Windows 8 and 8.1 Forums


BSOD watching embedded videos, WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR

  1. #11


    Posts : 20
    Windows 8.1


    Quote Originally Posted by usasma View Post
    Any particular reason why you're not using Secure Boot?
    Ignorance is why. What is secure boot and how do I use it?

    Quote Originally Posted by usasma View Post
    MBfilt64.sys Thu Jul 30 23:40:32 2009 (4A7267B0)
    Realtek HiDefinition Audio driver (file labelled as Creative Audio Driver) - Was found in the latest Win8 version available from Realtek on 07Sep2013
    http://www.carrona.org/drivers/driver.php?id=MBfilt64.sys
    I updated this driver through the link you provided.

    Quote Originally Posted by usasma View Post
    Please uninstall this one:
    NTIOLib_X64.sys Wed Oct 20 02:45:49 2010 (4CBE901D)
    MSI Afterburner driver (known BSOD issues with Windows) Also found to be a part of MSI Live Update 5
    http://www.carrona.org/drivers/driver.php?id=NTIOLib_X64.sys
    I still couldn't figure out how to uninstall this driver. How do you go about locating and uninstalling specific drivers like this?

    Quote Originally Posted by usasma View Post
    WPRO_41_2001.sys Mon Nov 7 16:04:48 2011 (4EB847F0)
    CACE Technologies WinPcap Packet Driver
    http://www.carrona.org/drivers/driver.php?id=WPRO_41_2001.sys
    I updated this driver through the link you provided.

    Quote Originally Posted by usasma View Post
    e22w8x64.sys Wed Mar 20 17:24:01 2013 (514A28F1)
    Killer Networks Ethernet Card. Driver dated Mon Dec 3 10:42:37 2012 (? and earlier) has Qualcomm Atheros Killer Service BSOD issue. Workaround here: MSI USA[br]
    http://www.carrona.org/drivers/driver.php?id=e22w8x64.sys
    This fix is the same as the one you talked about at the beginning of your post is it not?

    I have attached pictures of my progress.

    Thank you again for your time.

    Attachment 39757
    Attachment 39758

      My System SpecsSystem Spec

  2. #12


    Posts : 5,139
    Win8.1Pro - Finally!!!


    Secure Boot protects the system from being attacked during Boot.
    If you wish to use it, you'll have to do it the next time that you install Windows
    Just enable it in the UEFI and then install Windows from the original install media
    There is no need to do it right now - only if you happen to be reinstalling Windows.

    It's not recommended to remove individual drivers - as this can cause problems with your system.
    Rather you should uninstall the program that uses that driver (in most cases)
    In this case, uninstall MSI Afterburner and MSI Live Update

    Yes, the Killer thing was what I discussed earlier. I forgot to delete that from the analysis results before posting.

    Now we wait and see if the problems have been fixed...........
      My System SpecsSystem Spec

  3. #13


    Posts : 20
    Windows 8.1


    I uninstalled MSI Live update but I don't see MSI afterburner installed on my computer. I do see a program titled MSITrigger though.

    I don't see the 'ntioLib_x64.sys' file anymore.

    Let's see if I can make it crash. I'll go watch a few youtube videos.
      My System SpecsSystem Spec

  4. #14


    Posts : 20
    Windows 8.1


    It crashed again while watch a video on youtube. I have attached the SF Diagnostic Tool result.
      My System SpecsSystem Spec

  5. #15


    India
    Posts : 2,097
    Windows 8.1 Industry Pro B-)


    Quote Originally Posted by Jadors View Post
    It crashed again while watch a video on youtube. I have attached the SF Diagnostic Tool result.
    Some of your DUMP files again point towards the Killing Networks Ethernet Card. Are you sure that the driver for this one was removed correctly?
      My System SpecsSystem Spec

  6. #16


    Posts : 20
    Windows 8.1


    I mean I thought I did it all correctly. I'll go through it again.
      My System SpecsSystem Spec

  7. #17


    Posts : 5,139
    Win8.1Pro - Finally!!!


    This may be a hardware issue (maybe with the network card). Let's start by running these free diagnostics: Hardware Diagnostics

    Please update the wireless network card drivers to the latest available from the Realtek website: Realtek (you can also use the Realtek PCIe LAN drivers from here if you haven't used them already: MSI USA Z87-G43 )

    Please update ALL drivers from here: MSI USA Z87-G43
    Start with the Smart Connect as it's the oldest. You will see the Realtek LAN driver here - you don't need it if you've followed the suggestions above.

    Please remove SpeedFan. It doesn't usually cause problems, but as we're looking for low-level issues it might be worthwhile to remove it until the system is stabilized.

