Windows 8 and 8.1 Forums

Windows 8 hibernate issue

  1. #1


    Posts : 22
    Windows 8 64bit

    Windows 8 hibernate issue


    I installed windows 8 consumer preview now facing two problem one is serious and other is normal stated below,

    1. Whenever I put my computer on hibernate instead of hibernating its starts then turns off and restarts so I lose all my active work dreamweaver etc if I DID NOT SAVE IT.

    2. I cant be able to change the system login preferences I wanted to change it to local account from hotmail account to login to my system but its not letting me do it shows some error Code:0*d0000072

    Also attached filed with all system info

      My System SpecsSystem Spec

  2. #2


    Posts : 1,851
    8250 x86 + 7 SP1 x86 + Ubuntu 12.04 LTS x86


    Hi and welcome.

    There has been no bsods and I otherwise do not see anything particularly alarming that needs attention.

    Your bios is old @ 2008 version - BIOS Version/Date Hewlett-Packard F.58, 6/16/2008

    You would do well to update that from HP.com. Please let us know how it is going and/or run the tool again if necessary and post same as before. If you didn't run the tool and you made that rar yourself, please do so now and post it.

    The tool link is in the top thread of this subforum.

    Good luck.

    I would uninstall HotSpot Shield as a testing manuever. The same for AVG.
      My System SpecsSystem Spec

  3. #3


    Posts : 22
    Windows 8 64bit

    have done this before stil here it is


    Quote Originally Posted by GMan View Post
    Hi and welcome.

    There has been no bsods and I otherwise do not see anything particularly alarming that needs attention.

    Your bios is old @ 2008 version - BIOS Version/Date Hewlett-Packard F.58, 6/16/2008

    You would do well to update that from HP.com. Please let us know how it is going and/or run the tool again if necessary and post same as before. If you didn't run the tool and you made that rar yourself, please do so now and post it.

    The tool link is in the top thread of this subforum.

    Good luck.

    I would uninstall HotSpot Shield as a testing manuever. The same for AVG.
    Now saw another error as bad_pool_caller previously I restored my system and that helped solving this issue as much as I understood this happens due to custom buttons changes in power option .

    Also installed driver removed hotspotshiled and AVG is must wont there be a virus risk then if I remove it?

    thanks for great help
      My System SpecsSystem Spec

  4. #4


    Posts : 1,851
    8250 x86 + 7 SP1 x86 + Ubuntu 12.04 LTS x86


    Quote Originally Posted by GMan View Post
    I would uninstall HotSpot Shield as a testing manuever.
    Quote Originally Posted by Muddabir View Post
    Now saw another error as bad_pool_caller
    I was correct in my guess. HotSpot Shield is causing your bsods. You're welcome.
      My System SpecsSystem Spec

  5. #5


    Posts : 22
    Windows 8 64bit


    Quote Originally Posted by GMan View Post
    Quote Originally Posted by GMan View Post
    I would uninstall HotSpot Shield as a testing manuever.
    Quote Originally Posted by Muddabir View Post
    Now saw another error as bad_pool_caller
    I was correct in my guess. HotSpot Shield is causing your bsods. You're welcome.
    Hibernate issue not resolved so as can not switch to local account.
      My System SpecsSystem Spec

  6. #6


    Posts : 1,851
    8250 x86 + 7 SP1 x86 + Ubuntu 12.04 LTS x86


    Quote Originally Posted by Muddabir View Post
    Hibernate issue not resolved so as can not switch to local account.
    Your machine will not bsod any more once you actually do uninstall HSS.

    That being said, should also update ancient Realtek HD Audio Codec driver:

    RTKVHD64 RTKVHD64.sys Tue Jan 15 06:19:16 2008

    Realtek <<< On the right side.

    Good to update too:

    smserial smserial.sys Mon Oct 26 11:36:18 2009
    taphss taphss.sys Tue Sep 15 15:58:23 2009

    rimmpx64 rimmpx64.sys Sun Mar 18 23:09:34 2007
    rimspx64 rimspx64.sys Tue Feb 27 02:10:37 2007
    HpqRemHid HpqRemHid.sys Wed Jul 11 11:30:34 2007
    rixdpx64 rixdpx64.sys Mon Mar 26 06:48:23 2007
      My System SpecsSystem Spec

  7. #7


    Here's a dumb suggestion: try using Standby instead of Hibernate. You can download a gadget from microsoft.com that gives you a small desktop panel with all the different shut-down methods.
      My System SpecsSystem Spec

  8. #8


    Posts : 1,851
    8250 x86 + 7 SP1 x86 + Ubuntu 12.04 LTS x86


    Standby uses a lot more power than hibernate. That's like having a Ferrari with a flat tire and deciding to use it like that instead of fixing it.
      My System SpecsSystem Spec

Windows 8 hibernate issue
Related Threads
Hibernate/Sleep Issue Windows 8.1 in Performance & Maintenance
Just got a new desktop with Windows 8.1 installed. Was originally having some issues getting the computer to go into hibernate and read online to try disabling some of the homegroup settings since I'm not even connected to a homegroup. Now, no matter what I do, the computer hibernates between 2-3...
Thank you for your help.
I had a PC running Windows 7 Pro with SP1, in a remote location, that I would wake up using WOL and then operate using Remote Desktop. At the conclusion of the session I would shut down the pc until I needed it again. I upgraded that PC and now find that WOL using Windows 8.1 will only work if the...
windows 8 sleeps or hibernate!!confused in Performance & Maintenance
I have just upgraded from windows 7 to 8. as we knw there is no hibernation option in windows 8. but tonight i left laptop on and fall sleep when i waked up ,no indicator was blinking (as happens in sleep mode) but when I powered on it resumed the runing program.so my question is how did it...
Hibernate=windows seems to start it self.... in Performance & Maintenance
Not necessarily a bad thing per se.... but why is it doing that, and how to control it...??? Thanks.
Sleep to Hibernate -- Issue in Performance & Maintenance
I have my power options set as follows: SLEEP --Sleep after -----On battery: 15 minutes -----Plugged in: Never --Allow hybrid sleep -----On battery: Never -----Plugged in: Never
Hibernate issue? in Performance & Maintenance
Loaded up W8CP on my old laptop to see if I would like it. I think its growing on me but I've encountered something I didn't expect. If I hibernate, it takes around 2 minutes to start up from the time I push the power button. If I actually shut down, the start up is probably less than 30...
Eight Forums Android App Eight Forums IOS App Follow us on Facebook