Windows 8 and 8.1 Forums

speedtest.net

  1. #1

    speedtest.net


    When using speedtest.net in desktop mode it works fine. When using IE metro tile I get this page. Can someone please explain....confused?




    Click image for larger version

      My System SpecsSystem Spec

  2. #2


    Redmond
    Posts : 651
    Windows 8.1 x64


    The speedtest site itself uses an adobe flash control to show you everything useful (aka not ads). It's apparently not in the white list of sites that can run adobe flash in the modern IE, thus it doesn't run in modern IE properly.
      My System SpecsSystem Spec

  3. #3


    So is doesn't run in modern IE for anybody or just me ....that's the confusing part for me.
      My System SpecsSystem Spec

  4. #4


    Quote Originally Posted by bassfisher6522 View Post
    So is doesn't run in modern IE for anybody or just me ....that's the confusing part for me.
    Hi bassfisher 6522,
    Have you installed java? I have just checked mine and works.
    Click image for larger version
      My System SpecsSystem Spec

  5. #5


    installing now...well check it out...
      My System SpecsSystem Spec

  6. #6


    nope...that didn't work...so I have the latest flash player installed and now java and still using IE modern I still can't get speedtest to work. It's still works just fine in desktop mode....very strange. I'm using the Release Preview not the RTM if that makes a difference.
      My System SpecsSystem Spec

  7. #7


    Redmond
    Posts : 651
    Windows 8.1 x64


    That may actually make a difference, contrary to my previous post. I managed to get it to work on my x64 Win8 RTM installation without doing anything (and I don't have java installed), so the fact you're not on RTM may very well be why it's failing.
      My System SpecsSystem Spec

  8. #8


    Quote Originally Posted by cluberti View Post
    That may actually make a difference, contrary to my previous post. I managed to get it to work on my x64 Win8 RTM installation without doing anything (and I don't have java installed), so the fact you're not on RTM may very well be why it's failing.
    Yes, speedtest.net not working in RP and works in RTM.
      My System SpecsSystem Spec

  9. #9


    OK...thanks guys. I guess I'm SOL until I get a retail copy.
      My System SpecsSystem Spec

speedtest.net
Related Threads
BSOD (netio.sys) when trying speedtest.net in BSOD Crashes and Debugging
Hi. I just got a Lenovo ThinkPad Yoga from our IT-department at work, but it has given me BSOD a few times now. Noticably a couple of times when checking performance at speedtest.net due to my new wireless router at home. But I also tried that at work and BSOD appeared then as well. Not sure...
Eight Forums Android App Eight Forums IOS App Follow us on Facebook