Windows 8 and 8.1 Forums


No internet browser works!!!

  1. #1


    Posts : 2
    Microsoft Windows

    No internet browser works!!!


    I have a new Sony Vaio which i bought three weeks ago, and obviously it's loaded with Windows Eight. I'm living in Italy this year for work, and when I bought it I was just at home for the Easter Weekend. I had everything set up on it in-store (Livedrive, Norton, Microsoft Office, Skype, iTunes etc.), so when I took it home I assumed everything would be ready to use. I only used it a very little for Word before I left England again, so it wasn't until I was in Italy that I realised the internet doesn't work properly.Pages aren't loading fully, neither in Chrome nor in Internet explorer. This sometimes means that I have to press the refresh button immediately after clicking on a link or typing a search phrase into Google, but it also means that images rarely load properly and videos only load about seven seconds before stopping completely. Another problem is that I can't download almost anything, even updates that my computer suggests to me itself, for Livedrive, iTunes, etc. They appear as downloading in the downloads bar, and they get right up to 0% left to download but never flick over to 'Downlad Complete'. I can down load e-mail attachments but nothing else.I thought I could live with this but it is now driving me insane. Hope someone can help!

      My System SpecsSystem Spec

  2. #2


    Sloe Deth, Californicatia
    Posts : 3,908
    Windows 8 Pro with Media Center/Windows 7


    Are you using any kind of Proxy? that might cause some of that.
      My System SpecsSystem Spec

  3. #3


    Posts : 3
    windows


    I have this identical problem, again with a new Sony Vaio laptop. With the first search I get a blank screen which won't load. If I stop the search and reload it normally loads the page, but often doesn't load some pictures. Youtube and virtually any video will only play for 5-6 seconds before stopping. Just getting the 'play' arrow to load in is pretty difficult, involving multiple reloads sometimes. I have a problem with downloads too - for example I've read on a number of forums that particular programmes might sort these problems out. But 50% of the time when I download it sticks in the last few seconds. And when I do finally manage to get the whole .exe to load, when I run it, I get an NSIS message saying the certificates have a problem. This happens even with trustworthy distributors like Java and Apple. I've cleared my caches, and disabled all my extensions (including Norton extensions) but nothing has come up. I've run a full system virus scan, which hasn't turned anything up. I've run Windows Update - again, nothing's changed. I'm at a bit of a loss, so any advice would be welcome
      My System SpecsSystem Spec

  4. #4


    San Jose - California
    Posts : 2,847
    8.1x64PWMC Ubuntu14.04x64 MintMate17x64


    Open the elevated command prompt and type:

    1. ipconfig /flushdns
    2. ipconfig /renew
    3. Power cycle your router to clear the DNS Cache



    In addition, also clear the browser cache
      My System SpecsSystem Spec

  5. #5


    Posts : 3
    windows


    thanks for the quick reply. I've just tried that, but nothing has changed. Any other advice?
      My System SpecsSystem Spec

  6. #6


    Posts : 3
    windows


    I think I've finally resolved this - I think there was a conflict between the pre-installed McAfee software (which had not uninstalled completely) and the Norton
      My System SpecsSystem Spec

  7. #7


    Posts : 2
    Microsoft Windows

    Solved!


    SammyLee, you are a genius! Problem solved!

    Thanks everyone for all your advice!

    Elizabeth
      My System SpecsSystem Spec

No internet browser works!!!
Related Threads
http://i62.tinypic.com/14bl5ee.png http://i57.tinypic.com/5xvsit.png This is weird. I use Firefox as my main browser (but have Internet Explorer as default browser so I can stay in touch mode in Metro Apps), but now I can't launch Internet Explorer directly! It's not listed in the apps list, and...
Good morning everyone, Here is my problem. My web browsers only seem to work when Im downloading something with utorrent. If I stop utorrent from downloading, my browser(chrome) no longer loads a website or loads extremely slow. When Im downloading something on utorrent everything is fine,...
I recently encountered a problem where my browsers (IE and Firefox) and email stopped working. I know I have an internet connection - I can ping Google for example. And I have other laptops that are working fine. The weird thing is when I reboot I can sometimes use the browser or email but after a...
Hello everyone, Since I installed some "critical" updates from microsoft, there have been some network problems. The main problem that I noticed was that the ethernet appeared as "limited". Then, as I logged in, internet was actually working fine, but that was in desktop mode. Now, as I try...
I have just solved the Bad Pool Caller/Header BSOD bug (after corrupt Kaspersky installation). At the same time when the BSODs started to pop up my internet connection stopped to work. I use wifi and it displays that the connection is working. All web browsers cant display pages. Chrome suggests to...
I recently did a fresh install of Windows 8 on a separate partition. It works perfectly - except that none of the internet browsers are working properly and most of the metro apps that involve grabbing data from the internet stay stuck at the loading screen. Internet Explorer 10 can't go online...
I can surf the net and email works fine, but when I try to access the network computers for sharing it says I don't have access to them. Anyone else have this problem and/or any suggestions?
Eight Forums Android App Eight Forums IOS App Follow us on Facebook