Windows 8 and 8.1 Forums


Windows 8.1 install problems

  1. #11


    Posts : 2
    windows 8.1


    Quote Originally Posted by HippsieGypsie View Post
    Welcome to Windows EightForums, dshvedchenko.

    Thanks for posting your fix.

    Wonder why that would work, though, since itís the same BIOS version.
    1. I tried clear CMOS
    2. I tried enter maintenace mode

    Every time I put old CPU it was ok to boot Windows 8.1 x64.
    But latest BIOS is 1 year later after E8400 was issued, so it shoudl support it.
    I think this is kind of bug in BIOS that it writes something CPU depended during flash.
    reflash with E6750 ,didn't help. Only re-flash with E8400 inserted helped to resolve my issue.

    Before re-flash BIOS does not see Intel Virtualization option with E8400 inserted - after re-flash it shows it.
      My System SpecsSystem Spec

  2. #12


    Posts : 1
    Windows 8.1


    This thread has more information on the problem (thread is related to VT but if you look at a CPUID reference you will notice that the CX16 bit can be affected by the errata too):
    https://communities.vmware.com/message/1765787
    Note the bottom posts about a specific BIOS update method being required.
    Last edited by yuhong; 2 Weeks Ago at 07:59 PM.
      My System SpecsSystem Spec

  3. #13


    Welcome to Windows Eight Forums, yuhong.

    Thanks for posting that!
      My System SpecsSystem Spec

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Windows 8.1 install problems
Similar Threads
Thread Forum
Windows 8.1 problems General Support
problems with windows 8 BSOD Crashes and Debugging
Solved On EFI systemsWin cannot instal on MBR partion table disk Installation & Setup
I'm having some problems in Windows . General Support
Windows 8 Problems Drivers & Hardware
Eight Forums Android App Eight Forums IOS App Follow us on Facebook