I recently had a PSU start to fail which led to some file tables being corrupt. I replaced it, checked all disks (I have 1 80 GB SDD which is the boot drive and 3 HDDs used for application/data storage. After I replaced and fixed everything, I was still having a few issues with certain drivers. I cleaned them up by uninstalling them as best I could and seem to have finally gotten the two devices to work properly. My wireless N PCIE card was not working and windows would only recognize the fax & scanner from my MFP. As of 2:00am this morning, a run of driver sweeper (which did nothing), and rebooting in safe mode to delete the items directly from device manager, everything that I have checked now seems to be working (fingers crossed).

The problem I'm having now is that when I try to launch Devices and printers from the control panel, it takes forever to load. I saw a video on the Youtubes that said to have the bluetooth services start automatically, but my desktop MoBo does not have bluetooth hardware, though I do have a Logitech USB BT receiver that controls both my keyboard and my mouse. I had a problem before where the mouse would show up twice in the dialog box, but after deleting it in safe mode, it has not returned and only a single copy shows up. I also reinstalled the printer drivers and it also seems to be working properly now. My last hurdle seems to be this devices and printers dialog box and would appreciate any suggestions from anyone! Thank you!

My rig:
CPU: AMD FX 8320 Eight Core
Mobo: Asus M5A99FX Rev 2.0
RAM: 12 GBs
Storage: 80 GB SDD boot drive running Windows 8.1
1.5 TB HDD
500 GB HDD

Video: Nvidia GeForce 550 Ti

Click image for larger version