    While STOP 0x124 errors are primarily seen as hardware problems, they can be caused by drivers.
    Please run Driver Verifier according to these instructions: Driver Verifier Settings

    Analysis:
    The following is for informational purposes only.
    Code:
    **************************Sat Mar 22 13:19:14.016 2014 (UTC - 4:00)**************************
    Loading Dump File [C:\Users\John\SysnativeBSODApps\032214-6937-01.dmp]
    Windows 8 Kernel Version 9600 MP (8 procs) Free x64
    Built by: 9600.16452.amd64fre.winblue_gdr.131030-1505
    System Uptime:1 days 15:09:30.700
    *** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for intelppm.sys
    Probably caused by :GenuineIntel
    BugCheck 124, {0, ffffe00002a23028, ba000000, 52000402}
    BugCheck Info: WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR (124)
    Arguments: 
    Arg1: 0000000000000000, Machine Check Exception
    Arg2: ffffe00002a23028, Address of the WHEA_ERROR_RECORD structure.
    Arg3: 00000000ba000000, High order 32-bits of the MCi_STATUS value.
    Arg4: 0000000052000402, Low order 32-bits of the MCi_STATUS value.
    BUGCHECK_STR:  0x124_GenuineIntel
    PROCESS_NAME:  System
    FAILURE_BUCKET_ID: 0x124_GenuineIntel__UNKNOWN
    CPUID:        "Intel(R) Core(TM) i7-4770K CPU @ 3.50GHz"
    MaxSpeed:     3500
    CurrentSpeed: 3500
      BIOS Version                  V10.3
      BIOS Release Date             12/03/2013
      Manufacturer                  MSI
      Product Name                  MS-7816
    ииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииии``
    **************************Wed Mar 12 22:36:27.367 2014 (UTC - 4:00)**************************
    Loading Dump File [C:\Users\John\SysnativeBSODApps\031214-7593-01.dmp]
    Windows 8 Kernel Version 9600 MP (8 procs) Free x64
    Built by: 9600.16452.amd64fre.winblue_gdr.131030-1505
    System Uptime:2 days 23:19:06.050
    *** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for intelppm.sys
    Probably caused by :GenuineIntel
    BugCheck 124, {0, ffffe00002895028, ba000000, 52000402}
    BugCheck Info: WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR (124)
    Arguments: 
    Arg1: 0000000000000000, Machine Check Exception
    Arg2: ffffe00002895028, Address of the WHEA_ERROR_RECORD structure.
    Arg3: 00000000ba000000, High order 32-bits of the MCi_STATUS value.
    Arg4: 0000000052000402, Low order 32-bits of the MCi_STATUS value.
    BUGCHECK_STR:  0x124_GenuineIntel
    PROCESS_NAME:  System
    FAILURE_BUCKET_ID: 0x124_GenuineIntel__UNKNOWN
    CPUID:        "Intel(R) Core(TM) i7-4770K CPU @ 3.50GHz"
    MaxSpeed:     3500
    CurrentSpeed: 3500
      BIOS Version                  V10.3
      BIOS Release Date             12/03/2013
      Manufacturer                  MSI
      Product Name                  MS-7816
    ииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииии``
    **************************Sun Mar  9 23:16:29.981 2014 (UTC - 4:00)**************************
    Loading Dump File [C:\Users\John\SysnativeBSODApps\030914-7515-01.dmp]
    Windows 8 Kernel Version 9600 MP (8 procs) Free x64
    Built by: 9600.16452.amd64fre.winblue_gdr.131030-1505
    System Uptime:1 days 1:13:00.666
    *** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for intelppm.sys
    Probably caused by :GenuineIntel
    BugCheck 124, {0, ffffe000027e6028, ba000000, 52000402}
    BugCheck Info: WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR (124)
    Arguments: 
    Arg1: 0000000000000000, Machine Check Exception
    Arg2: ffffe000027e6028, Address of the WHEA_ERROR_RECORD structure.
    Arg3: 00000000ba000000, High order 32-bits of the MCi_STATUS value.
    Arg4: 0000000052000402, Low order 32-bits of the MCi_STATUS value.
    BUGCHECK_STR:  0x124_GenuineIntel
    PROCESS_NAME:  System
    FAILURE_BUCKET_ID: 0x124_GenuineIntel__UNKNOWN
    CPUID:        "Intel(R) Core(TM) i7-4770K CPU @ 3.50GHz"
    MaxSpeed:     3500
    CurrentSpeed: 3500
      BIOS Version                  V10.3
      BIOS Release Date             12/03/2013
      Manufacturer                  MSI
      Product Name                  MS-7816
    ииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииии``
    
    3rd Party Drivers:
    The following is for information purposes only.
    Any drivers in red should be updated or removed from your system. And should have been discussed in the body of my post.
    Code:
    **************************Sat Mar 22 13:19:14.016 2014 (UTC - 4:00)**************************
    MBfilt64.sys                Thu Jul 30 23:40:32 2009 (4A7267B0)
    ISCTD64.sys                 Tue Nov 27 14:52:34 2012 (50B51A02)
    speedfan.sys                Sat Dec 29 15:59:35 2012 (50DF59B7)
    npf.sys                     Thu Feb 28 20:31:24 2013 (513004EC)
    e22w8x64.sys                Wed Mar 20 17:24:01 2013 (514A28F1)
    RTKVHD64.sys                Tue Jul  2 10:07:25 2013 (51D2DE9D)
    intelppm.sys                Thu Aug 22 04:46:35 2013 (5215CFEB)
    dump_storahci.sys           Thu Aug 22 07:40:39 2013 (5215F8B7)
    TeeDriverx64.sys            Thu Sep  5 14:02:18 2013 (5228C72A)
    bwcW8x64.sys                Fri Nov  8 10:31:59 2013 (527D03EF)
    nvhda64v.sys                Thu Nov 28 08:38:09 2013 (52974741)
    nvvad64v.sys                Fri Dec 27 11:41:28 2013 (52BDADB8)
    bckd.sys                    Fri Jan 24 12:05:22 2014 (52E29D52)
    nvlddmkm.sys                Sat Feb  8 10:48:31 2014 (52F651CF)
    ииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииии``
    **************************Wed Mar 12 22:36:27.367 2014 (UTC - 4:00)**************************
    NTIOLib_X64.sys             Wed Oct 20 02:45:49 2010 (4CBE901D)
    
