Windows 8 and 8.1 Forums


IE11 X-64 RTM Back Navigation not working properly

  1. #1
    jimbo45's Avatar

    Senior Member



    Join Date : Sep 2011
    Hafnarfjörður IS
    Posts : 4,238
    Linux Mint KDE 16, W8.1, W7, W2K3 Server
    Iceland

    IE11 X-64 RTM Back Navigation not working properly


    Hi there

    Example

    1) in Google search say GODZILLA
    2) after linking to page - the back button just displays a blank screen

    (Now I'm not sure if this is in configuration - but it never worked like that before -- I got returned to my Google search query).

    screenshots shown.

    Cheers
    jimbo
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version   Click image for larger version   Click image for larger version  


      My System SpecsSystem Spec

  2. #2
    my2cents's Avatar

    Veni, Vidi, Vici

    Array
    Join Date : Sep 2013
    Posts : 2,191
    Windows 8.1


    Yepper! I was able to recreate your exact issue and it somehow seems to be tied to the combination of the Google search results, then clicking thru, and then trying to use the back button. Good find!
      My System SpecsSystem Spec

  3. #3



    Member

    Join Date : Apr 2011
    Florida, USA
    Posts : 66
    Windows 8.1 Pro x64 with Media Center, Windows 7 x64 Ultimate SP1
    USA us florida


    I have been unable to duplicate what you are seeing.

    I am using IE 11 Windows 8.1 Pro RTM x64 as well.

    The back button works as expected and when I right click on the back button, I can seeing the history of sites as well.

    I have checked this on two different systems.
      My System SpecsSystem Spec

  4. #4
    jimbo45's Avatar

    Senior Member



    Join Date : Sep 2011
    Hafnarfjörður IS
    Posts : 4,238
    Linux Mint KDE 16, W8.1, W7, W2K3 Server
    Iceland


    Quote Originally Posted by pbcopter View Post
    I have been unable to duplicate what you are seeing.

    I am using IE 11 Windows 8.1 Pro RTM x64 as well.

    The back button works as expected and when I right click on the back button, I can seeing the history of sites as well.

    I have checked this on two different systems.
    Hi there
    I'm running on RTM Windows 8.1 ENTERPRISE

    It might only be a GOOGLE problem

    On BBC website Link to another (external non BBC site) and back works OK -- might just be GOOGLE queries - I've tried GOOGLE.CO.UK instead of GOOGLE.IS same problem. Tried GOOGLE.BE as well - also same problem.

    So it look like a GOOGLE problem. Some other sites might exhibit this as well but so far OK.

    Anyway that's what tests are for !!!

    Thanks for your feedback.

    Cheers
    jimbo
      My System SpecsSystem Spec

  5. #5
    my2cents's Avatar

    Veni, Vidi, Vici

    Array
    Join Date : Sep 2013
    Posts : 2,191
    Windows 8.1


    I am running Win 8.1 Pro RTM (finalized) and I have no problem recreating that issue 100% of the time. Here's how I did it:

    Go to google and search for GODZILLA.

    Click the wkipedia link in the search results.

    Let this page fully display:
    Click image for larger version

    Now simply click the browser back button:
    Click image for larger version

    See problem above. It may be also important to note that I am not using tabbed browsing.
      My System SpecsSystem Spec

  6. #6
    jimbo45's Avatar

    Senior Member



    Join Date : Sep 2011
    Hafnarfjörður IS
    Posts : 4,238
    Linux Mint KDE 16, W8.1, W7, W2K3 Server
    Iceland


    Hi there
    with google you have to click the back button TWICE - that's also the problem - the back button should take you back to your query list.


    You get the Blank screen -- hitting Back again brings up your google query list again. Shouldn't work like that.

    Cheers
    jimbo
      My System SpecsSystem Spec

  7. #7
    Mystere's Avatar

    Power User


    Join Date : Jun 2012
    Posts : 1,921
    Windows 8.1 Pro
    USA us minnesota


    You have to go back twice because Google uses a redirect. When you click a link, it first takes you to a special google page that tracks your link click, then it redirects you to the actual page. So that's two requests, that's why you have to go back twice.

    Normally, you don't see this.. but if your cache becomes cluttered, it can start causing some issues.. Try clearing your cache and see if the problem persists.
      My System SpecsSystem Spec

  8. #8
    jimbo45's Avatar

    Senior Member



    Join Date : Sep 2011
    Hafnarfjörður IS
    Posts : 4,238
    Linux Mint KDE 16, W8.1, W7, W2K3 Server
    Iceland


    Hi there
    Thanks for the suggestion - but "................Seen it, done it , been there..........." etc.

    Anyway thanks for suggestion.

    cheers
    jimbo
      My System SpecsSystem Spec

  9. #9



    New Member

    Join Date : Nov 2013
    Posts : 1
    Windows 8.1 64bit Pro
    UK

    Found a workaround!


    Hi All,
    I don't have a fix but I believe I have found a workaround of sorts (this using IE 11 Windows 8.1 Pro 64);

    1. Open IE
    2. Press F12 or select 'F12 Developer Tools' from the Tools menu. This will open a window called 'DOM Explorer' (you can unpin it and leave it open in the backround)
    3. As long as 'DOM Explorer' is open the back button issue goes away??


    Hope this helps. I have no idea why this should work. Maybe someone who know this stuff can explain it.

    Regards
    Old Drongo
      My System SpecsSystem Spec

  10. #10



    New Member

    Join Date : Nov 2013
    Posts : 1
    Windows 7


    I can replicate OldDrongo's result in IE11: the problem disappears if you click F12, then re-appears if you click F12 again. But this obviously isn't satisfactory as I don't want to give up valuable screenspace with the F12 window open all the time.

    "Mystere" is right about the problem occurring because Google uses a redirect, but clearing the cache isn't the solution. I tried this and then searched on Godzilla; I got the same results as "my2cents", clicked through, clicked back and got the blank screen. Then I clicked back to the Google Search results page, then clicked forward, and got the blank page again.

    i.e.
    1. https://www.google.co.uk/#q=godzilla
    goes to
    Godzilla - Wikipedia, the free encyclopedia and you can see the redirect blink through if you watch closely.
    2. click back
    http://www.google.co.uk/url?sa=t&rct...o1sGLVntHw-eFQ
    3. click back again, and return to Google Search results.
    4. If you repeat the cycle and click F12 at any point, it breaks the process.

    A right pain . . .
    It doesn't happen in Yahoo because it opens a new tab when you click a search result. Doesn't happen in Bing.
      My System SpecsSystem Spec

IE11 X-64 RTM Back Navigation not working properly
Similar Threads
Thread Forum
Solved IE11 / Silverlight / Media streaming NOW WORKING !!!! Browsers & Mail
HP simplepass not working properly Drivers & Hardware
Solved Pc keyboard not working properly Drivers & Hardware
Solved Alt + f4 key not working properly General Support
DVD drive not working properly Drivers & Hardware
Eight Forums Android App Eight Forums IOS App Follow us on Facebook

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23