Windows 8 and 8.1 Forums


Strange issue with streaming video in IE11 (Win 8.1)

  1. #1


    A Finnish ex-pat in Leipzig, Germany
    Posts : 1,452
    Windows 8.1 Pro with Media Center

    Strange issue with streaming video in IE11 (Win 8.1)


    Background:
    Living the ex-pat life one of the things I miss from my native Finland is the television, especially since I really hate this German way to dub everything foreign, hate it from the bottom of my heart heart of my bottom. I'd rather listen the original sound track of foreign films, series and shows with additional subtitles as is custom in Finland, than see and hear the never so well synced lip movements of dubbed TV asthey do to all film and TV here in Germany.

    For this reason I subscribe to an IPTV service from Finland, getting selected channels over the Internet either directly to an IPTV digital receiver connected to a TV (HD quality), or alternatively I can simply log in using the service's web interface and select any show from any channel from past four weeks in SD or HD quality. Only minus for me in this service is that I am not able to watch live TV, as all the shows become available first a few minutes after the show has aired.

    Problem description:
    Using Windows 8.1 Pro Preview and Internet Explorer 11, the web interface of the service works fine a few minutes after opening the page first time since launching the IE. I simply click the link of the show and a pop-up window opens directly, starting to show the video stream in my selected quality:

    Click image for larger version

    However, when the show has finished and I have closed the stream window to watch a new show, or if the interface page has been inactive a few minutes this is what I get instead of video stream:

    Click image for larger version

    The stream does not start. Simply, the video stream does not work if the interface page has been inactive more than two or three minutes. According to my extensive testing sometimes the stream stops working after two minutes of inactivity on the web interface (launch / TV schedule page), sometimes it takes closer to five minutes inactivity before the stream stops working (if currently watching a stream, it will work but cannot launch a new stream from the interface page).

    Notice that the links to show streams (program titles) continue working all the time opening the stream pop-up; it's just that the stream itself does not start. Refreshing the page (also CTRL+F5) nor closing and reopening it does not help, the only working solution seems to be closing and reopening IE.

    I have 8.1 & IE11 on two physical and two virtual machines, all behave exactly the same way. All rigs using Windows 8 Pro with IE10 are OK, this never happens, I can open the web interface today and click the link of the stream tomorrow and the streaming starts. Issue only occurs in 8.1 using IE11.

    Although not too complicated as it is (click the link of a show, watch it, restart IE to select next show), this is a bit irritating. Any ideas welcome!

    Kari
    Last edited by Kari; 20 Jul 2013 at 16:52. Reason: Fixed some of the worst typos ;)

      My System SpecsSystem Spec

  2. #2


    Posts : 1,093
    Windows 8 Pro Windows 8.1 Preview


    Hello Kari,

    I have encountered several different issues with IE11 that are not present when using Win 8.0 and IE10. I encountered my latest issue while trying to access my Lycos mail. Specifically, I cannot open an email and view its contents (get blank screen where text should be); however, if I hit reply, it then reveals the original contents below the area for response. This issue is 100% repeatable and works fine with Win 8.0 and IE10. Now, I am not looking for a fix because I am just playing with 8.1 right now but I just wanted to let you know that I feel your pain. Good luck.
      My System SpecsSystem Spec

  3. #3


    Posts : 122
    Windows 8 64bit Pro


    You might try adding the site to compatibility mode - tools compatibility settings - this generally works if you get a 404 error, or you could try Mozilla Firefox or Google Chrome.

    http://en.www.mozilla.com/en/firefox/all-beta.html

    Chrome Browser
      My System SpecsSystem Spec

  4. #4


    A Finnish ex-pat in Leipzig, Germany
    Posts : 1,452
    Windows 8.1 Pro with Media Center


    Thanks to Anak at the Seven Forums, I found a solution. I simply needed to add this site as a trusted site in Internet Options, works flawless now.

    Click image for larger version

    Thanks Anak .

    Kari
      My System SpecsSystem Spec

  5. #5


    Posts : 1,093
    Windows 8 Pro Windows 8.1 Preview


    Thanks for that solution!
      My System SpecsSystem Spec

Strange issue with streaming video in IE11 (Win 8.1)
Related Threads
Watching live soccer on NBC Sports, video is extremely choppy. Audio OK. Same results with Chrome, Firefox or IE. Watch ESPN live sports, no problem. Any ideas? BTW, NBC sports video works just fine on el-cheapo android tablet.
Solved Streaming issues on IE11 in Browsers & Mail
Since about a few months ago, SoundCloud, BandCamp and probably many other audio streaming websites (However mixcloud and Juno have been stable) pretty much won’t play any tracks on the desktop IE. I've tried the obvious stuff like disabling ActiveX filtering and Tracking Protection. At the time...
Strange issues with IE11? in Browsers & Mail
Anybody having issues where IE11 makes your screen flicker black or seems to be using a lot of CPU power? For some strange reason IE11 has been acting strange - either causing screen flickering, causing high CPU usage, or losing focus. And what I mean by losing focus - yesterday where posting...
Hi there I could never get this to work under W7 at all -- however install VLC for android on your Samsung S4 (or MX / Mobo player) and ES file explorer and the whole thing works fine. (All free apps). Enable the video directory on your host computer to be shared - with the ES-file explorer on...
Hi there IE11 seems to be working with Sulverlight now. didn't do ANYTHING other than after last windows update - uninstalled and re-installed SILVERLIGHT and cleared browser cache. Now all my media streaming on sites like SKY GO are working again fine !!!!! I don't need CHROME anymore...
Streaming video in General Support
I'm trying to stream TV program videos available from my TV provider on my W8 laptop (Firefox from the desktop). I get a black screen and no audio. On my W7 desktop it works flawlessly. Can anyone help me out?
I acquired, 9 days ago, a new HP Pavilion laptop with Windows 8. All went well, getting the laptop and Windows 8, up and running; for 8 days. Yesterday I lost online streaming video; all else is working as should be ~~ either online or offline. This is, either an HP problem, or a Microsoft...
Eight Forums Android App Eight Forums IOS App Follow us on Facebook