Windows 8 and 8.1 Forums


Continues Errors at startup "Metadata staging failed"

  1. #201


    St. Augustine
    Posts : 388
    windows 8.1 64, LT -Windows 10 Home 64


    I will add my 2 cents.

    I continue to have this problem right along with the rest. My primary desktop PC is still on 8.1, I have been using the alternate link (saammy's link) for many months with no issues and any attempt to reinsert the original link results in many metadata errors.

    I also had this problem on my secondary PC (laptop), and used the alternate link for months as well and the alt link was in place when I did the upgrade to W10 with no apparent issues from the alt link. After the W10 upgrade the alt link was still in place. Once again, any attempt to reinsert the original link on this now W10 OS results in many metadata errors so I continue to use the alt link on both systems.

    Congratulations Saammy on you newborn, that's wonderful. I hope all is well with everyone.

    Any help would be greatly appreciated.

      My System SpecsSystem Spec

  2. #202


    Posts : 13
    Windows 8.1


    Hello everybody,
    I left my contact at Microsoft a message that we will stand before the same problem as in September 2014. I think that I will receive feedback during the next week. It's interesting that Microsoft until towards the 3 Level Support this problem can not really pinpoint. As always in such a large company, the left hand does not know what the right hand is doing.
    I let you know when I have new information.


    Greetings
    Saammy
      My System SpecsSystem Spec

  3. #203


    Posts : 81
    Windows 8 Home Premium 64 bit

    Thank you for your assistance


    Thank you so much saammy, your assistance is very much appreciated. I have been on to them constantly since 6th May and given them every infinite detail they have requested. They have acknowledged the error and expressed 'the major concern' they have but I have got no further than promises and now I am talking to deaf ears, they are choosing to ignore my emails.

    I am sure your contact will prove more helpful, we all appreciate your input.

    Thank you
      My System SpecsSystem Spec

  4. #204


    Posts : 81
    Windows 8 Home Premium 64 bit


    Just to keep you all up to date - I am still persisting at my end - I emailed Microsoft again on Tuesday, once gain, I am afraid to report that I have not had a response.
      My System SpecsSystem Spec

  5. #205


    Posts : 10
    windows 8.1


    Hi guys, so i went to my local best buy and I went over to the computer department and restarted 8 different computers and they all had the 131 error and warning 200,201,202.. How is it possible that sooo many computers have this issue that has been dragging since 8.1 and still have it.. Microsoft please fix this problem asap
      My System SpecsSystem Spec

  6. #206


    Posts : 81
    Windows 8 Home Premium 64 bit


    Well just to keep you all up to date - As you all know I have always said I would continue to stay on my toes with this. My emails to Microsoft Level 3 were no longer receiving responses ! drastic action required, I took the liberty of sending the forum notes and my comments to the CEO directly.

    Well well, A response from a different Level 3 Engineer vi email and a promised call back this morning: Outcome 'Bleak'

    Firstly despite what I read on all the forums about this issue being present in Windows 10 and deterring me from upgrading, Microsoft are 'adamant' this issue is not present in Windows 10.

    Windows 8 and 8.1 users, there is little hope for us at present unless Saammy can work magic with his own contact as he did last September.

    The message I received was:

    Microsoft are aware of this issue on their server
    They believe it has no impact on the Users Operating Systems


    The Back End Team are aware of it and will be addressing this in the future but it will involve considerable time, research and checking and a time cannot be given on a fix. The servers need to be checked, Urls need to be checked, coding etc. etc. etc.

    My comment back was quite simply that in September 2014 Saammy reported this issue to his contact and in 3 days the server issue was fixed.

    We have all seen this error since I first contacted Microsoft on 6th May and still no resolve.

    I will keep on with this but hope Saammy will once again step in and try and get in touch with his 'little miracle worker' at Microsoft.

    The release of Windows 10 should not mean Windows 8/8.1 users are shelved and ignored.

    I for one will not be upgrading and paying for an Operating System that may or may not work better than the one I have.
      My System SpecsSystem Spec

  7. #207


    N.Y.
    Posts : 2,214
    Windows 10 Pro 64bit


    Really, fixed in Windows 10, i think not, just checked still about 6 in one day of metadata errors 131. So you Windows 8/8.1 users are in same boat as ones who upgraded. Thanks Amtino for working hard at trying to resolve this issue with MS. Obvious this is not an important to them to fix since amount of time it has been, even telling you it isn't.
      My System SpecsSystem Spec

  8. #208


    Posts : 81
    Windows 8 Home Premium 64 bit

    Thank you


    Thank you for your confirmation that you are one of many Windows 10 users who still see this error, I will forward this information to Microsoft.

    Kind Regards
      My System SpecsSystem Spec

  9. #209


    Posts : 10
    windows 8.1


    Ok guys i went to a 2nd best buy store in Tampa Florida and the employees probably think I'm crazy but I don't care, I restarted each and every laptop running Windows 10 and 8.1 and they all have the error 131.. This is a huge and I mean huge wide spread issue!
      My System SpecsSystem Spec

  10. #210


    N.Y.
    Posts : 2,214
    Windows 10 Pro 64bit


    Quote Originally Posted by amtino View Post
    Thank you for your confirmation that you are one of many Windows 10 users who still see this error, I will forward this information to Microsoft.

    Kind Regards
    Your Welcome and thank you !
      My System SpecsSystem Spec

Page 21 of 27 FirstFirst ... 111920212223 ... LastLast
Continues Errors at startup "Metadata staging failed"
Related Threads
The title says it partially, but that's not the whole story: I decided to use OneDrive, and so I sent a folder from my external Toshiba drive to OneDrive. It took forever and three days to finish, and seemingly isn't finished yet. :( I now get, File Failed to Upload -- There was an error...
So I restored my system because I had no other choice from it not booting before and it was working for a day, then when I restarted it said 'installing XX / 93 updates' so I let that run, and when It finally finished, it restarted said 'configuring windows updates XX% complete...' and then it...
Specs: Acer AO756-2808 Netbook Intel Celeron CPU 877 @ 1.40Ghz Intel HD Graphics 2000 Windows 8.1 Pro 64Bit 8G Dual Ram 120SSD Updated Intel Chipset 9.4.0.1026, Intel HD Graphics 2000 9.17.10.3347, and Intel MGMTEngine 9.5.14.1724
Hello, Actually this is more than errors in the Services Console Panel. I have several errors with my fresh install of Windows 8 Pro which I have never experienced before. What also boggles me with all this is that my user account is set as Administrator as usual, but still Windows behaves as it...
When i start my computer i get that error in the bottom left,i used hijackthis and this is the report: Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.4 Scan saved at 10:23:07, on 27/07/2013 Platform: Unknown Windows (WinNT 6.02.1008) MSIE: Internet Explorer v10.0 (10.00.9200.16537) Boot mode: Normal...
Hi there, I am facing a problem with the backup program of Windows 8. My computer (Asus with 250SSD) disk is new and I just installed my programs. Now I want to create a System Image using Windows. The image should be around 50go. Everything works fine until I get a message error saying my...
Hey all Tearing my hair out with my 32bit W7 to W8 pro upgrade here.. :(. Setup gets to 24% and then bombs out with "Windows 8 installation has failed". The logs say.. 2012-10-27 21:01:41, Error Error while getting snapshot properties of fixed drive 2: 0x80042308...
Eight Forums Android App Eight Forums IOS App Follow us on Facebook