Windows 8 and 8.1 Forums


Windows 8, shows Unidentified Network

  1. #1



    Junior Member

    Join Date : Dec 2012
    Posts : 2
    windows 8
    India

    Windows 8, shows Unidentified Network


    Recently upgraded to windows 8, and the Ethernet connection on my laptop repeatedly shows Unidentified network. I re-installed windows 7, and it works fine. The Consumer preview and release preview of 8 worked fine too. Now, since i am back to windows 8, the problem is back again. Tried everything on various posts on net that i can, but of no help.
    The Internet connects for few seconds initially, wen the network is in the process of "Identifying Network". But it stops, as soon as it identifies it as Unidentified network.
    Any help on it ???
      My System SpecsSystem Spec

  2. #2



    Closed

    Join Date : Jan 2010
    Beach house paradise
    Posts : 2,249
    Windows 8.1 Pro WMC
    USA us california


    Quote Originally Posted by viking01 View Post
    Recently upgraded to windows 8, and the Ethernet connection on my laptop repeatedly shows Unidentified network. I re-installed windows 7, and it works fine. The Consumer preview and release preview of 8 worked fine too. Now, since i am back to windows 8, the problem is back again. Tried everything on various posts on net that i can, but of no help.
    The Internet connects for few seconds initially, wen the network is in the process of "Identifying Network". But it stops, as soon as it identifies it as Unidentified network.
    Any help on it ???
    It sounds like the network driver isn't right.

    Can you post the ipconfig/all from this machine?
      My System SpecsSystem Spec

  3. #3



    Junior Member

    Join Date : Dec 2012
    Posts : 2
    windows 8
    India


    Hello, Sorry for the late reply...I did update it with the latest drivers, etc. But still the problem continues. I still can't get it, it connects to the internet for few seconds and the pages dp load as long as the network is "Identifying" and then everything is blocked as soon as it is designated as "Unidentified".And here's the ipconfig/all as you asked for....
    Microsoft Windows [Version 6.2.9200]
    (c) 2012 Microsoft Corporation. All rights reserved.


    C:\WINDOWS\system32>ipconfig /all


    Windows IP Configuration


    Host Name . . . . . . . . . . . . : viking
    Primary Dns Suffix . . . . . . . :
    Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
    IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
    WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No


    PPP adapter In2charni:


    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : In2charni
    Physical Address. . . . . . . . . :
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
    IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 203.192.215.15(Preferred)
    Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.255
    Default Gateway . . . . . . . . . : 0.0.0.0
    DNS Servers . . . . . . . . . . . : 203.192.195.18
    203.192.217.2
    NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Disabled


    Ethernet adapter Ethernet:


    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : Marvell Yukon 88E8040 PCI-E Fast Ethernet
    Controller
    Physical Address. . . . . . . . . : XX-XX-XX-XX-XX-XX
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
    Autoconfiguration IPv4 Address. . : 169.254.159.13(Preferred)
    Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.0.0
    Default Gateway . . . . . . . . . :
    NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled


    C:\WINDOWS\system32>
      My System SpecsSystem Spec

  4. #4



    Closed

    Join Date : Jan 2010
    Beach house paradise
    Posts : 2,249
    Windows 8.1 Pro WMC
    USA us california


    It looks to me like you have DHCP disabled although I'm not familiar with this ppp adaptor at all.

    You might try enabling DHCP in the IPv4 properties of this adaptor.

    It looks like you have an IP but no default gateway is showing up for this ppp adaptor?

    The Ethernet connection shows nothing other than a default Windows IP and it appears to be plugged in but isn't getting anything from the router or modem?

    Is this a modem or a router because the numbers I'm seeing here are rather strange.
      My System SpecsSystem Spec

  5.   

Windows 8, shows Unidentified Network
Similar Threads
Thread Forum
Solved Unidentified Network - No Internet access Network & Sharing
Unidentified Network Since Upgrading to Windows 8 Network & Sharing
XP VM under Windows 8 shows network cable unplugged Virtualization
Windows 8 Shows Desktop Will Go the Way of the Dodo Windows 8 News
CES: Microsoft shows off Windows 8 on ARM Windows 8 News

Eight Forums Android App Eight Forums IOS App Follow us on Facebook