    
    
    Debug session time: Fri  Jan 30 11:00:25.623 2015 (UTC + 1:00) 
    Loading Dump File  [C:\Users\Mihael\SysnativeBSODApps\013015-5703-01.dmp] 
    Built by:  9600.17328.amd64fre.winblue_r3.140827-1500 
    System Uptime: 0 days 1:55:30.440  
    Probably caused by : uaspstor.sys ( uaspstor!StatusPipeCompletion+36a )  
    BugCheck D1, {ffffe00192d0a410, 2, 0, fffff801bb067362} 
    BugCheck Info:  DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL  (d1) 
    Bugcheck code 000000d1 
    Arguments: 
    Arg1: ffffe00192d0a410,  memory referenced 
    Arg2: 0000000000000002, IRQL 
    Arg3: 0000000000000000,  value 0 = read operation, 1 = write operation 
    Arg4: fffff801bb067362,  address which referenced memory 
    BUGCHECK_STR: AV 
    DEFAULT_BUCKET_ID:  WIN8_DRIVER_FAULT 
    PROCESS_NAME: chrome.exe 
    FAILURE_BUCKET_ID:  AV_uaspstor!StatusPipeCompletion 
    MaxSpeed: 2100 
    CurrentSpeed: 2095  
    BiosVersion = A14 
    BiosReleaseDate = 12/07/2009 
    SystemManufacturer =  Dell Inc. 
    SystemProductName = Inspiron 1545  
    ииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииии``  
    
    
    
    
    --- E O J --- 2015 Jan 30 17:02:43 PM _88-dbug Copyright  2012 Sysnative Forums 
    --- E O J --- 2015 Jan 30 17:02:43 PM _88-dbug  Copyright 2012 Sysnative Forums 
    --- E O J --- 2015 Jan 30 17:02:43 PM  _88-dbug Copyright 2012 Sysnative Forums
    The uaspstor.sys is a USB driver and as such unlikely to be the underlying cause. I suspect some of the 3rd party drivers to be at fault. Please update them.
      My System SpecsSystem Spec

BSOD connecting external HDD (uaspstor.sys)
Related Threads
Solved BSOD when connecting to an External Display in BSOD Crashes and Debugging
Hello, I've been trying to fix this problem for a couple of days with long phone calls to Dell and Asus coming to no avail. My Alienware 15 laptop will happily to connect to other monitors and TVs via HDMI (without BSOD). However whenever I try to connect it to my Asus PB287Q Monitor, I get an...
Solved BSOD when connecting external USB HDD in BSOD Crashes and Debugging
When connecting external HDD by USB (or Firewire) a BSOD appears, with only a "KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE" message and no further indications.
Solved Uaspstor.sys bsod in BSOD Crashes and Debugging
New windows 8.1 pc is having a few bsods a day. I have an old external hitachi hdd and a transcend sd reader in the usb 3.0 ports pretty much all the info I have the crashes are completely random and can happen at anytime.
BSOD while connecting to Internet in BSOD Crashes and Debugging
Hey guys, So I just installed windows 8.1 and as soon as I try and connect to my broadband dial-up I get a BSOD kernel_security_check_failure :think:
Solved BSOD connecting to internet in BSOD Crashes and Debugging
I face this BSOD on my windows 8.1. Please read the dmp.file
Solved Connecting External Backup Drive in Drivers & Hardware
I have a external drive that I used for backup with XP. What do I need to do to make it work with windows 8? How do I get win to recognize it? It is a IDE drive and is connected via USB. Thanks
BSOD when connecting to network in Network & Sharing
I have a fresh install of windows 8. Using a Netgear WMA1100 network adapter, with netgear Qwest router. I have the latest drivers from Netgear, and my system says drivers are up to date and everything is working well. Ive even rolled back to two previous versions of the drivers and It still wont...
Eight Forums Android App Eight Forums IOS App Follow us on Facebook