Windows 8 and 8.1 Forums


Some pages loading slowly in Firefox

  1. #1

    Some pages loading slowly in Firefox


    My browser of choice is Firefox but I have the same problems in Chrome also. First a little background. I'm running Windows 8.1 for the last month (thanks to TECHNET) and up until 1 week ago I had Roadrunner light with download speeds around 9 to 10 Mbps. Last week I upgraded to higher speed Roadrunner and am now getting download speeds of around 35 Mbps consistantly.

    Now my problem: Several forum pages that I frequent USED to load instantly and when clicking on a post would load instantly. Now certain pages may take up to 45 seconds to 1 minute or sometimes not at all. This happens most of the time but not all the time. This happens whether I'm using Firefox, Chrome or IE. I have cleared cookies, history, search, cashe in an attempt to solve this problem.

    Does anyone have any ideas as to what my problems are? Thanks in advance.

      My System SpecsSystem Spec

  2. #2


    Quote Originally Posted by mowermanEd View Post
    Does anyone have any ideas as to what my problems are? Thanks in advance.
    I've been affected by pretty much the same issue. After doing a bit of research, I've found my current router is not working well with 8.1 due to the way dns is handled.

    There may be other routers/modems that may be affected, but what I've done to fix the issue temporarily.

    Go to Control Panel, select Network and Internet.

    Select Network and Sharing, then select Change Adaptor Settings to the left of the window.

    I use WiFi, so I Right clicked on WiFi, and selected properties.

    Double click on Internet Protocol Version 4 in the list.

    Tick the Use The following DNS server addresses.

    I used Google's public DNS addresses.

    Preferred DNS server : 8.8.8.8
    Alternate DNS server : 8.8.4.4

    Hopefully this helps you out a bit.

    According to my ISP, there is a fix to be rolled out for the modem I am currently using, so this is just a temporary fix. I'm pretty sure there are others that are affected as well.
      My System SpecsSystem Spec

  3. #3


    Mine is not wireless, strictly a wired Ethernet connection. My DNS server doesn't show any numbers, nor does the Alternate.
      My System SpecsSystem Spec

  4. #4


    Then follow the above for the Ethernet adaptor.

    Mine didn't have any addresses either, the fields were blank.
      My System SpecsSystem Spec

  5. #5


    No joy. Still have the same problem.
      My System SpecsSystem Spec

  6. #6


    Brighthouse tech came out to the house today and changed out the modem. I'm now getting 35-36 Mbps download speeds and pages load instantly. Funny though, the old modem would get the same DL speed but pages just wouldn't load correctly. Oh well, at least my problems are over for now.
      My System SpecsSystem Spec

Some pages loading slowly in Firefox
Related Threads
Help : Taskbar is loading very slowly in Performance & Maintenance
Help : Taskbar is loading very slowly and I am not able to perform any actions. Start button is disabled. I have removed most of the applications from Start up but still I am facing this problem For the first boot it is occurring after restarting I am able to work normally Please help me to...
web pages not loading properly in Browsers & Mail
hi i recently updated to win 8 and i use chrome as a browser and every time i acces a internet page 10808 it loads like this for the first time , after refresh it goes ok , can anyone help me please regards
Web pages freeze some of the time while loading. I have to use "refresh" in order to get the page to load totally. This freeze problem only occurs while I am on the internet and does not take place when I am running programs other than on the internet. Any help will be appreciated. It happens...
My computer will freeze or stop loading a web page at times. I then must use the "refresh" command to get it to finish loading. All my programs are updated and current. I am using IE. Any ideas as to what I can do to eliminate this problem? Bob
pages are not loading in Browsers & Mail
Please help me.My OS is windows 8 and browser is google chrome.pages are loading after refreshing about 30-40 times and even if they load,it is not proper (ie images not displayed....etc).here is the link to video showing the problem.Any help would be greatly appreciated.thanks...
Hi! So i decided to update from windows 8 to 8.1 a couple of days ago but ever since my browsers struggle to load pages properly at times. If i get lucky the webpage might show up but it takes a while and if it does load it comes out all disjointed with no images. I try to play videos on...
Eight Forums Android App Eight Forums IOS App Follow us on Facebook