Windows 8 and 8.1 Forums


limited wireless connection

Page 1 of 2 12 LastLast
  1. #1



    Member

    Join Date : May 2012
    Posts : 13
    windows 8

    limited wireless connection


    Hi folks
    I am using Windows 8 consumer Preview I Upgraded form Win 7 , I am now having a problem with my wireless network connections, (once connected to the router it stays connected,) but on booting it show that I only have limited connection and would not connect to the internet.
    I then have to run a diagnostic and allow windows to fix the problem every time I boot the PC (an Acer Aspire 6920g). I have deleted the Lan drivers and wireless drivers and reinstalled them about 4 times now, I have also not installed the drivers to allow windows to install it's own driver, the result is the same. I have even purchased an external TP-link high gain USB wireless device, results are the same, Limited connection, run diagnostic to fix etc. and that sorts the problem every time.
    Has anyone got any ideas or have encounter this before

    PS I am sitting about 3 metres from the router with full signal strength


      My System SpecsSystem Spec

  2. #2



    Banned

    Join Date : Mar 2012
    Posts : 1,851
    8250 x86 + 7 SP1 x86 + Ubuntu 12.04 LTS x86
    USA us new york


    Hi, welcome.

    1) Update the router's firmware to latest, then after, reset it to factory defaults. Then, change the channel to a different one than it is currently set at.

    2) Install the lan and wireless drivers from here: ATHEROS drivers for Microsoft Windows (Atheros?????)

    If the wireless is Intel, install the latest driver from their site instead.

    3) Uninstall any 3rd party security suite or firewall, if installed. Best to do in safe mode with the special tool for the specific product.

    4) If not using Homegroup to share, disable IPv6 for the wireless adapter and also disable the IP Helper service.
      My System SpecsSystem Spec

  3. #3



    Member

    Join Date : May 2012
    Posts : 13
    windows 8


    Thanks GMan, I am certain that it is not the router's firmware, because I have tried connecting at several locations with different routers, even in Spain last week all the same result, even with a new external wireless adapter same result, I have reinstalled the Aheros drivers, disabled windows defender for a while, and AVG.
    I think the problems is with Win. 8
      My System SpecsSystem Spec

  4. #4



    Banned

    Join Date : Mar 2012
    Posts : 1,851
    8250 x86 + 7 SP1 x86 + Ubuntu 12.04 LTS x86
    USA us new york


    Never said anything at all about disabling anything. Newest router firmware needed. You're welcome.

    The problem is not Windows 8 but perhaps failure to follow advice, while creating other issues in addition to current one.
      My System SpecsSystem Spec

  5. #5



    Member

    Join Date : May 2012
    Posts : 13
    windows 8


    No offence GMan disabling windows defender was me trying everything, newest router firmware could not be required for all 6 routers I tried in 3 different countries, and to date in the UK I am using Virgin Media newest kit no firmware available.
    That off my chest, I'll tell you where the problem lay, AVG internet security full version, I first uninstalled AVG and everything was fine, then I reinstalled it and altered some security settings, where several items were unassigned and changed to allow, and bingo.

    Anyway thanks for your help, problem solved
      My System SpecsSystem Spec

  6. #6



    Banned

    Join Date : Mar 2012
    Posts : 1,851
    8250 x86 + 7 SP1 x86 + Ubuntu 12.04 LTS x86
    USA us new york


    You're welcome.

    I give certain advice for certain reasons and it is usually best to follow precisely, regardless of what the issue actually is or not.
      My System SpecsSystem Spec

  7. #7
    aem's Avatar
    aem

    ..


    Join Date : Sep 2011
    Posts : 400
    CP


    Quote Originally Posted by hgrock View Post
    I'll tell you where the problem lay
    Sometimes (if not the majority of times) it's the simplest of fixes that resolves the issues. The more you struggle in quicksand the faster you'll sink.
      My System SpecsSystem Spec

  8. #8



    Banned

    Join Date : Mar 2012
    Posts : 1,851
    8250 x86 + 7 SP1 x86 + Ubuntu 12.04 LTS x86
    USA us new york


    lol damn stinkin 3rd party security causes more problems than malware any day. Not to say malware's problems aren't worse because they are...I'm talking rates here.
      My System SpecsSystem Spec

  9. #9



    New Member

    Join Date : Oct 2012
    Posts : 1
    Windows 8 Pro
    Netherlands european union


    I have Windows 8 Pro and my wireless download speed is limited to max. 2Mbyte/sec. Until yesterday, when I still had Windows 7 installed, my download speed was 7Mbyte/sec. My wireless lan adapter is the Sitecom Wireless Network USB Micro Adapter 300N X3 WLA-3000. Funny enough, inside Citrix Xenapp environment, I get a full download speed of 7Mbyte/sec, although the connection fails about every minute. So I'd say there is a setting within Windows 8 that limits the download speed? When testing the speed I didn't use any 3rd party antivirus of firewall programmes. Any ideas?!
      My System SpecsSystem Spec

  10. #10



    New Member

    Join Date : Mar 2013
    Posts : 1
    Windows 8
    USA us texas

    Wireless issues with Windows 8


    Quote Originally Posted by ledenjes View Post
    I have Windows 8 Pro and my wireless download speed is limited to max. 2Mbyte/sec. Until yesterday, when I still had Windows 7 installed, my download speed was 7Mbyte/sec. My wireless lan adapter is the Sitecom Wireless Network USB Micro Adapter 300N X3 WLA-3000. Funny enough, inside Citrix Xenapp environment, I get a full download speed of 7Mbyte/sec, although the connection fails about every minute. So I'd say there is a setting within Windows 8 that limits the download speed? When testing the speed I didn't use any 3rd party antivirus of firewall programmes. Any ideas?!
    I've been using freeavg for years with no problems on my w7 pro laptop. Then all the sudden, I would get disconnected from the internet and rebooting was the only thing that fixed the problem... until it happened again which was at least a couple times a day. Renewing, flushing the dns and so on didn't work. Even removing and reinstalling the network drivers didn't help. Turns out, it's AVG that's the problem for me. Everytime I disabled it, my internet was back up and running. The AVG products that I tested with this problem is the AVG Internet protection 2013, Free AVG, and AVG Business edition. All these versions gave me the exact same problem. It's actually the firewall settings that AVG creates that messes up the internet connection. Did you try uninstalling your AVG product hgrock? And by the way, thanks for banning Gman. Those guys give IT people a bad rap.
      My System SpecsSystem Spec

Page 1 of 2 12 LastLast
limited wireless connection
Similar Threads
Thread Forum
Limited Wireless network Connection Network & Sharing
Solved No "Manage Wireless Networks" (order/prioritize wireless networks?) Network & Sharing
Wireless Network - Set or Unset as Metered Connection in Windows 8 Tutorials
Warning, Updates to the O2 Wireless Box II and Wireless Box III Network & Sharing
Not able to connect to an adhoc without limited connectivity? Network & Sharing
Eight Forums Android App Eight Forums IOS App Follow us on Facebook

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23