Windows 8 and 8.1 Forums

BSOD for months...

  1. #11


    Posts : 14
    windows 8 64bit


    I could try it i guees.

    PSU is a: Corsair TX950W

      My System SpecsSystem Spec

  2. #12


    Posts : 14
    windows 8 64bit


    I checked for lose connection and their was none. I changed the ssd's sata cable, just to try it and took out the hd7970 card out and using the cpu's gfx. Now steam works and uplay and it doesnt crash in games. SO then i wanted to try with my hd7970 plugged in my pc and then i found out it had nothing to do with the new sata cable, but my hd7970 card.

    So when I use onboard gfx, everything works. When i change bios to use my pci-x as main gfx, then steam crashes and wont load up. Very weird :/ Any ideas ? I had probloms with a hd4890 and now my new card hd7970.... should i try a other gfx just to be sure its not my motherboards pci-x there is something wrong with?
      My System SpecsSystem Spec

  3. #13


    Posts : 14
    windows 8 64bit


    I just tried with one of my old gfx hd4770 and it works so far and steam isnt crashing.....will test some hours....this is so weird....
      My System SpecsSystem Spec

  4. #14


    San Jose - California
    Posts : 2,847
    8.1x64PWMC Ubuntu14.04x64 MintMate17x64


    Does your MB have another PCI-X slot to try on ?

    UPDATE: I looked at the detailed spec for hd7970, the interface is PCI Express 3.0 x16. Does your MB support this ? or backward compatitle ?
      My System SpecsSystem Spec

  5. #15


    Posts : 14
    windows 8 64bit


    It does have another pci-x slot. Should proberly try my hd7970 in the other pci-x slot. I cant understand whats the cause of the steam crash when steam loads up with my hd7970....

    its a Asrock Z68 extreme4 gen3:

    - 2 x PCI Express 3.0 x16 slots (PCIE2/PCIE4: single at x16 or dual at x8/x8 mode)
    - 1 x PCI Express 2.0 x16 slot (PCIE5: x4 mode)
    - 2 x PCI Express 2.0 x1 slots
    - 2 x PCI slots
    - Supports AMD Quad CrossFireX™, 3-Way CrossFireX™ and CrossFireX™
    - Supports NVIDIA Quad SLI™ and SLI™

    It does support....

      My System SpecsSystem Spec

  6. #16


    Does Asrock have a new bios out for your mboard--perhaps one that they've released for better Win8/ or cpu support? Feel comfortable flashing a bios?

    I'm running a PCI-e 3.0 2GB 7850 in a PCI-e 2.0 mboard without the slightest problem. PCI3 3.0 gpus are backwards-compatible with 2.0-only mboards....

    However, recently I've been reading about some very weird Intel chipsets--value chipsets--that some mboard vendors are cramming into mid-range boards. Someone introduced me to one the other day on this site that "supposedly" supported PCIe-2.0 but didn't have a *single* 16-lane PCIe slot onboard! Weird stuff! Person was having problems, unsurprisingly. That's the kind of thing Asrock likes to do, too.

    Asrock would not be my 1,2,3 or even 4th choice in a motherboard, though. Some people love 'em. Your hardware sounds fine--but either you have some kind of electrical short going on somewhere (like a metal bolt/screw caught between the bottom of the mboard and the shell of the steel case, etc.) or else you've got a bad motherboard.

    My 1st step would be to get rid of the mboard and get something by MSI or ASUS in there, instead. Good luck!
      My System SpecsSystem Spec

  7. #17


    Posts : 14
    windows 8 64bit


    hmmm ok.

    its loading steam without errors with my hd7970 card in the secondary pci-x slot....ill do some testing now for some hours/days...

    I guees something is wrong with my first pci-x if this works.
      My System SpecsSystem Spec

  8. #18


    Posts : 14
    windows 8 64bit


    waltc: I got the newest bios update =)

    topgundcp: I wanna thank you for your time and help. I think its working now( 9 hours), and if it ends up with bsods later on, then ill send the mb back =) First pci-x slot seems to be problem.
      My System SpecsSystem Spec

  9. #19


    San Jose - California
    Posts : 2,847
    8.1x64PWMC Ubuntu14.04x64 MintMate17x64


    Quote Originally Posted by Nazu84 View Post
    waltc: I got the newest bios update =)

    topgundcp: I wanna thank you for your time and help. I think its working now( 9 hours), and if it ends up with bsods later on, then ill send the mb back =) First pci-x slot seems to be problem.
    You are welcome. I am glad it's working now.
    If your MB is still under Warranty, why not send it back ? you never know you might want to use this slot in the future for other things such as adding a sound board, sata expansion, usb 3.0 expansion etc...
      My System SpecsSystem Spec

  10. #20


    Posts : 14
    windows 8 64bit


    I am thinking about buying a new mb from msi or asus and send asrock mb back. I cant avoid a computer atm since im almost finished with my education and dooing my tests and projects atm.

    Sametime im worried about if those shop testers dont read my mail carefully and just test with a random gfx(low end card). They have a charging fee ~80 dollars a hour and if they test for hours and nothing happends, then i have to pay for their time they wasted. That could be expensive and not worth it.

    Ill think about what to do, but atm im busy with my final tests and group projects =)
      My System SpecsSystem Spec

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
BSOD for months...
Related Threads
Solved BSOD again after a few months... in BSOD Crashes and Debugging
For a while I had no trace of BSOD (since 30 July). After a while (few months) it occurs again, today for four times I get BSOD. I made a rar file of the minidump files. I think maybe the problem is the video card, but I don't know for sure, please help somebody, blueelvis, I hope you can help me...
Hello. Just a prequel. I've never had a problem on Windows 7. Only after upgrading to Windows 8/8.1 over a year ago. I went back to Windows 7 just to make sure I didn't have the issue. This was several months ago. Yesterday, I just reinstalled windows 8.1 on a new SSD. I have 4x4GB (16GB)...
Daily-ish BSOD past few months :( in BSOD Crashes and Debugging
I'm on 8.1 and it's almost always when playing World of Warcraft or sometimes just using Firefox. The most recent BSOD a minute ago was KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE. Blegh.
Source A Guy
First BSOD since 2 months in BSOD Crashes and Debugging
Two months ago, I got many BSOD's, and with the help of this forum, the problems were resolved. Since then, I have not encountered any problems. Until today. Got a BSOD with a message Bad_Pool_Header I have not installed any drivers or any software lately. So I do not have a hint what could...
Many BSOD since 5 months in BSOD Crashes and Debugging
Hi, Since 5 months, I got a BSOD when I'm doing some basics things: Looking at Facebook, playing games (even flash games) I've decided after that to make a DualBoot to Windows 8, previously I had Windows 7, There was no BSOD for 3 days, and it began... What did I make: Memtest86+ = No errors,...
So what will happen with my: Windows 8 Release Preview Evaluation Copy. Build 8400 Is there a way to turn it from a preview into Windows 8 Pro? Can I install over it? (and keep everything the way it is: programs, settings, etc.) Can I continue to use it as a preview or will my computer...
Eight Forums Android App Eight Forums IOS App Follow us on Facebook