Windows 8 and 8.1 Forums


Won't Install / Driver Issues?

  1. #1


    Posts : 3
    Windows 8 Dev 64 bit

    Won't Install / Driver Issues?


    Trying to install Windows 8 Dev 64bit from USB (used Windows 7 DVD/USB Flash Tool from MS' site).

    It boots off USB fine, but then I get the errors shown in screenshot?

    Running netbook, ASUS UL20A.

    Click image for larger versionClick image for larger version

      My System SpecsSystem Spec

  2. #2


    It happened to me once with Win7 and a Megaware rig. I had to install another DVD drive in my rig to install.
      My System SpecsSystem Spec

  3. #3


    Posts : 3
    Windows 8 Dev 64 bit


    I redownloaded the iso, redid the bootable usb again and still getting same error???

    I also verified sha1 hash is good.
    Last edited by Chad; 23 Sep 2011 at 00:05.
      My System SpecsSystem Spec


  4. #4


    Posts : 1
    Windows 7


    Having the same issue on a Dell e6400, tried everything, even changing my SATA controller from ahci to ata in bios, still the same error, also re-downloaded the iso, tried to install from a burned dvd and usb. Not having any luck
      My System SpecsSystem Spec

  5. #5


    Quote Originally Posted by MManjoo View Post
    Having the same issue on a Dell e6400, tried everything, even changing my SATA controller from ahci to ata in bios, still the same error, also re-downloaded the iso, tried to install from a burned dvd and usb. Not having any luck
    Having EXACTLY the same problem -- and tried the very same thing, with the same LACK of success.

    In my case, I have a Gigabyte GA-890GPA-UD3H AMD motherboard using both AHCI and IDE SATA modes.

    I first tried with the drive connected in AHCI mode -- got that error screen. Then, changed the BIOS to SATA IDE mode -- got the same error screen.

    Downloaded both the IDE and AHCI SATA drivers from the AMD site for my motherboard. In the case of AHCI, Win8 loads them but then errors out saying it still can't find any devices. In the case of the IDE drivers, it claims they are incompatible with Windows 8 or my hardware -- doesn't indicate WHICH is the case.

    All of these are BOGUS claims because I have different SATA drivers connected in different modes -- and they both work just fine using Win7 Pro 32-bit.

    And, the driver in use came from the Gigabyte site, and they're both for Windows 7.
      My System SpecsSystem Spec

  6. #6


    The problem is not with the ISO. As I said before try another dvd drive.

    I redownloaded the iso, redid the bootable usb again and still getting same error???

    I also verified sha1 hash is good.
      My System SpecsSystem Spec

  7. #7


    I'm not using a DVD -- I'm using a USB stick -- and I tried ALL of the USB ports and get the same error, regardless.
      My System SpecsSystem Spec

  8. #8


    Posts : 3
    Windows 8 Dev 64 bit


    Same here, usb stick (tried two) same problem on both
      My System SpecsSystem Spec

  9. #9


    UPDATE: As a last resort, created a DVD using the same ISO file -- and the install gets far enough now to ask me what type -- Upgrade or Custom. And, most importantly, this is without doing anything to the AHACI/SATA settings. I am going to try for a full install later, but for now, this looks like a problem with the MS USB boot creation tool.
      My System SpecsSystem Spec

  10. #10


    Posts : 2
    Mac OS Lion


    I am glad I found this thread. I am having the same exact problem using Boot Camp on mac…But this was from DVD with a clean install

    I will be watching to see if that works. I wonder if trying 32 bit would work.

    Quote Originally Posted by Mark Phelps View Post
    UPDATE: As a last resort, created a DVD using the same ISO file -- and the install gets far enough now to ask me what type -- Upgrade or Custom. And, most importantly, this is without doing anything to the AHACI/SATA settings. I am going to try for a full install later, but for now, this looks like a problem with the MS USB boot creation tool.
      My System SpecsSystem Spec

Page 1 of 2 12 LastLast
Won't Install / Driver Issues?

Similar Threads
Thread Forum
Driver issues after 8.1 upgrade
Hi, I upgraded to 8.1 and noticed issues with my graphics card driver (intel hd4000 10.18.10.3316), so I had to roll that back. Also, before the upgrade I had the Synaptics settings program for my touchpad driver, but after the update that seems to have disappeared. I've searched on Samsung's...
Drivers & Hardware
Most likely driver issues but not sure how to resolve
Hello, first time on these forums. I have been trouble shooting my PC since yesterday as the rate that I BSOD has been increasing dramatically. I am by far no expert in troubleshooting so I figured it is time for me to ask others for help and advice. I haven't the slightest clue on how to read...
BSOD Crashes and Debugging
Sidewinder x4 driver issues(?)
Hello people, first post/thread here... So the thing is I updated to windows 8 (pro 64 bits) recently, coming from windows 7 ultimate. I decided to "keep files/apps and personal settings", so basically I just didn't do a clean install. The problem now is that my keyboard (sidewinder x4) multimedia...
Drivers & Hardware
Printer and driver issues
Hello I did a clean install of windows 8 pro 64 on a new ssd and have it running well (previously running vista 32). Do I need to install my old drivers? I tried to use the old gigabyte disk but it stuffed up the computer and couldn't recognise cd drive after reboot. Are they all necessary?
Drivers & Hardware
Bluetooth driver issues
Asus VX6 laptop, Razer Orochi mouse, Sennheiser MM 500 X headphones. None of this stuff will stay connected for more then an hour at a time. I am really disappointed in the bluetooth support in Win 8.
Drivers & Hardware
AMD 6990 - Unable to install Driver - Driver Fail
Hi there guys, Im trying to install the AMD drivers for my 6990 but having no joy. I am installing the latest drivers from the website. I have tried numerous times - unintalling - reinstalling with the same result - DRIVER FAIL. At the bottom of the installation report it says - driver...
Graphic Cards

Eight Forums Android App Eight Forums IOS App Follow us on Facebook