Windows 8 and 8.1 Forums


Continues Errors at startup "Metadata staging failed"

  1. #61


    Posts : 13
    Windows 8.1


    Quote Originally Posted by grafccable View Post
    Quote Originally Posted by Saammy View Post
    Hi,


    yes I can confirm that Microsoft has taken care of the problem. I have also received a positive feedback. I personally continue to use the proposed link from me. The original URL is indeed only the forwarding. But I would recommend anyone to restore the original state. Microsoft has informed me that there was an internal conversion and the team probably had little oversight.
    However, it can still come in the next few days to small problems to 100% is then fixed.

    Thanks to all for the good cooperation.
    Old URL worked for a couple of days but today same problem came back.
    Hi,

    I said yes that there may be problems with the original link. Actually, I would advise everyone to use the link posted by me. Thus, there is still no problems.

      My System SpecsSystem Spec

  2. #62


    Posts : 43
    Windows 8.1 Pro 32-bit


    Quote Originally Posted by Saammy View Post
    Quote Originally Posted by grafccable View Post
    Quote Originally Posted by Saammy View Post
    Hi,


    yes I can confirm that Microsoft has taken care of the problem. I have also received a positive feedback. I personally continue to use the proposed link from me. The original URL is indeed only the forwarding. But I would recommend anyone to restore the original state. Microsoft has informed me that there was an internal conversion and the team probably had little oversight.
    However, it can still come in the next few days to small problems to 100% is then fixed.

    Thanks to all for the good cooperation.
    Old URL worked for a couple of days but today same problem came back.
    Hi,

    I said yes that there may be problems with the original link. Actually, I would advise everyone to use the link posted by me. Thus, there is still no problems.
    I've had no problems (yet) after reverting to original link a few days ago. Perhaps it's region specific?
      My System SpecsSystem Spec

  3. #63


    New Jersey
    Posts : 114
    Windows 8.1 Pro X64


    Problem has been fixed on my system.
      My System SpecsSystem Spec

  4. #64


    Posts : 1
    Windows 8.1 PRO


    [QUOTE=amtino;427895]/das
    Quote Originally Posted by Saammy View Post
    I made an interesting discovery. Apparently microsoft has changed something on the domain. Maybe someone of you can order what to do.

    I have checked the path in the registry and this is the result.
    arkeThe path is for Metdaten: go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=252669&clcid=0x409*




    I am confused as to why this post has been marked as resolved:

    
    I am going to sit back and wait for a few days I think. I feel Windows may fix this server issue????
    
    I have already invested many hours since Thursday and I was working on restoring a Laptop and reinstalling the OS from last Tuesday I know for certain this issue started on Thursday after 5pm.
    
    No windows updates have been performed on this Laptop so it was not the windows updates issued on 09/09/14. The Link to the Windows 7 forum states this may be an underlying factor but I know for certain it is not.
    It is doing this on all my Laptops and none of them had any updates performed since August, no hardware changes, noting.
    
    I feel changing the system not to automatically install drivers as indicated again the link to the Windows Forum or changing the url: is merely masking an issue with the windows server. Also changing the settings for hardware updates is a mask and is not recommended.
    
    Hope some of you agree with me.
    
    Hello Microsoft moderators reading this page - please can you comment and fix this url:???
    Thanks again to all of you and lets keep the post going until Microsoft fix this issue.
    It is doing this on all my Laptops and none of them had any updates performed since August, no hardware changes

    Thanks again to all of you and lets keep the post going until Microsoft fix this issue. Sorry I am new to this forum and didn't want to start a new post but feel masking the issue is not a resolution. Hope some of you agree with me. I stand corrected if I am wrong but feel you should all know that I can say hand on heart this is not a windows update issue. Look forward to all of you posting your comments on this issue and how many of us are facing this issue, millions????
    i have the same error and i have bad experience editing registry(there was an virus in my old pc and i spend hours for research to fix edit registry and it didnt help)i did fresh windows install and after updated to Windows 8.1 i get diferent error microsoft-windows-dxptaskringtone/analytic the system cannot find the file specified then i delete registry key and now no errors hope it helps some one.

