Windows 8 and 8.1 Forums


Continues Errors at startup "Metadata staging failed"

  1. #171


    N.Y.
    Posts : 2,214
    Windows 10 Pro 64bit


    Just a band-aid for now. If keep system and hardware drivers up to date from your manufacturer site you should be o.k. for now.

      My System SpecsSystem Spec

  2. #172


    Posts : 27
    Windows 8.1 (64 bit)


    Quote Originally Posted by jds63 View Post
    Just a band-aid for now. If keep system and hardware drivers up to date from your manufacturer site you should be o.k. for now.
    I never let windows install drivers anyway, I find they just cause problems. I always install them myself
      My System SpecsSystem Spec

  3. #173


    N.Y.
    Posts : 2,214
    Windows 10 Pro 64bit


    Quote Originally Posted by Sayjimwoo View Post
    Quote Originally Posted by jds63 View Post
    Just a band-aid for now. If keep system and hardware drivers up to date from your manufacturer site you should be o.k. for now.
    I never let windows install drivers anyway, I find they just cause problems. I always install them myself
    True, comes to certain one for system sometimes hard to find and know have correct ones, example... Intel updates if not on manufacturer sites. Like my Intel management engine interface driver not on manufacturer site, but from windows update was genuine and worked with no issues.
      My System SpecsSystem Spec

  4. #174


    Posts : 27
    Windows 8.1 (64 bit)


    Quote Originally Posted by jds63 View Post
    Quote Originally Posted by Sayjimwoo View Post
    Quote Originally Posted by jds63 View Post
    Just a band-aid for now. If keep system and hardware drivers up to date from your manufacturer site you should be o.k. for now.
    I never let windows install drivers anyway, I find they just cause problems. I always install them myself

    True, comes to certain one for system sometimes hard to find and know have correct ones, example... Intel updates if not on manufacturer sites. Like my Intel management engine interface driver not on manufacturer site, but from windows update was genuine and worked with no issues.
    Yeah Windows always installs the MEI drivers for me even though I have an alternative one from the manufacturers website. The one Windows installs seems okay though and I have not had any issues. I normally have to install my own MEI drivers darn quick before windows does.

    I install my Razer Synapse drivers myself but after the initial reboot shortly after formatting, Windows insists on installing it's own Razer drivers again so I have to manually quit it.
    Sometimes the Nvidia drivers are older versions, it also installs ALL the Nvidia software (I prefer to choose my own and untick the 3D stuff and Geforce experience)

    Anyway, enough was enough so I disabled all windows permissions, although there are a couple of things that do get overridden - I always turn off Restore and it randomly enables itself about 4-5 times till it eventually stays off. Secondly, I am not part of a homegroup nor do I share files on a network etc and I ensure it is all disabled, eventually, the file sharing turns itself on, I first notice because I have event viewer errors of printer drivers failing to install (due to my wife's wireless printer trying to install onto my pc). I then have to turn fill sharing off AGAIN.

    Why windows gives you these options but overrides them as soon as your back is turned I do not know.
    Sorry for going slightly off topic
      My System SpecsSystem Spec

  5. #175


    N.Y.
    Posts : 2,214
    Windows 10 Pro 64bit


    Quote Originally Posted by Sayjimwoo View Post
    Quote Originally Posted by jds63 View Post
    Quote Originally Posted by Sayjimwoo View Post

    I never let windows install drivers anyway, I find they just cause problems. I always install them myself

    True, comes to certain one for system sometimes hard to find and know have correct ones, example... Intel updates if not on manufacturer sites. Like my Intel management engine interface driver not on manufacturer site, but from windows update was genuine and worked with no issues.
    Yeah Windows always installs the MEI drivers for me even though I have an alternative one from the manufacturers website. The one Windows installs seems okay though and I have not had any issues. I normally have to install my own MEI drivers darn quick before windows does.

    I install my Razer Synapse drivers myself but after the initial reboot shortly after formatting, Windows insists on installing it's own Razer drivers again so I have to manually quit it.
    Sometimes the Nvidia drivers are older versions, it also installs ALL the Nvidia software (I prefer to choose my own and untick the 3D stuff and Geforce experience)

    Anyway, enough was enough so I disabled all windows permissions, although there are a couple of things that do get overridden - I always turn off Restore and it randomly enables itself about 4-5 times till it eventually stays off. Secondly, I am not part of a homegroup nor do I share files on a network etc and I ensure it is all disabled, eventually, the file sharing turns itself on, I first notice because I have event viewer errors of printer drivers failing to install (due to my wife's wireless printer trying to install onto my pc). I then have to turn fill sharing off AGAIN.

    Why windows gives you these options but overrides them as soon as your back is turned I do not know.
    Sorry for going slightly off topic
    No, quite o.k., all has to do with same ideas of metadata reasoning. Not a great idea turn off system restore unless using a program to make backup images of the drives. Intel MEI on my manufacturer's site still tends be older then one windows put in and is Signed driver from windows update. Well, printers, mouse and others are examples of ones can do yourself and are better off as i do the same with those too. Of course is main reasons for service failing in question, to update other drivers.
      My System SpecsSystem Spec

  6. #176


    Posts : 81
    Windows 8 Home Premium 64 bit

    Still no fix


    Hi
    I have been away for 2 weeks and I had hoped to see a fix on my return. I will contact Microsoft for an update as soon as I can.

    Thank you
      My System SpecsSystem Spec

  7. #177


    N.Y.
    Posts : 2,214
    Windows 10 Pro 64bit


    Thanks Amtino, true have not seen any replies here in weeks. I only have been getting 1 Metadata failed lately, but receive this one a few times, believe it is related in someway.

