Windows 8 and 8.1 Forums


Email links not opening browser

  1. #1


    Posts : 12
    Windows 8.1 Pro WMC

    Email links not opening browser


    I am using Incredimail, but when I click on any links in received emails they no longer open up Internet Explorer 11. Nothing happens at all.
    I have not made any changes recently, and up to a couple of weeks ago they worked okay. I have run virus and spyware checks and tried system restore, but no joy.
    Uninstalled and reinstalled Incredimail, but no joy. Made sure file associations are set to open IE11, still no joy.
    Does anyone have any suggestions, please?
    Many thanks.

      My System SpecsSystem Spec

  2. #2


    Canada
    Posts : 1,950
    windows 8.1 Update 1 Pro 64bit


    Is Incredimail set as your default email client?

    IncrediMail Help Center: How do I make IncrediMail my default email client?
      My System SpecsSystem Spec

  3. #3


    Posts : 12
    Windows 8.1 Pro WMC


    Sorry for the delay in replying, I have been away a few days.
    You have just been helping me with IE11 not opening, now that is working okay the Incredimail links are opening up in Internet Explorer, but only if I have Internet Explorer open first.
    Incredimail is set as my default email program. If I click on a link in a received email, nothing happens.
    However, if I already have Internet Explorer open and then click on an email link in Incredimail it will open a new tab up in Internet Explorer and go to the website link okay.
      My System SpecsSystem Spec

  4. #4


    Canada
    Posts : 1,950
    windows 8.1 Update 1 Pro 64bit


    What version of Incredimail are you using?
      My System SpecsSystem Spec

  5. #5


    Posts : 12
    Windows 8.1 Pro WMC


    Incredimail 2.0
      My System SpecsSystem Spec

  6. #6


    Canada
    Posts : 1,950
    windows 8.1 Update 1 Pro 64bit


    Consider updating it to version 2.5 which is more compatible with Windows 8.

    Download IncrediMail 2.5
      My System SpecsSystem Spec

  7. #7


    Posts : 12
    Windows 8.1 Pro WMC


    Didn't realise there was a newer version of Incredimail.
    Downloaded it and all is fine now. Many thanks for your help.
      My System SpecsSystem Spec

Email links not opening browser
Related Threads
Before now links from programs (Steam, Greenshot, Skype, desktop, start menu, etc) would open in my default browser or sometimes Internet explorer. But after a whole slew of things including updates, switching to and back from IE as my default browser as well as Firefox, and uninstalling and...
I am running Windows 8.1. Quite recently, I found that I could no longer open up links and attachments from my e-mail. I did download IM 2,5, which solved the problem, but all my e-mail files disappeared. I used system restore to get back to IM2.0, which restored my files, but also the original...
I am hoping someone can help me, please. I am usingWindows 8.1 X 64 with Internet Explorer 11 on a desktop. When a link on a saved web page in my documents has been click, Internet explorer opens up but it is totally different to my usual IE. The opened one has a black background and there are...
Win 8.1. As the title says: Why aren't the links in my email messages hyperlinked. I am unable to activate some accounts, because even if I Copy and Paste them they don't work. I am using MS Mail!
Hopefully someone will know the answer to this one. Our tower runs win7 and in googlemail on Chrome there are no issues with links in mails, they open as they should. On the wifes new lappie she cannot open the same mail on the same browser and in the same mail client. We are guessing...
I have a lot of excel spreadsheets with embedded links to jpg and pdf documents stored on an NAS. In both Win XP and Win 7 I could set the file association to make them always open in the Win picture preview pane. In Win 8.1 they will ONLY open in IE11. I have changed the registry as...
Links in Mail not opening IE? in Browsers & Mail
Even though I have IE set to my default browser on my Win8 desktop, when I click on a link in a Mail message, nothing happens. If I manually use the Task Switcher to switch over to IE, then the link opens. This problem does not seem to be happening on my Surface RT. Is there an additional setting...
Eight Forums Android App Eight Forums IOS App Follow us on Facebook