      My System SpecsSystem Spec

  5. #65


    Posts : 81
    Windows 8 Home Premium 64 bit


    After we all experienced this issue last September and waited three days for a Microsoft fix I find this issue has reappeared on my system at approx. 9.30 am this morning and it is the same URL that is failing - anyone else noticed this?
    Last edited by amtino; 07 May 2015 at 11:04.
      My System SpecsSystem Spec

  6. #66


    St. Augustine
    Posts : 388
    windows 8.1 64, LT -Windows 10 Home 64


    Quote Originally Posted by amtino View Post
    After we all experiences this issue last September and waited three days for a Microsoft fix I find this issue has reappeared on my system at approx. 9.30 am this morning and it is the same URL that is failing - anyone else noticed this?
    Good to know that I am not the only one that has experienced this. Question is? Wait for a MS fix or try the same patch (work-around) and see if it works.
      My System SpecsSystem Spec

  7. #67


    New Jersey
    Posts : 114
    Windows 8.1 Pro X64


    This problem went away for me in September and today it came back. I did install three optional WU patches this morning. One of them must have reintroduced the problem.

    KB3022345
    KB3048043
    KB2919355

    I'll uninstall them and see what happens.
      My System SpecsSystem Spec

  8. #68


    Posts : 81
    Windows 8 Home Premium 64 bit

    Thank you


    Thanks for that, I have not made any changes to my system in the last two weeks and the error appeared on my system yesterday morning. Let us know how you get on after removing the updates.

    Thanks again, all comments appreciated.

    Andrea
      My System SpecsSystem Spec

  9. #69


    New Jersey
    Posts : 114
    Windows 8.1 Pro X64


    I took the easy way out and restored by system drive from a disk image I took before applying two of the updates.

    I didn't receive any errors so it's either KB3022345 or KB3048043 that's the cause.

    **** Most likely KB3022345 is the culprit

    Here is some more info on this patch:

    KB3022345 causes error in sfc.exe - Microsoft Community
      My System SpecsSystem Spec

  10. #70


    Posts : 81
    Windows 8 Home Premium 64 bit


    Thanks for the helpful information but I have not installed any updates at all on any of my systems ( I have tested 9) and the error http 400 bad request is still showing on the Microsoft link this evening. It is still producing event 131 metadata staging failed if I refresh the hardware devices page I can just keep generating the error in large numbers. Microsoft confirmed the link is currently a dead link and will be repaired. On boot up I do not see the errors every time, have you double checked by refreshing the hardware device page to see if the error pops its head up?
      My System SpecsSystem Spec

Page 7 of 27 FirstFirst ... 5678917 ... LastLast
Continues Errors at startup "Metadata staging failed"
Related Threads
The title says it partially, but that's not the whole story: I decided to use OneDrive, and so I sent a folder from my external Toshiba drive to OneDrive. It took forever and three days to finish, and seemingly isn't finished yet. :( I now get, File Failed to Upload -- There was an error...
So I restored my system because I had no other choice from it not booting before and it was working for a day, then when I restarted it said 'installing XX / 93 updates' so I let that run, and when It finally finished, it restarted said 'configuring windows updates XX% complete...' and then it...
Specs: Acer AO756-2808 Netbook Intel Celeron CPU 877 @ 1.40Ghz Intel HD Graphics 2000 Windows 8.1 Pro 64Bit 8G Dual Ram 120SSD Updated Intel Chipset 9.4.0.1026, Intel HD Graphics 2000 9.17.10.3347, and Intel MGMTEngine 9.5.14.1724
Hello, Actually this is more than errors in the Services Console Panel. I have several errors with my fresh install of Windows 8 Pro which I have never experienced before. What also boggles me with all this is that my user account is set as Administrator as usual, but still Windows behaves as it...
When i start my computer i get that error in the bottom left,i used hijackthis and this is the report: Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.4 Scan saved at 10:23:07, on 27/07/2013 Platform: Unknown Windows (WinNT 6.02.1008) MSIE: Internet Explorer v10.0 (10.00.9200.16537) Boot mode: Normal...
Hi there, I am facing a problem with the backup program of Windows 8. My computer (Asus with 250SSD) disk is new and I just installed my programs. Now I want to create a System Image using Windows. The image should be around 50go. Everything works fine until I get a message error saying my...
Hey all Tearing my hair out with my 32bit W7 to W8 pro upgrade here.. :(. Setup gets to 24% and then bombs out with "Windows 8 installation has failed". The logs say.. 2012-10-27 21:01:41, Error Error while getting snapshot properties of fixed drive 2: 0x80042308...
Eight Forums Android App Eight Forums IOS App Follow us on Facebook