    Log Name: System
    Source: Microsoft-Windows-DistributedCOM
    Date: 6/29/2015 4:58:04 PM
    Event ID: 10010
    Task Category: None
    Level: Error
    Keywords: Classic
    User:
    Computer:
    Description:
    The server {1B1F472E-3221-4826-97DB-2C2324D389AE} did not register with DCOM within the required timeout.
    Event Xml:
    <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
    <System>
    <Provider Name="Microsoft-Windows-DistributedCOM" Guid="{1B562E86-B7AA-4131-BADC-B6F3A001407E}" EventSourceName="DCOM" />
    <EventID Qualifiers="0">10010</EventID>
    <Version>0</Version>
    <Level>2</Level>
    <Task>0</Task>
    <Opcode>0</Opcode>
    <Keywords>0x8080000000000000</Keywords>
    <TimeCreated SystemTime="2015-06-29T20:58:04.395500300Z" />
    <EventRecordID>3631</EventRecordID>
    <Correlation />
    <Execution ProcessID="820" ThreadID="4512" />
    <Channel>System</Channel>
    <Computer>DS</Computer>
    <Security UserID="S-1-5-21-529135684-1407376196-145692821-1001" />
    </System>
    <EventData>
    <Data Name="param1">{1B1F472E-3221-4826-97DB-2C2324D389AE}</Data>
    </EventData>
    </Event>
      My System SpecsSystem Spec

  8. #178


    St. Augustine
    Posts : 388
    windows 8.1 64, LT -Windows 10 Home 64


    Quote Originally Posted by amtino View Post
    Hi
    I have been away for 2 weeks and I had hoped to see a fix on my return. I will contact Microsoft for an update as soon as I can.

    Thank you
    I continue to use the alternate link on 2 systems without any errors. I have not forgotten about it but I don't really think about very much. Personally, with W-10 coming out very soon I don't think MS is going to fix this and it is not impossible that this is all related in some way to the release of W-10. It has been well established that updates of all types are going to be delivered differently with W-10 which makes me tend to believe that this might all be irrelevant once you move to w-10. I will be shocked and disappointed if I find this bug still exists after the transition to W-10.
      My System SpecsSystem Spec

  9. #179


    Posts : 81
    Windows 8 Home Premium 64 bit


    Quote Originally Posted by gator2013 View Post
    Quote Originally Posted by amtino View Post
    Hi
    I have been away for 2 weeks and I had hoped to see a fix on my return. I will contact Microsoft for an update as soon as I can.

    Thank you
    I continue to use the alternate link on 2 systems without any errors. I have not forgotten about it but I don't really think about very much. Personally, with W-10 coming out very soon I don't think MS is going to fix this and it is not impossible that this is all related in some way to the release of W-10. It has been well established that updates of all types are going to be delivered differently with W-10 which makes me tend to believe that this might all be irrelevant once you move to w-10. I will be shocked and disappointed if I find this bug still exists after the transition to W-10.
    I hate to burst anyones bubble, but I have had confirmation from Microsoft and other users that windows 10 uses the same servers and same forwarding url and the beta version is currently facing the same issues we are: Link from my other forum: I am still trying to liaise with Microsoft for a fix - I shall persist

    Multiple errors in Event Viewer: EventID 131 from - Microsoft Community
      My System SpecsSystem Spec

  10. #180


    N.Y.
    Posts : 2,214
    Windows 10 Pro 64bit


    Lots to read, thanks for update ! Kind of figured this would be still an issue in Win 10, we will wait and see,TY

    Just received this optional update other day wondered if i needed it because stating for corporate use, just strikes me as seems similar to issues here in someways https://support.microsoft.com/en-us/kb/3065988
    Last edited by jds63; 08 Jul 2015 at 17:00.
      My System SpecsSystem Spec

Page 18 of 27 FirstFirst ... 81617181920 ... LastLast
Continues Errors at startup "Metadata staging failed"
Related Threads
The title says it partially, but that's not the whole story: I decided to use OneDrive, and so I sent a folder from my external Toshiba drive to OneDrive. It took forever and three days to finish, and seemingly isn't finished yet. :( I now get, File Failed to Upload -- There was an error...
So I restored my system because I had no other choice from it not booting before and it was working for a day, then when I restarted it said 'installing XX / 93 updates' so I let that run, and when It finally finished, it restarted said 'configuring windows updates XX% complete...' and then it...
Specs: Acer AO756-2808 Netbook Intel Celeron CPU 877 @ 1.40Ghz Intel HD Graphics 2000 Windows 8.1 Pro 64Bit 8G Dual Ram 120SSD Updated Intel Chipset 9.4.0.1026, Intel HD Graphics 2000 9.17.10.3347, and Intel MGMTEngine 9.5.14.1724
Hello, Actually this is more than errors in the Services Console Panel. I have several errors with my fresh install of Windows 8 Pro which I have never experienced before. What also boggles me with all this is that my user account is set as Administrator as usual, but still Windows behaves as it...
When i start my computer i get that error in the bottom left,i used hijackthis and this is the report: Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.4 Scan saved at 10:23:07, on 27/07/2013 Platform: Unknown Windows (WinNT 6.02.1008) MSIE: Internet Explorer v10.0 (10.00.9200.16537) Boot mode: Normal...
Hi there, I am facing a problem with the backup program of Windows 8. My computer (Asus with 250SSD) disk is new and I just installed my programs. Now I want to create a System Image using Windows. The image should be around 50go. Everything works fine until I get a message error saying my...
Hey all Tearing my hair out with my 32bit W7 to W8 pro upgrade here.. :(. Setup gets to 24% and then bombs out with "Windows 8 installation has failed". The logs say.. 2012-10-27 21:01:41, Error Error while getting snapshot properties of fixed drive 2: 0x80042308...
Eight Forums Android App Eight Forums IOS App Follow us on Facebook