    http://www.carrona.org/drivers/driver.php?id=MBfilt64.sys
    http://www.carrona.org/drivers/driver.php?id=ISCTD64.sys
    http://www.carrona.org/drivers/driver.php?id=speedfan.sys
    http://www.carrona.org/drivers/driver.php?id=npf.sys
    http://www.carrona.org/drivers/driver.php?id=e22w8x64.sys
    http://www.carrona.org/drivers/driver.php?id=RTKVHD64.sys
    http://www.carrona.org/drivers/driver.php?id=intelppm.sys
    http://www.carrona.org/drivers/driver.php?id=dump_storahci.sys
    http://www.carrona.org/drivers/driver.php?id=TeeDriverx64.sys
    http://www.carrona.org/drivers/driver.php?id=bwcW8x64.sys
    http://www.carrona.org/drivers/driver.php?id=nvhda64v.sys
    http://www.carrona.org/drivers/driver.php?id=nvvad64v.sys
    http://www.carrona.org/drivers/driver.php?id=bckd.sys
    http://www.carrona.org/drivers/driver.php?id=nvlddmkm.sys
    http://www.carrona.org/drivers/driver.php?id=NTIOLib_X64.sys
      My System SpecsSystem Spec

  8. #18


    India
    Posts : 2,097
    Windows 8.1 Industry Pro B-)


    +1 to usasma post about the possible case of hardware failure. In the meanwhile I suggest give this thing one shot as well.

    Try this thing :-

    Download The Qualcomm Driver Cleaner From below link :-
    Driver Downloads | Qualcomm Atheros, Inc.

    Download the second last option and run it to clean the driver.


    Now, goto this forum and follow the instructions :-
    https://forum-en.msi.com/index.php?topic=168097.0


    Let me know if this solves your problem
      My System SpecsSystem Spec

  9. #19


    Posts : 5,139
    Win8.1Pro - Finally!!!


    Sweet link to the Driver Cleaner blueelvis!
    +1
      My System SpecsSystem Spec

  10. #20


    Posts : 20
    Windows 8.1


    Thank you so much for your help. I will get working on your solutions now.

    I don't have a separate network card. Is there one integrated into my mobo? Should I return the mobo to the manufacturer?
      My System SpecsSystem Spec

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
BSOD watching embedded videos, WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR
Related Threads
The crashes happen most often when I'm watching a YouTube video but they have also occurred a few times when just watching an MP4 or MKV with Zoom Player. Recently it's been mostly 0x124 but there are instances of 0xA0000001 in there also, as you can see. The computer was built from all new...
I recently bought the parts for this computer and have assembled it. I have updated all of the driver that I am aware of and have even updated the BIOS. Please help me. My computer crashes whenever I try to watch youtube (especially if they are embedded in a website). Also, I recently purchased...
BSOD Watching youtube videos in BSOD Crashes and Debugging
Hello, my comp crushed, my display adapter is Intel (R) HD Graphics. it's updated to 12/12/12 and I can't manually update it to newer version. What can be the solution?
I bought new computer parts in January and was having several BSOD issues with Windows 7. I decided to reformat using Windows 8.1 and had not had a single crash up until about 2 weeks ago. It started as a single crash. Then another a few days later. Now I'm to the point where I get several crashes...
BSOD's when watching videos. in BSOD Crashes and Debugging
Hi. I installed windows 8 on my cumputer around a month ago, and since a few weeks back i have had some random bsods when watching videos. Mostly when i watch videos that is stored localy, but there have been one or two crashes when streaming too. I have tried to upgrade to the latest AMD beta...
Solved Random BSOD when watching videos in BSOD Crashes and Debugging
This has been happening for a while now. But I've been having some unexplained BSODs. Usually it happens when playing videos. I get this "BRRRRR" noise and the computer slows down for a few seconds. And sometimes it just crashes after that, and I get a BSOD with some DPC_WATCHDOG_VIOLATION error.
Solved Random BSOD When Watching Videos in BSOD Crashes and Debugging
Yesterday I was watching a video and the screen froze for about 5 seconds, some pixels went all weird, and then the BSOD came out. Then I watched videos today and it happened again 2 times. I attached the files, so good luck.
Eight Forums Android App Eight Forums IOS App Follow us on Facebook